Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vlajková loď Nokia Lumia 1020 s druhou generací 41Mpix fotoaparátu

"navíc dle EXIFu prošel Lightroomem 5" takze ta fotka ma nulovu vypovednu hodnotu... velmi ma stve, ked sa v reklamach klame.... nechapem, preco za kazdu cenu musia ist do extremov....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Reklama musi vzbudit zajem a zvysit poptavku. Tendence prezentovat vyrobek/sluzbu v lepsim svetle nez je skutecnost je bezna vlastnost spravne reklamy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jasne...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nulovou vypovídací hodnotu ta fotka rozhodně nemá. Fotka z mého moblilu by mohla projít přes sto Lightroomů a stejně by se v ní žádné detaily neobjevily.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale o tom vies ty...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Upozorňuji tě, že tvůj komentář nedává smysl.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

... jazyková bariéra?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1020 má bohužel oproti 808 menší čip (což by až tak nevadilo), ale podle zveřejněných fotek taky horší objektiv, což je dost blbé. Takže žádný moc upgrade...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://www.trustedreviews.com/opinions/nokia-lumia-1020-vs-808-pureview
tu píšou že maj oba 1/1,2" čipy, vy píšete že L1020 má 1/1,5"..... tak kdepak máme pravdu? :-D kuknul jsem i na amerikano nokia stránky a sice tam měli komplet specifikaci, ale velikost snímače... no vůbec ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1/1,2" 880 a 1/1,5 1020

Ale jedná se o novější snímač a díky tomu že je menší a menší je pak i objektiv. Takže by díky lepší technologii snímače a SW by mohly být lepší fotky z 1020 než 808 a to vše i s menším objektivem... Ostatně někteří, co byli na uvedení píší o impresivních velkoformátových fotkách pořízených v NY před uvedením.

6ti čočkový objektiv je více než dost, jen bych ocenil více skla, než jen jednu čočku, to bude další pokrok

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby radsej uvedla konecne neco s novym Symbianem nebo Androidem, neustale tam cpat WP jako kdyby nemela volbu vlastniho reseni, ja naopak proti Symbianu nic nemam, dokonca je zname ze jeho vyvoj mel byt ukoncen teprv v datu 2016 tak proc nejit cestou N8 a 808?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jakožto uživatel Nokie 701 bych s novým Symbianem samozřejmě souhlasil, ale když ho tvůrce odepsal, tak se nic nedá dělat. V dnešní době je ovšem všemi puberťáky odmítán jako hrozný pomalý zastaralý :D Android, android, android....to už dávno horší kult než Apple ovce - přitom je to ten nejhorší mobilní systém, který lze na mobilu používat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aha, a na to jste prisel uplne sam? vlastni hlavou??? :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejhorší mobilní OS je jednoznačně WP. Nepovedená kopie iOS, nic víc.
Naopak Android jako jediný OS podporuje mass storage, USB host, offline instalaci, synchronizaci dat s libovolnýma službama, otevřený systém s možností uživatelských úprav, možnost nastavit si téměř jakýkoliv aspekt vzhledu a chování telefonu.

Dokud nebude na trhu Sailfish nebo Ubuntu Touch, je Android jedinou možnou volbou pro někoho, kdo chce smartphone a chce ho opravdu používat jako smartphone.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To říká člověk, který nikdy nedržel WP, zaprvý WP má svoje mouchy, ale je tak odladěnej, že nemá konkurenci iOS je něco mezi, ale taky nic nového nepřinesl jen větší nároky, Symbian: ta už to má dávno za sebou surfování na internetu bylo otřesný i někdy navigace nešla plynule a Nokia zrušila Meego jelikož neměl ekosystém a to už měl Android i iOS, tak hledali někoho schopného a vybrali WP a musím říct prošlo mi spoustu mobilů držel jsem je měsíce a jedině co je nejvíc odladěné je WP, vždyť běží i hladce na půl Gb ram zatímco Android by zežral klidně 8 jader a iOS už moc nepředvedl už 3 roky něpřinesl inovace jestli myslíte zvětšení obrazovky, tak to fakt nepovažuji...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Android běhá bez problémů s 256 MB RAM na jednojádrovym ARMv6 procesoru. Můj první androidí telefon měl dokonce jenom 128 MB RAM.

