Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nokia 130: Takhle bohužel ne (test)

Ty displeje ma Nokia na sklade uz asi delsi dobu, protoze stejny displej ma i Nokia 1662, kterou T-Mobile "rozdaval" ve vanocni soutezi v roce 2009.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mám 1662-2 a displej je naprosto v pořádku. Nikdy jsem si ničeho nevšiml, až teď, po 7 letech, se tu mám dozvědět, že je jako špatný? Směšné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to hodne subjektivni, nekomu to nevadi a nekoho z toho po 30s boli oci. Me se ten displej zda "jen" nejaky divny.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Moje Nokia 1800 má podobný, marketingem nijak zdůrazněný, 3D displej zdarma (apple by chtěl příplatek:). Nejlepší je to když jsem byl lehce napitý (nějak se mně zhoršuje zaostřování). IMHO to jsou zařízení na dálkové odpalování bomb a ne telefony. Zlatý černobílý displeje. Nokia 1110 byla 100x lepší a výrobní náklady mohla mít nižší. Je mi z toho záměrného mrvení segmentu „jen sms a hovory" smutno.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Osobně mi ten displej nevadí. Spíš mám výhradu k zádům telefonu - jsou pružná a jenom nacvaknutá, při pádu vždycky odletí a vypadne baterka.
Přehrávač hudby je opravdu špatný, nelze se ani posouvat v rámci nahrávky (když trvá 20 min tak to naštve).
Funkčnost telefonu asi ukončí prodření tlačítek, už teď některá prosvítají více, než je zdrávo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle jsem nikdy nepochopil. Jsou lidé, kteří prodřou tlačítka během prvního měsíce od zakoupení telefonu a pak jsou lidé, kteří po 5ti letech používání telefonu, mají na displayi jen tři škrábance. A do té druhé skupiny patřím já, a ještě vám navíc řeknu, že ji nosím v kapase bez jakékoliv krytky, prcgumy, návleku. V autě je v šochtlíku a lítá tam z leva doprava. A nikde nepozoruji žádné ošoupání.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já nosím telefon v kapse i s klíčemi. A ty způsobují škrábance. Ne kapsa...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačí chlp priplatiť a 225 je oproti tomu nebe a dudy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, i když v mém případě to bude spís 215, model s dvěma SIM sloty nechci. Původně jsem chtěl něco s kompaktnějším půdorysem a bez zbytečných online nesmyslů, ale není mi přáno.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

215 ma uplne stejny problem s displejem :-(.
A ano, je to o slehnuti s nim o stenu.

Nakonec to vyresil v supliku nalezeny SonyEricsson Elm (jeho nejvetsi minus je proprietarni Erikovskej konektor. Jinak je to to, co bych cekal od obyc telefonu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to není dobrá zpráva. Měl jsem ty telefony vedle sebe a proti N130 mi přišla N215 úplně nádherná, ale nebylo to dlouhé zkoušení, jen pokus o ověření, zda je to všude stejně špatné. Pak zbývá z levných telefonů s dlouhou výdrží Alcatel OT-2008G, ale k té značce jsem neměl nidky přílišnou důvěru a design působí už trochu moc důchodcovsky. Těžká to volba.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja si ji, bohuzel, rovnou koupil. V tu chvili jsem resil ze Nokia 108 neumi ani BT handsfree (pritomnost BT jeste nezarucuje ze bude pouzito pro HF).
Vyslovene vedle sebe jsem je nemel, ale u ni z toho dvojobrazu silim taky. Par vterin a mam pocit ze se mi rozjizdeji oci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to nekoho zajimalo. Displeje Nokia108 a Nokia215 vedle sebe (108 je vzhuru nohama protoze ma polarizacni folii o 180° oproti 215. Tak at je to tmavy/svetly vzdy na stejny fotce):
https://i.imgsafe.org/ab704b1ca2.jpg
https://i.imgsafe.org/ab707287c3.jpg

