Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Noctua představila asymetrické chladiče NH-D15S a NH-C14S

A další výhodou NH-C14S je ofukování napájecí kaskády. Ono s dobrým ofoukáváním i špatné kondíky vydrží občas až neuvěřitelně moc dlouho... HIS R 9600 XT z roku 2005 - chladič fouká na ty malé kondíky a to jsou G-Luxony (horší kondíky snad neexistují) a ty velké jsou další špatné kondíky Licony:
http://postimg.org/image/8n32q5pz9/

Takže pokud to bude i dobře chladit, tak by to stálo za hřích :) Mám doma už dva kousky Noctua NH-C12P SE14 chladičů a jsem vcelku spokojen:
http://postimg.org/image/7jpvyeuzb/
http://postimg.org/image/d2ozqd4tf/

Jistě, v plných 12V je ten 140mm ventilátor už docela na můj vkus hlučný a s 7V zase přetaktovanou i5 moc dobře neuchladí... ale třeba ten nový NH-C14S už to zvládne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne proto, ofukovani napajeni a pameti, k me velke spokojenosti u mne jedna C14 bezi . Se skrini ktera nasava z boku: https://www.nzxt.com/product/detail/118-phantom-630.html idealni kombinace.

Chladic ma jen jednu vadu na krase, ktera neni dokumentovana a o ktere se moc nevi. Prestoze manual umoznuje montaz s heatpipe horizontalne i vertikalne (s ohyby dole), rozdil v chlazeni je ZASADNI ve prospech vertikalni heatpipe.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

14mm ventilátor? Ten tiskařský šotek u vás tedy řádí...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

lepší je vduch přes filtr do skříně tlačit!!! Tedy jen tímto definovaným místem a tedy pouze přes filtr a vzniklý přetlak v kejsu způsobí i to, že vzduch uniká ven i kudykoliv i škvírama skříně ak nenasává prach!

A né naopak - standartně, kdy se odsává... teplý vzduch ze! skříně a tak naopak podtlak přisává všadyma i prach...

Znamená to však mít zdroj, co musí být v nezávislém prostoru - takové ty umístěné dole co maj proud vzduch nezávislý - kdy také přes filtr nasávaj zespodu a vyfukují vzadu a neovlivní tlak v ve zbytky kejsu.

Lepší je tlačit do kejsu vzduch také zespodu a také zezadu přímo na CPU vhladič (žebra CPU chaldiče tedy musí být bez krytí boků a vetilátor musí naopak odsávat - aby nasával i po bocích chladiče, umístěn nad chladičem a foukat směrem nahoru a již tak samovolné vzlínání teplého vzduchu popostrčit rychleji vrchem ven z kejsu a ne aby tlačil do chladiče a vyfukoval tak i z boků žeber a tak tlačil proti... proudění zespodu a zezadu...)

Přirozeně teplý vzduch stoupá i sám, opakuji, tak nač jej tedy nutit proudit dolů, když se již sám cpe nahoru :-)

Pokud někdo dá ventilátor i z boku kejsu, jako já (napůl ve výši grafiky a CPU chladiče), opět musí vhánět vzduch, čili tlačit a spoluvytvářet přetlak a rovněž přes filtr.

Díky filtrům se PC také výrazně ztiší!!!!!!!!!!!!!, neb i když točící se ventilátor, stále je to průhledná natož průzvučná díra :-( Filtry chrání ventilátory samoté před prachem a ztiší i je :-)

PC je po roce častého používání uvnitř čistý jak právě nově seskládaný :-)

Mám raději více 120mm ventilátorů a na malé otáčky a uchladím tiše i i7 4,4GHz :-)

Nákres: http://odsakeda.sweb.cz/EdaKejs.jpg

Po pozdějším dokoupení výkoné grafiky, kdy mi tato svými "oooobr" rozměry... kejs uvnitř defacto rozdělila mechanicky na dva menší prostory :-(, jsem doplnil ještě boční dva 140mm ventilátory co opět tlačí do!!! kejsu a opět s filtry. :-)

Oba na nižší napětí a tedy jen na malé otáčky. Však oni to (přetlak i objem/s) doženou velikostí - plochou lopat(ek) a ne hlučnými šílenými vysokými otáčkami...

Viz FOTO: http://odsakeda.sweb.cz/Edakejs2.JPG

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.