Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Noctua Chromax: přebarvěte si ventilátor Noctua, třeba průmyslový s krytím IP67

Opravdu má smysl vyndat 30 euro za ventilátor?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, Noctua se po letech zaplatí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mě se - mimo Noctua fany - také docela osvědčují Noiseblockery. Drahé je to ale podobně, některé modely ještě víc, ale je to ještě tišší...

Láce to není, to je fakt.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tezko rict. Vzhledem k tomu ze sem to kdysi udelal a ty ventilatory jsou zrejme vecny a po x letech bez problemu funkci a stale stejne nehlucny tak ja rikam ze ano.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Záleží co chcete nebo ne. Podpbné ceny stojí více značke s kvalitními větráky... Například Dead Silence...

Osobně tyhle průmyslové Noctua jsou dokonalé základní barvou, osobně mám problém s max. otáčkami. Mám regulátor s 40% PNW minimem, což by bylo hodně hlučné. Navíc při startu by je roztáčel na maximum... jelikož v praxi netočím na žádném z ventilátorů víc než cca 800 otáček, tak pro mne nemají ty průmyslové smysl a snažím se vybírat i co nejpomalejší větráky..

Bohužel Noctura je jediná značka, která mi prošla rukama a neklape při nízkých otáčkách když ventilátor fouká zespoda nahoru... Corsail, Fractal Design, Dead Silence, Gelid....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Všude už dávám jen bequiet a pokud to peněženka snese, tak Silent Wings 2. Motorky jsou minimálně stejně dobré jako u Noctuy, aerodynamika lepší (je to klasika bez marketingově okousaných lopatek), nejsou růžovo-béžové ale černé a srovnatelné ventoše vyjdou levnější u bequiet.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

problém je dostupnost, když si dnes vzpomenu že chci větrák, tak mám u těhle značek problém :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak muzes koupit vetrak za kilo, a rok co rok investovat rekneme hodinu az dve casu na jeho vymenu za novej. Z toho budes 1/2 roku polouchat neustale narustajici bordel. Mam Noctua cca 5 let ... a jsou vpohode.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jojo barva je u ventilátoru důležitá! :-)) Jo a taky musí svítit! ideálně modře!!!... Přece od teho ventilátor v kejsu je, ne? ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Až budete šperkovat počítač s vodním chlazením, což kupodivu nezřídka do počítače dáváme kvůli estetickému efektu, tak začne být problém... Noctua v tomto směru nejsou příliš ideální...

Také jsem se jim dlouho chránil a koupil jen 2 na front radiátor, kde nebyly vidět. Později jsem je nakoupil pro vše, ale prošly airbrushovým nástřikem do správné barevné kombinace.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ja az budu sperkovat svuj pocitac s vodnim chlazenim, tak se spis budu snazit, aby byl co nejmin slysitelnej a co nejmin viditelnej (a co nejvykonnejsi, v zavislosti na financich). Holt jsou dve skupiny "tuneru", stejne jako u aut. Jedni maj skodovky olepeny plastama, svitici, blikaci troubici 10 melodiema, s aparaturou 1000000W a vyfukem co ji prehlusi, a ti druzi maj nenapadny, ale o to vykonnejsi auto, u nehoz ma tuning nejakej smysl.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

I když mi v idle točí ventilátory max 550 otáček, mám počítač sotva půl metru od sebe, slyšet jednoduše jde i v idle. Vzduch naráží na radiátory a proudí, tomu zabránit nelze... Problém je že i ty Noctuy foukající směrem nahoru mají problém, když je zpomalím pod těch 550 otáček... začnou taky cvakat, což je ale daleko rušivější zvuk, než proud vzduchu. V plném loadu pak ty otáčky musí nahoru.. 700-800 v závislosti na teplotě tekutiny...

Dnes už voda neznamená tichý počítač... řešení bez vody mohou být velice tichá a rozhodně to nebudou žádná ořezávátka...

Tak jak tak voda se používá primárně ke zlepšení provozních vlastností... tedy lepších teplot s čímž jde ruku v ruce i případná možnost lepšího OC. Na to pak bohatě stačí all in one sety.

U custom vodního chlazení splníte primární účel a k tomu často přidáváte důraz na estetiku, chcete tu vodu "prodat". V takovém Obsidian D900 vypadá voda naprosto dokonale, ono taky nemít v té bedně alespoň dvě grafiky a ideálně dva samostatné vodní okruhy, tak bude sakra prázdná :)

Holt když dáte 100 tisíc do počítače tak chcete aby taky na tom stole nějak vypadal.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"chcete aby taky na tom stole nějak vypadal" - ale to je presne to o cem mluvim. NECHCI. Neni to vubec nutny. Jen za to chlazeni jsem dal 20000,- a za 2 grafiky dalsich 30000,- , ale nemusim koukat na pocitac, ja koukam na monitor :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

mimochodem, koukněte se po netu jak lidi nenávidí béžovo hnědé noctury, které barvou nejdou vůbec k ničemu co do počítače dáváte... Pokud chcete použít právě ty... a že za tu cenu se jedná o kvalitní produkty s dobrým výkonem... takže je použít chcete, pokud nechcete čekat na dodávku jiných značek jako Dead Silece, BeQuiet, NoiseBlocker apod. které u nás skladem krámy typicky nemívají...

Když pak chcete větrák sladit barevně s vnitřkem bedny, tak nezbývá nic jiného než vzít sprej, nebo jako já airbrush pistoli a přestříkat to na nějakou normální barvu. osobně jsem použil čistě černou, což není nic extravagantního... je fakt že jsem původně chtěl bílé lopatky (v kombinaci s led páskou se "přizpůsobí" lépe zvolené barvě), ale nechtěl jsem riskovat rozebrání a na maskování páskou jsem byl líný

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemate nekde na netu galerii? Rad bych se podival.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, když je v diskusi chlazení zdroje, napadlo mě se zeptat, jestli některý z Vámi už zmíněných větráků dokáže uchladit některý z těchto zdrojů, které jsem našel tady: https://ipc2u.cz/catalog/pc-komponenty-a-periferie/napajeci-zdroje/ . Chtěl bych si jeden z nich pořídit, ale moc se nevyznám. Mohli byste mi poradit, co s čím dát dohromady?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.