Zkratka, i vetsi displeje u Nokie tim trpi. Uplne stejne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Este stale pouzivam Nokiu Xpress Music 5310, sice vydrzi pouze tyden ale displej ma rozliseni 240x320 a prehravac hudby je taky dobry, nemluve o tom ze microSD kartu muzu vyndat bez vypnuti mobilu protoze se zasouva z boku a taky ma microUSB konektor jak pro nabijeni tak pro prenos dat...
Jsem s ni velice spokojen jiz 6,5 let a este dlouhe roky asi budu :) lepsi nahradu za ni jsem za cele roky nenasel...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Když si prohlásil „sice vydrzi pouze tyden", tak nečekej, že lepší náhradu někdy najdeš:). Možná až po objevu skutečně revolučního akumulátoru.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

na hudbu jsou MP3 přehrávače.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A ty si na baterky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

.. a ještě dodám: na tužkové baterie, uprostřed terénu se běžně nenosí paur banky nebo USB zásuvky s elektřinou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě se zase nikdy nelíbil trend nakupování hromad baterek a jejich házení do popelnice po kvantech jak se vybíjejí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám dobíjecí AAA. Roky jsem nevyhodil jedinou...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak takhle nejak si predstavuji recenzi, to uz se holt dneska moc nevidi. Dekuji.
Jinak jak vidno ve 21. stoleti maji firmy problem vyrobit uplne obycejny telefon tak, aby neco nepokazili, abych to rekl slusne. Jeste stesti, ze ti sami lide nevyrabeji letadla.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Už leta používám Nokii X1 a pro mě je to poslední telefon, který za něco stojí. Žádné zbytečné foťáky, facebooky, twittery, prohlížeče nebo náhlé změny tlačítek a ovládání. Nechápu, jak je možné, že všechno, na co se teď zmůžou, je vzít starej telefon a polovinu perfektních funkcí sprznit a nahradit je hloupostma.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

mají strach aby si lidé nezačli zase kupovat tlačítkovémobily, protože ruku na srdce dotykové kraksny co nic nevydrží je jen modní záležitost a móda je celkem vratká. Navíc kdyby se lidé vrátili ke starým klasickým telefonum, nemohli by být tak dobře sledováni jako jsou dnes.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ze je to moda se tenkrat tvrdilo o elektrine, filmu, letadlech i pocitacich. A ejhle, jak to dopadlo.

Ke staremu klasickemu telefonu se ti 99 lidi ze 100 dobrovolne nevrati.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že drtivá většina lidí má telefonování už jen jako doplňkovou funkci na smartfounu (resp. kapesním počítači), tak se taková doba už nikdy nevrátí. Těm co takový telefon vyžadují, nezbývá než doufat, že jej někdo dokáže vyrábět a distribuovat v měřítkách pro minoritu (jako třeba vinily nebo filmy).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky se pridavam k podekovani za recenzi a uz se tesim na dalsi pokus s Nokii 215. ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Stale se jeste daji sehnat nepouzite Nokie 6303c anebo E52, tzn telefony, co se vejdou v klidu do kapsy, nezabiraji moc mista a maji rozumnou vydrz.

6303c je temer idealni _telefon_, co mu chybi je nabijeni pres USB.