Pro telefony s HD rozlišením WP potřebujou minimálně 1 GB RAM a bez doujádrovýho CPU se ani nehnou. A přitom toho umí pětinu, co Android. Takhle funkčně ořezanej a přitom nenažranej systém aby člověk pohledal...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jech:
A tuhle pohádku o karkulce ti povídají kamarádi, nebo sis ji vymyslel sám ? Zřejmě ještě svištíš na Nokii 3110.
Bezproblémový Android na jednojádru s 256RAM je sci-fi :D
Aktuální WP zřejmě neviděls ani z rychlíku, o Belle FP2 nevíš zhola nic :)
K tvým lžím - ten mrtvý Belle FP2 (název symbian už chvíli není) umí mass storage, usb host a vše co popisuješ - mnohem líp, než Android - naopak ten to většinou neumí a tuto podporu dodává nadstavbami výrobce konkrétního mobilu - Nebo se snad tvůj Android připojí na ad-hoc wifi ? bez úprav ani omylem - představ si - belle to umí :) jaký máš vyzváněcí profily (často nemají ani nadstavby...) ?.... Android byl vždycky paskvil, který se na mobilní zařízení dostal jen díky zvyšujícímu se výkonu hardware - ale naopak díky němu kupujeme jako normální "mobil", co vydrží fungovat 2 dny :/

flop-czech: tys taky zřejmě nezahlídl Belle na 1,3GHz a 512RAM ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co to meleš za ptákoviny? Já jsem o Symbianu neřekl ani slovo. Android s 256 MB RAM a ARMv6 procesorem je většina androidů mezi lidma v Čechách. Schválně se podívej na všechny ty Samsungy Ace a podobný plečky, co lidi povětšinou používají. Přitom i tyhle telefony lze aktualizovat na Android 4.2.2.

Zřejmě jsi nikdy nemě v ruce čistý Android. Podpora mass storage, USB host atd. je tam v základu. To pouze některý výrobci jí odstraňujou, aby donutili lidi používat nějaký jejich nesmyslný programy pro synchronizaci a transfer dat. Ale stačí nainstalovat čistej Android a tohle všechno okamžitě funguje, samozřejmě včetně Ad-hoc WiFi (od Androidu 4.1 vejš).

Vyzváněcí profily mam takový, jaký si nastavim, můžu si je nechat měnit podle polohy, času a milionu dalších věcí. Například sednu do auta, což zjistí telefon podle přítomnosti handsfree, a přenastaví profily, hlasitosti a spustí přehrávání hudby přes A2DP. Možnosti Androidu v tomhle směru jsou téměř neomezené, stačí si jenom stáhnout k tomu určený program, netřeba něco upravovat v ROMce.

Takže si zaktualizuj svoje informace o Androidu a neber jako bernou minci nějaký zpytlený Samsungy, který mají 80% funkcí vyhozenych, aby to vypadalo víc jako iOS nebo WP.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ptákoviny meleš ty - psals, že jen android umí... - což je lež - nebo jen neznalost ?

Právě, že ty krámy s androidem na jednojádru a 256MB RAM moc dobře znám - a používat to jako mobil/"smártfoun" nejde - leda jako těžítko. Aktualizovat HW s 256RAM na 4.2.2 :D a zkoušels, jak to potom běží ? (mám někollik androidích zařízení od verze 1.6...a flashoval jsem, upravoval ROM,....ale už mě to přestalo bavit - je to jen na hraní)
Čistý android jsi určitě neměl v ruce ty, protože čistý android je nepoužitelný - vždycky máš "čistý" android upravený pro konkrétní HW - tedy špinavý:) (ale ty jsi zřejmě sci-fi odborník a instalací ČISTÉHO androidu ti všechno na mobilu hned funguje jak má)
Jestli máš představu, že každý kupec androidu (=mobilu) začne flashovat a hledat firmware, na kterým to pojede trochu podle jeho představ, tak tě zklamu - dospěj - s flashováním si hraje pár procent nadšenců, ostatní používají mobil tak, jak jej koupí. - tedy na Androidu nemají mass storage, usb host, ad-hoc.... - skoro NIC :/
Vyzváněcí profily máš díky dodatečným aplikacím (skutečný mobilní systém na profily žádný aplikace nepotřebuje - to je absolutní základ)- sám ses přiznal - protože samotný android je k ničemu - ok, na tablety je dobrej, ale na mobil je to mizérie.

