Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Noctua finišuje práce na aktivním potlačení hluku ventilátorů

Noctua da best!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ani náhodou ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vím že bych se neměl ptát, ale nemůžu si pomoct, co je na Noctua tak špatné?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Minimálně cena a "haló" co se kolem Noctuy točí. Best chladiče ani větráčky to rozhodně nejsou, vždycky je Thermalright trumfne, pasivy taky nejsou kdovíco - když už se člověk rozhodne jít do opravdu tichého pc tak ty pasivy kolikrát neuchladí ani i5. Léta právě tyhle počítače stavím a Noctuu použiju maximálně jako case fan, pokud už si někdo poručí heatsink tak je profukuju úplně obyčejným Enermaxem Magma (nákup 200,-) protože má na hustější žebra větší tlak a roztočí se na 4.5-5v. A takových výrobků je vždycky tak kolem 10 takže výběr je, bohužel drtivá většina sáhne po Noctue protože je "the best" páč to tvrdil Pepík támhle z Horní dolní a ten tomu rozumí. Něříkám, že je Noctua nepoužitelná, ale "the best" opravdu není a dá se to určitě doložit (a nebráním se tomu)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já nemluvil jen o produktech, ale i o tom, jak Noctua chová. Když si někdo koupil Noctua chladič na X58 platformu a pak se rozhodl upgradovat na X79, mohl si nechat bezplatně poslat díly, aby tam chladič pasoval.
Ke svým produktům dávají relativně bohaté příslušenství.

ad větráky
Noctua nabízí v daných rozměrech vícero typů. Jen se musí dobře vybírat.

ad chladiče
Hoďte sem link na nějaký test.

ad cena
Vám se může zdát vysoká, ale jsou to kvalitní chladiče. V podstatě to je stejné jako s case. Někomu stačí EuroCase za 500, někdo chce kvalitní skříň a dá třeba 2 000.

--

"A takových výrobků je vždycky tak kolem 10 takže výběr je, bohužel drtivá většina sáhne po Noctue protože je "the best" páč to tvrdil Pepík támhle z Horní dolní a ten tomu rozumí."

--> Neberte to osobně, ale stejně tak nemusí být Váš názor pravdivý, jenom protože to tvrtdíte.

Jediné, co je z produkce Noctuy průměrné až podprůměrné je teplovodivá pasta NT-H1.

----

Je dobře, že Noctua neusíná na vavřínech a dál inovuje.
BTW: Kdy Thermalright nebo Enermax udělali něco podobného něco nového? Kdy se jim podařilo implementovat do svých produktů nějakou technologii, která byla ještě v oblasti PC chladičů nebyla?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, ale na druhou stranu jsem zasílání nové spony zažil jednou (X58 i7 na 1155 já osobně) a týden na to byl u chladiče za litr i backplate...

ad větrák: ok, neříkám, že ne, tvrdím, že Noctua NENÍ "the best" a udělá službu i jiná "značka", na case fan ok průtok, ale na heatsink to dobrý vůbec neni. A co asi tak potřebuju chladit? CPU nebo case?

http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/thermalright-archon-sb-...
http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/noctua-nh-c14_5.html#sect0

Já netvrdím, že to jsou šmejdy. Doteď používám ty jejich redukce (šikovné, ale odpor stojí pár kaček, s trimrem stovku...)
O EC jsem si málem uřízl prst (5a1/4 mechanika, zoubkovaný plech v šachátch = nůž na chleba, a to nepřeháním :) Takoví zákazníci nemají tušení o bedně, natožpak o chladiči za 2k v pc za 10k (reál ani 20k)...

- ok beru na vědomí ;)

- pasta nevím, používáme arctic silver (ne arctic cooling, opravdu neplést! mx2 má vlastnosti majonézy a ne pasty nebo luxus oliv oleje :)

viz. link, enermax má třeba u těch Magma vyndavací vrtuli, ale to je jen maličkost proti tomu co m Noctua za ložiska...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

- Co se pasivů týče tak se podívejte na rozestupy mezi žebry - už od začátku je každý jejich výrobek koncipován pro akticní ofuk, nikdy ŽÁDNÝ pasiv! Za polovinu c14 se dá sehnat Ninja/Mugen pasiv + větrák silnej jak prase + manuál trimr, ve finále zbytečnej úplně :) Hlavně vůbec pochybuju, že to někdo počítal (změřte plochu žeber a porovnejte s low-cost značkou, třeba jejich levnějším GeliDem nebo co to mají za brand ;))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

OK, já s pasivy takové zkušenosti nemám.

Ale Noctuu C14 jsem si zamiloval. Sice se pořádně musí rozmyslet airflow a není to do skříní s velmi vysokým průtokem vzduchu, ale nádherně to chladí procesor i desku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel mu do toho budou "kecat" větrníky na grafárnách, ve zdrojích a pevné disky. Kdyby raději Noctua udělala modul eliminující vše co v/z case vrní.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to z principu neni mozny, v clanku je to vysvetleno. Zvukove vlny se musi setkat presne v tom samem miste a faze s protifazi na sebe musi sedet, Jinak to nemuze fungovat, fyziku neochcijes :-) Tzn. jedno zarizeni nemuze touto technologii (pousteni zvuku do protifaze) odchlucnit vice zdroju na vice mistech najednou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tady je potreba si uvedomit, ze pokud se jim to povede, tak patent bude mozny prodavat v podstate vsude po svete. Na tomhle muzou vydelat obrovsky penize, protoze hlucnost vselijakych ventilaci je dost neresenej problem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Předně je potřeba si uvědomit, že tento patent existuje už notnou řadu let :)
Viz. aktivně hluk potlačující sluchátka, která pracují na naprosto identickém způsobu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jak Vase sluchatka, ale moje aktivni potlaceni okolniho ruchu maji, ale vevnitr neni zadny ventilator s magnety na lopatkach obklopenymi civkou :) Podle prezentace se mi zda jejich pristup velice chytry, jelikoz jdou po same pricine, tedy rezonujicich lopatkach, ktere stabilizuji pomoci zpetne vazby. System, ktery funguje v jinych systemech je jak spravne naznacuji efektivni v uzavrenem systemu, coz ventilator neni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby si PeZa svého času patentoval obecný princip „tmaterky“, tak by si dneska s tímhle Noctua hrát nemohla ;). Podobně jako tohle zkoumá zvukové vlnění a vysílá proti němu opak, tak tmaterka zkoumá světelné vlnění a ve výsledku vrhá kužel tmy ;-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, ta tmaterka vypada jako velice zajimavy vynalez schopny prekonat kvantovou kryptografii ... a nebo jako totalni blbost, protoze bezne nekoherentni svetelne zdroje proste uzkoumat nejde.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

n1

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak teď nevim, jestli's nepochopil srandu, nebo jsi mě dostal :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a tmaterka je na použití za dne asi že? což je opak baterky, takže pokud jedna z oblíbených forem užití baterky je čelovka, tak tmaterka by se dala připevnit těsně pod záda. ovšem někdo by to mohl považovat za nošení dříví do lesa.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Baterku pužíváš, když si potřebuješ na něco posvítit. Tmaterku použiješ, když potřebuješ na nějakém místě tmu :).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.