E52 ma slabinu, kterou je pro me Symbian. Tzn doplnkove prislusenstvi jako stopky, poradna kalkulacka, apod., je potreba nekde "sehnat".
Naprosta traga je MP3 prehravac, ktery proste neumi pracovat s adresari, tzn. nepouzitelny pro normalni zivot...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Symbian 9.2 a 9.3 (S60v3) byl ten nejlpesi mobilni OS jaky na svou dobu existoval. Velka skoda ze ho Mrkvosoft pohrbil. v defaultu ok, ale hacknuty s uzivatelskymi mody na miru a s tisici RYCHLYMI tezce sirokospektralnimi aplikacemi (zduraznuji rychlymi - JIT a JVM zhovadilosti by mely byt pouzity max ke spousteni nekolika doplnkovych programu a ne kompletne vseho!!) ty nokie nemely konkurenci. byly bezpecne, rychle a pouzitelne. presny opak dnesniho lagdroidu....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dostal jsem kdysi před lety zdarma Nokii N73 a Symbian je něco hrozného. Nabíhá pomaleji než kdysi Windows 98 SE na mém prvním PC. A hlavně to neustále zamrzávalo, zejména v aplikaci focení. Nakonec jsem si kvůli tomu raději pořídil kompakt od Nikonu, protože za ty nervy focení na telefonu se Symbianem určitě nestálo. Ještě, že už to má za sebou!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ode mě máš plus, symbian byl opravdu šlápnutí vedle a slepá ulička. Škoda že se historie opakuje u androidu... chceš budík, doinstaluj si, chceš kalendář, doinstaluj si... chceš baterku...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"čtvrtinu z nich zabírají copyrighty, záruční podmínky, prohlášení o shodě a dopadu na životní prostředí"... :)
moc hezke zhodnoceni manualu :)
jinak dik za recenzi, muj Samsung D900i uz rok ceka na vymenu ribbonu a tak zatim pouzivam naky Aligator pro duchodce...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Menit ribbon kabel me prestalo bavit kdyz jsem to delal potreti....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je nářez, přesně tak se mrkvosoft chová, každý produkt, jinak celkem dobrý, něčím totálně zprzní, abyste si museli pak koupit jiný, lepčí. Dokonalé výrobky s dlouhou morální životností je to, čeho se bojí jako čert kříže. Jsem proto celkem rád, že fabrika M$ "Nokia" už brzo skončí v propadlišti dějin.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jaka elektronika pajena bezolovnatycm cinem ma dlouhou zivotnost?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já nevím, měl jsem skoro jedenáctiletej počítač (listopad 2005), a až teď na podzim v tom exnul Fortron GreenPower 350W (FSP350-60GLN). Tak jsem tam dal jinej 10 let starej zdroj FSP a funguje to dál. Měnila se v něm akorát vypalovačka, ta tehdy odešla asi po roce (ale v záruce).
Deska A8n-e šla sice na trh dřív než bylo povinné RoHS a nevím, kde k tomu dnes najít informace, ale prodávala se ještě v roce 2016, tak bych si tipl, že už s tím počítala.

Pak ještě můžu nabídnout jako zkušenost jeden funkční notebook Lenovo Ideapad (takže laciná záležitost) funkční od léta 2010 a jeden HP Compaq vyšší řady s Vistou, ten bude tak rok 2009.

V okolí jsem viděl odejít (nevím na co) během let asi jenom jeden notebook tuším Fujitsu nebo Toshiba s Core 2 Duo, který byl asi o něco starší, a to je tak všechno. Pak vím ještě o jednom HP ProBooku z roku 2009, kterýmu odešel 1) levej shift v klávesnici 2) opotřebovanej kabel LCD panelu, takže při naklánění dělá neplechu, ale dá se ještě používat 3) překroucenej kabel nabíječky. Žádnej chcíplej desktop nebo desku si jinak nepamatuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klid, nedávno vydaná Nokia 216 je poslední, další už nebudou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tímto bych zákazal milovníku dotykových "rádobychytrých" telefonů, dělat recenze na "klasické" tlačítkové mobily.
Vážený pade redaktore, mám tlačítkovou Nokii C2, která když s ní pracuji celá svítí včetně tlačítek.
Po minutě bez vnějších vstupů se intentiza osvětlení sníží, svítí jen display a tlačítka pohasnou úplně, po další minutě následuje uzamčení klávesnice a spořič displaye.
Tento systém vnímám jako nejgeniálnější věc na světě, která se v telefonech udržela a nepřišel žádnej rádoby magor aby tuto funkci odstranil a jsem za to rád.
Pokud je to pro Vás natolik obtěžující, že by jste nejraději hodil telefonem o zeď, hovoří to o tom, že telefon neumíte používat k tomu k čemu je určený a tím pádem nejste cílovou skupinou a nemůžete celý telefon hodnotit, protože neoceníte jeho klady. Nedivím se, že je pak tento telefon pro Vás špatný, ale pro někoho jiného je perfektní.
Chápu že jsme v 21 století, jenže změna barev na display mi absolutně nevadí. Nepotřebuju žádnou normu REC.709 abych přečetl na displeji komu budu volat, zvládnuto přečíst i když to bude napsané duhovatě.
A ta cena? pfff taky luxusní, jsem rád že někdo dál vyrábí tlačítkové mobily.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nebude jistě náhodou, že reakce lidí, kteří měli konkrétně Nokii 130 někdy v ruce je podobná, jako ta moje. Sám máte jiný telefon, pravděpodobně s jiným displejem (i proti N130 o několik let starší Nokia 112 má displej o dva řády lepší), takže vaše hodnocení kvalit telefonu, který jsem měl v ruce já jen tak od klávesnice je mimo. Na dovysvětlení, neb se zdá že je tu jistý problém s chápáním textu v recenzi:

1.Regulace jasu displeje nijak nesouvisí s čímkoliv "rádobychytrým" nebo nedejbože dotykovým. Měly ji obyčejné nedotykové telefony a to už z pohledu vývoje v IT oblasti dost dávno, několik jich mám - například Nokia 6610i (rok 2005) a nevidím důvod, proč by displej při používání musel svítit naplno i uprostřed hluboké noci. Je to podle mě jasné mínus telefonu. To jak postupně pohasíná nebylo v článku kritizováno, jen uváděno jako jediná věc, co ten displej s jasem umí a to je málo.

2. Změna barev na displeji mi také nevadí, ostatně by mi vůbec nevadilo kdyby telefon barvy na displeji neměl kromě černé a bílé žádné. Vadí mi ale, když není možné na displej koukat a vidět ho ostrý nebo tak aniž by z něj bolely oči. Když levé oko vidí bílou na černé a pravé černou na bílé, tak zaostřit nelze a takový telefon se opravdu nedá používat.

PS: Ten milovník dotykových telefonů mě fakt pobavil. Dotykový telefon aktuálně používám jeden, nedotykových tu mám v provozuschopném stavu dobré dvě desítky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No já to taky pochopil tak, že problém je ve zhasínání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To muselo dát ale práce. A přitom taková blbost. :-)
Nejste náhodou ježkův bratranec, nebo jen redakce neplatí a socky se přemnožily?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Na předražený věci je recenzí spousta, ale když chce člověk koupit něco základního, tak nenajde nic. Já to oceňuju.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě osobně největší rozčarování (článek jsem nedočetl, takže pokud to tam je, sypu si popel) je to, že mi Nokia Suite u jednoho podobnýho modelu "Nokie" sdělil, že jde o nekompaktibilní přístroj... achjo... :o/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to tam. Musí se použít jiný software. Taky jsem o hloupé Nokii uvažoval, ale bohužel vidím, že se M$ stále nezměnil a místo toho aby původní modely od Nokie vychytal, tak tam zavedl nové chyby. Takže za mně stále zlatá a nepřekonaná 6230(i), kterou udržuji v provozuschopném stavu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že je to tam, ale do "nového" modelu to nejde... prostě kontakty a historii tam dostanu asi jako do ... no to to neva...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tím "je to tam" bylo asi myšleno, že to v článku je. PC Suite nefunguje, protože firmware telefonu nemá s tím od Nokie nic společného, tak ani nekomunikuje s jejich softwarem. Telefon umí načíst kontakty ve standardním formátu VCARD, umí ale jen jméno+ jedno číslo. To už ale zbytečně duplikuju vlastní text z článku :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně to tak připadá, že Microsoft má Nokii opravdu jen proto, aby ji pohřbil.

Celou dobu mi to připadá, že se jednoho dne Microsoftu poštěstilo přijít k Nokii a řekli si: „Hurá! Ehm ... co s tím budem dělat?“ A nenapadlo je nic lepšího, než pro část této značky zkurvit jeden do té doby docela pohodový operační systém. Ano, mluvím o Windows. Nepomohlo to ani Nokii, ani těm Windowsum, těm to spíš ublížilo. A s těmahle jednoduchejma vyloženě netušili co, tak to takhle dojebali.