Takže si zaktualizuj svoje informace o Androidu, protože "zpytlený" (ať už to znamená cokoliv) Samsungy, HTC, LG, Sony... jsou přesně ten ANDROID, co 99% lidí používá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napsal jsem: "Android jako jediný OS podporuje mass storage, USB host, offline instalaci, synchronizaci dat s libovolnýma službama, otevřený systém s možností uživatelských úprav, možnost nastavit si téměř jakýkoliv aspekt vzhledu a chování telefonu." Tohle je pravda. Žádný jiný OS tohle všechno neumí. Některý umí pár věcí z toho, to je fakt, ale já to chci všechno.

Ke zbytku se nemá cenu vyjadřovat, to už jsou pseudoargumenty nebo vyložený nesmysly...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ok hochu - neumíš číst, nebo jen nechápeš psaný text ?

Android jako jediný OS.... - LŽEŠ - 99% veřejnosti dostupných telefonů s Androdiem neumí USB host, "synchronizace s libovolnýma službama" je neskutečná hovadina - vždycky bude existovat službe, se kterou to umět do doby vytvoření aplikace (pokud vůbec vytvořena bude) nebude,
- obecně všechno tohle třeba Nokia Bele FP2 umí - a většinu bez uživatelských úprav, bez přehrávání firmwaru... => LŽEŠ - ale z toho si nic nedělej - ještě holt nedospěls:) - Android tyhle popsaný funkce umí občas a jen s funkčními doinstalovanými aplikacemi :) - sám o sobě je jako mobilní systém k ničemu - že nejsi schopen uznat kdykoliv doložitelnou a kýmkoliv dopělým (bez zaujatosti a přesudků) potvrditelnou realitu (tebou popisované pseudoargumenty) je jen tvůj problém :) mě to netrápí - ale užij si to - jednou z toho třeba vyrosteš :)
A když jsem u tvé další ubohé lži - žádný čistý android NEUMÍ ad-hoc lháři - vždy jedině custom mody, které tuto podpodu přidají ;) takže zkus pohledat a pak doat, že ty zrovna tuhle věc vlastně vůbec nepotřebuješ :) - ale i tohle Nokia Belle FP2 bez dalších úprav (aplikací, rootování....) umí ;)

takže zase něco zalži - někdo třeba zareaguje, ale já na ty tvoje lživý žvásty už reagovat nebudu :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pozná se nějak zásadní rozdíl kvality mezi obrázky 8 a 41 MPx vyfocené stejnorozměrným objektivem ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je otázka jak noha - pokud nechápeš, co je Pureview, nastuduj.
stejnorozměrný objektiv je taky krásný pojem - velikost objektivu je opravdu velmi nepodstatný údaj.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kvalitní post :D
1) v tebou odkázaná rychlojakorecenzi vyhrává mobil s miniobjektivem a 41MPix nad kompaktem s podstatně větším objektivem a 10MPix - takže tvoje původní otázka opět vyznívá jako absolutní nesmysl - vždycky záleží na kombinaci kvality optiky/čipu/zpracování signálu ;)

2) v odkázeném žblechtu není o hlavních výhodách Pureview ani slovo ;)

Nastuduj

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem na mysli toto:

stejnorozměrný objektiv je taky krásný pojem - velikost objektivu je opravdu velmi nepodstatný údaj.

...... Nepodstatný údaj to není podle předchozí recenze.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.