Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Noctua s NH-C14 zvyšuje výkon chlazení procesorů

Tohle už je zbytečně přehnané. Nelíbí se mi, že váhu nesou jen heatpipe a druhý ventilátor mi přijde u téhle koncepce chladiče jako téměř zbytečný. Noctua NH​-C12P SE14 je IMHO lepší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uprostred je na druhem obrazku videt kus zeleza, ktery tu vrchni cast drzi, takze vsechny vaha na HP neni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me spis zajima jak se dostanu k tem sroubkum pro utazeni ... to musim mit nakej malej sroubovak ?? cca 4 cm ?? nebo ten s kovovou hadickou ?? nebo je dira mezi zebrama pro klasickej krizak ??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je tam díra, viz druhej a třetí obrázek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já 2 ventilátory nad sebou jeden čas používal a při stejné teplotě mi to umožnilo ubrat na otáčkách cca 1/3, což už se počítá. Protože to byly ventilátory zde uvedené firmy, tak počítač pouze jemně vrněl. Opravdu to pomáhá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavý... já bych si byl myslel, že 2. větrák moc nepomůže, protože AFAIK řazením větráků do série by se měl zvýšit tlak, ale ne průtok. Nebo se pletu? Ale ono to možná koneckonců i trochu souvisí, takže o něco lepší to být může.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty větráky si navzájem pomáhají tlačit vzduch, takže ve výsledku jim stačí menší napětí na dosažení stejný rychlosti otáčení (protože lopatky překonávají menší odpor). Ale jestli se to nějak projeví na hlučnosti, to se neodvažuju předvídat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.