Za mě teda by specifický nabíjecí konektor bylo to poslední, co by mě odradilo. Klidně bych do něj šel. Samozřejmě pokud by to nebylo za tím účelem, za jakým to dělá Apple: udělat to nekompatibilní, aby to mohlo být proprietární a předražený.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To bude asi tím, že System 30+ je něco úplně jiného, než System 30 nebo System 40.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to zařízení jen na telefonování - LCD je dostatečný a rozhodně nepatří do mínus kolonky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LCD je mnohem horší než na stejně drahých zařízeních od konkurence, proto - dle mého soudu - to kolonky mínus patří. I Nokia to za podobnou cenu ještě před dvěma či třema lety dělala lépe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já za sebe, po krátkém osahání N130, říkám, že to LCD rozhodně do mínusů patří. Naprosto ten telefon zabíjí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Diit.cz - DEEP IN IT ... 7.10.2016 (!!!) Test Nokie 130... U Ježka to beru jako kolorit, ale ... tohle už není vtipný, fakt už to není ani Ftipný :(((

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Klidně můžeš být konkrétnější, z takovéhoto obecného zvolání se blbě dedukuje, co ti nevoní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Test tlačítkové Nokie v roce 2016 ? A to jako vážně ? Vždycky kritizuju, že v podstatě nikdo nedělá testy grafických karet do cca 3tisíc. Že "je to prý jedno" říkají. Že "kdo šetří používá integrovanou GPU a kdo chce gamesit si kartu za tři litry pořizovat nebude". Inu, já si to nemyslím, ale respektuji. Ovšem v tomhle světle si dovolím koment - V dnešní době, u tlačítkového telefonu za pár stovek je úplně u p***le co si pořídíte. Je to jedno. Všechno vám to zavolá a pošle SMS. Kvůli tomu to přece kupujeme ne? Co od toho chtít víc? Nic - ono to ani nejde. I moje léta páně 2007 kupovaná Nokia 5310 je proti těm dnešním křápům (jak po stránce výbavy, schopností a kvality zpracování) doslova Mercedes...
Mimochodem Davide, bavil jsem se teď s Rybkou (možná jsi o něm někdy slyšel - Michal se jmenuje) a nadhodil jsem mu svou myšlenku, že pokud Lidl sponzoruje Paulus vs. Ihnačák, Alza by mohla přispět na Rybka vs. Ježek. S vašimi přístupy k technologiím by to mohl být docela humorný pořad :))) Jak to dopadne nevím, tvářil se nějak divně...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ode mě máš plus, ještě by to chtělo aby je rozsuzoval nějaký soud složený z fanboy AMD a nVidie! Úspěch zaručenej. Vždyť z toho tukana ze score je mi na blití a nedívám se na ty jeho pořady právě kvuli němu a kvůli alžbětě. To už radši lucku jiříkovou...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych nad tlacitkovejma telefonama nalamal hul. Ja jinej nechci. Posledni telefon kterej sem miloval byl Palm Treo a ted si jedu spokojene na Nokii X3, ma nabijeni jak z USB tak s toho maliho nokia konektoru supr maka a je tam top hra Cilate mission. :-) naky padlo me nebere. Kdyz uz mi prijde do ruky tak hned musim rootnout a pudtaktovat procak aby se to dalo pouzivat... Takhle nahonim par dnu baterky ^^

