Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Noctua pokračuje ve vývoji ANC ventilátorů s aktivním potlačením hluku

Takový hloupý dotaz. Kromě mikrofonu bude mít i rovnou ventilátor reproduktorek generující ten invertovaný hluk, takže se bude jednat o allinone řešení anebo se bude spoléhat na reproduktory počítače (nutnost sw, podpory os atd.)? Druhé řešení mi totiž vůbec nepřijde elegantní, už jen proto že by bylo závislé na sw a ten je zase závislý na OS

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V koncích lopatek budou magnety a po vnitřním obvodu rámu ventilátoru cívky. Tím je umožněno vychylovat lopatky a působit vlastně jako reproduktor. Tedy protifáze se bude vytvářet právě touto technologií. Je to trochu vidět i na prvním obrázku v článku, případně určitě to bude v nějakém ze starších článků.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A cena 50€ za ventilator.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A když si rok počkáte, budete si ho moct objednat na ebai z číny za 5€.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mě by zajímaly spíše 140mm ventilátory, abych je dal na Noctua chladiče. Tak či onak, pokud to bude tiché, pak - sem s tím! :)

Jistě, nebude to levné (Noctua nemá pověst levné značky), ale za to, aby PC nehučel mě to stojí. Ale 120mm fany nepotřebuji... 140 se montují na Noctua NH-C14S či starší Noctua NH-C12P SE14.

:)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aerodynamický hluk proudícího vzduchu přes žebra chladiče to neodstraní, takže větší přínos vidím jen pro průvan ve skříni

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

taky bych to viděl stejně.
Už v současné chvíli jsou Noctua chladiče velmi tiché a s postupem času nejvíce hluku budou tvořit právě mechanické překážky stojící proudu vzduchu v cestě... (žebroví chladiče, protiprachový filtr, atd.)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.