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejne tak jsou v dnesni dobe zbytecne recenze a fotky mastnych padel, nebot vsechny vypadaji plusminus stejne, jen jsou vetsi nebo mensi a vsechny umoznuji uchylum davat na FB fotky, jaky udelali uzasny bobecek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autor telefon koupil, tak se podělil formou recenze. "Šmejd" koupí (naletí na něj) kde kdo, ale o zkušenosti se nepodělí. Pokud chce někdo koupit telefon tohoto typu, může to pro něj být dost důležitá informace. Recenze na ajfoun nebo Galaxy jsou naopak veskrze zbytečné, protože tam se prostě kupuje platforma a výrobek je ... no prostě kdo chce jablko si android nekoupí a opačně také tak. Naopak u těchto okrajových výrobků je informací nedostatek, každá se může hodit. Když to číst nechcete, tak to nečtěte. Mě to přišlo jako zajímavé okénko do světa low cost telefonů a kdyby někdo takový vyžadoval, tak vím na co si dát pozor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nás to zajímá! Protože máme rádi tlačítkové mobily a vyžadujeme je a chceme je. Já se pozastavoval nad formou recenze, která telefon poplivala protože prostě microsoft. Absolutně jsem z recenze nepoznal jestli to je dobrý telefon nebo ne. Funkce, které mám a které očekávám a jsem na ně zvyklý jsou v recenzi poplivané, že jsou k ničemu?! Co wtf? Jediné co jsem se dozvěděl je, že je nejspíš úplně stejnej jako ten co mám já s horším displayem ale lepší cenou. To je ale špatná recenze když kritizuje chování mobilu, které já naopak vítám... teda jak je recenze napsaná, protože se v diskuzi objevují zprávy i od ostatních čtenářů, že jsou také zmatení.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Znamenám si.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já to považuju za zbytečnost. Nic ve zlým, ale to si pak aby to bylo fér dělejte články typu "Test RAM do 500Kč", "Špunty za 200, aneb novinky z Vietnamské tržnice" a podobně... :)))
Ne, to byla nadsázka. Rozumné doporučení ovšem v rukávu mám taky. Chcete testy/recenze tlačítkáčů ? Fajn. Tak jednou za půl roku/rok udělejte souhrný test vybraných modelů (tak 5-6 kousků), které se v uplynulém období objevily a jsou dostupností, parametry i cenou typickými představitely této kategorie telefonů. A dělejte to pravidelně. Zájem o to zjevně je, nikdo jiný to už nedělá (protože fakt není proč) - ale čtenost bude...
A když to budete dělat pravidelně, nepípnu ani "popel", protože to už je systémové a ne výkřik do tmy, kdy si jen autor řekl, že si tlačítkáč nechá zaplatit a napsal "test". Asi pořád okurka, jinak fakt nechápu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak něco napište sám, ne?

Martin Kukač podle mě není kmenový redaktor DIIT a přesto něco napsal (shrnul své poznatky jako recenzi). Mohl místo toho jít na pár hodin do hospody a zanadávat si se spolustolovníky jak jsou všechna média na h...o. Což umí každý narozdíl od napsání recenze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obecně chápu "rozhořčený podtext" tvého komentu. Nemám nic proti tomu, aby se tu objevovaly recenze na "tlačítkáče", ale koncepčně, tedy třeba dle mého návrhu. Ten podtext nicméně v mém konkrétním případě je to docela úsměvný, neb jsem před lety sám psal recenze a návody na HW, SW a počítačové hry, následně se léta věnoval spotřební elektronice a to i "písmem" :)) a dnes jsem specializovaný servisák, který občas zajde zachlastat "na pár hodin do tý hospody" a potká se tam třeba s tím Rybkou ... ony ty hospody totiž nejsou tak nepřínosné jak naznačuješ - je to vždycky o tom s kým u toho pivka pokecáš... ;))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mi vkládáte do úst spoustu věcí co jsem neřekl (třeba o nepřínosnosti setkání v hospodě). :-)

Před lety je před lety, teď je teď. :-) Já jen, že kritizovat umí každý, ale najít téma a hlavně prostředky! na recenzi zase až tak snadné není. Obecně se tenhlé žánr potácí na hranici existence, což bude zřejmě dáno "ochotou" zastoupení výrobců půjčovat své hračky redakcím. Raději zainvestují do virálky na fejsbůku a jůtůbu než do vzorků pro odborné redakce.

Přišlo mi to prostě nefér vůči někomu, kdo to napsal ze zájmu a ve volném čase, protože to se dnes zase tak moc nenosí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ve skutečnosti to bylo tak, že autor si telefon plánoval koupit, zmínil se o tom v diskusi pod jiným článkem zde a přišlo mu hned několik slušných žádostí o test. Jelikož autor telefon vrátil protože [vše je v textu článku], tak těžko hovořit o tom, že to dělal kvůli zaplacení přístroje. A soudě dle reakcí lidí, kteří jsou cílovou skupinou, článek rozhodně mimo nepadl, takže autor hodlá v popisu telefonů na které narazí pokračovat. Autor to dělá ve volném čase, protože ho to baví a dokud bude redakce a čtenářstvo (nadmnožina komentujících) o podobné články mít zájem, tak budou vznikat. Pokud se někdo chce bavit nákupem většího množství telefonů a ve volném čase je srovnávat, jsem si jist, že to redakce ocení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poslední komentář k tomuto tématu. "Útok" byl směřován na myšlenku, nikoli jejího nositele. V okamžiku, kdy se zde objevilo "tlačítkové zájmové hnutí" je pro web jen dobré, když díry na trhu využije. Koncepčně. Ať si z toho Diit klidně udělá svou modlu. Vox populi, vox Dei. Osobně si myslím, že všechny tyhle krámy, ať už mají tlačítka, či si hrají na "smart" do litru, má cenu komentovat snad jen v rubrice Kuriozity a to maximálně delším souvětím, ale budiž...
Jinak se Vám Martine osobně omlouvám, pokud jsem se Vás dotknul, když něco vyjde jako "Test" na titulce s autorem s červeným písmem, hloupě očekávám redakci a přátele... Těm by totiž i v dnešních cenách přinesl článek víc, než je cena výrobku ;) Ale to by bylo celkem jedno. Smutné by na tom bylo, že zrovna v této době by redakce za největší BOOM doby považovala Nokii 130 ;(((( HOWG !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když už debatu končíme tak přátelsky, tak si dovolím doplnit, že jsem nepsal, že to dělám zadarmo, jen že to dělám ve volném čase (protože toto není zaměstnání, kterým bych živil rodinu) a že to nedělám kvůli zaplacení přístroje. Ani já, ani nikdo z full-time redakce asi nepovažuje Nokii 130 za boom doby, já osobně jsem ji (před nákupem a testem) považoval za možnost pro druhý telefon - zjistil jsem rychle, že to pro mě možnost není a test tady publikovaný měl sloužit ostatním, kteří by si ji mohli koupit - ono totiž všichni píšou o telefonech 10x dražších a najít relevantní informace o něčem takovém jako je N130 moc nejde, a to nejen česky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem rozhodne pro tlacitkove a obycejne telefony, at si moda diktuje co chce.
Nechci na telefonovani zadna padla, ani nepouzitelne blechy typu jednoradkovych Ericssonu z konce 90.let, ale normalne pouzitelne telefony.

Jako nahrada za notas jsou socasna padla moc mala, jako nahrada za telefonovani /mp3/radio to nic nevydrzi a je to priserne velke.
Jeste bych jako nutne zlo pochopil mozna XperiaZ1 Compact, nebyt te hovadsky kratke vydrze.

S temi prerostlymi hovady at se predvadeji pubertaci na zakladkach...
Stale s sebou vsude tahat powerbanku nebo nabijecku, vitejte v 21.stoleti...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen bych tak trochu mimo mísu chtěl varovat před levnými telefony od LG. Podle všeho neumí automatickou synchronizaci času! To považuji opravdu za výsměch. Myslím si, že nastavování času ze sítě by měla být naprostá samozřejmost u každého telefonu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď nevím jestli se nemluví o nastavování podle internetu, ale nastavování času podle operátora (který používám u Nokií nevím jak dlouho... 10 let?) nefunguje u Samsungů. Prostě tam ta volba nikde není, člověk musí po otevření/vyndání baterky vždycky nastavovat datum. Normálně to není tak hrozný, ale když se mění SIMky nebo je nějakej problém, tak to otravuje. Zkušenost s GT-E2152 a S5610.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady se zase sešlo vymazanců.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky autorovi za zajímavou recenzi něčeho, co nejde s hlavním proudem. Já třeba takové články vítám a těším se na další, a to jako zastánce klasických hloupých (a tlačítkových) telefonů. Jen tak mimochodem, existuje dneska vůbec (hloupý) telefon, který by se dokázal funkčně vyrovnat třeba mé téměř desetileté Nokii 6233? Občas si říkám, čím ji nahradím, až jednou odejde do křemíkového nebe :(. Šlo by mi o ty základní funkce jako SMS a volání, rozumné ovládání, ne nesmyslně malá paměť na kontakty/SMS, přehrávání MP3 a _použitelný_ foťák (ideálně lepší než má ta 6233). Existuje dnes vůbec něco takového? Pokud ano, tak takovou recenzi bych opravdu hodně ocenil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.