Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nokia prý utratí za propagaci Windows Phone 7 přes dvě miliardy korun

Kdyby M$ dal slevu na mobil s WindowsPhone pro majitele windows, pak by mohl získat větší část trhu. A třeba by to i prodej pitomin do mobilu zacvakal. :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak si představuješ, že MS má dávat slevu na něco ,co není jeho majetek?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Stačila by sleva na licenci za WP7. Ale mě by to nepřesvědčilo - mám telefon s WM6.5 a je to dost katastrofa ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proboha proc je to katastrofa?
Naopak se rika, ze WM6.5 je nejlepsi WM, ktery je, a ja osobne to docela muzu potvrdit - je fvak pravda, ze ja s tim nedelam zadne vymozenosti typu pripojovani pres VPN a podobne. Ale uzivatelsky mi to vyhovuje absolutne, nemuzu si jakkoliv stezovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Katastrofa je to proto, že ergonomie UI je příšerná. Například zavírání oken/aplikací miniaturním křížkem nebo tlačítkem "OK" je opravdu skvostný vynález.

Minulej tejden jsem konečně WM zahodil a pořídil si zase Android. Ovládání, nabídka aplikací, stabilita a vůbec celkové možnosti toho OS jsou o několik lig jinde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S tím souhlasím. Měl jsem ho asi měsíc doma. I několik jiných hraček jsem měl doma, ale u mně pořád vítězí stařičká "hloupá" Nokie. Jedním stiskem volám, jedním začnu psát SMS. Tak to u chytrých nefunguje, tak kde je ten pokrok? Přijde mi, že tam základní funkce telefonu jsou jen jako trpěné zlo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty asi moc nenakupuješ :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslis ze M$ ma malo obvineni ze "zneuzivani monopolu"?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Když už jeden monopol maj, tak určitě chcou další a pokuty těmhle korporacím je to samé jako reklama za stejné peníze :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je stejně prča. Dokud nepřišel Steve, měl celý svět za to, že bez stylusu to nejde.
A najednou se všichni zhlédli v kapacitních displejích stylus je v propadlišti dějin.
Ale stejně nechápu, proč MS oproti iNěco a aNěco musí tam cpát tak KRAVSKY MEGAOBROVSKÝ ikony? Mě osobně se to moc nelíbí...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ja mam HTC Touch Pro 2 a ten funguje vyborne jak s prstem, tak se stylusem (klicema, vetvickou, drivkem ze zmrzliny a podobne :-)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na mem HD2 mam 14 dni posledni android gingerbread, predtim dlouho customizovane WM6.5 a zatim musim rict ze se zuby nehty snazim udrzet abych se nevratil zpet k WM6.5. Jen par prikladu synchronizace s echange 2010 je spis veci nahody maily chodi okamzite, kalendar naprosto nahodne, ale neni tam nikde moznost v pripade problemu spustit synchro ted. Office aplikace nejsou, podobne kvalitni prehravac jako core player - neni, podobne kvalitni navigace jako IGO -neni, z cca 30 aplikaci ktere jsem instaloval posledni tyden nektera strasne zere baterku (asi4x rychleji nez prvni dny) ten jejich prehled zravosti apikaci nic neukazal, takze zase uplne vsechno muselo pryc. To ze ten system je tak blbej, ze i kdyz se teda podari aplikaci presunout na kartu, tak stale zabira misto i v pameti snad ani nemluvit, to ze jsem musel nainstalovat dve SDK, celkem tahani 400mb a spesl aplikaci abych vuber rozume mohl k souborovemu systemu, a to se ty lidi smali activesync(resp.WDMC) heh 10 jednodussi a 20mensi objem stahovani dat. O tom jak jednoduche je nastavovani systemu vyzvaneni (emaily, jednotlive kontakty, profily, notifikace) tak asi tak stejne jednoduche jak nastavovani prav v active directory na objekty. A takhle by se dalo pokracovat donekonecna, ten system je zjevne strasne moc mlady a teprve speje, mimo sveho rozvoje a mnozstvi(byt casto pochybne kvalitnich) aplikaci jeste neni na urovni WM6.5 - pro cloveka s mymi potrebami...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mohl jsem si vyzkousel Windows Phone 7 a musim rict, ze po seznameni mate pocit, ze jste si koupili hrad, ale mate klice jenom od nadvori.
Pripomina mi to Windows Vista...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě je neúspěch WP7 poměrně jednoznačný a má zcela jiné příčiny než kde je lidé hledají. A ty příčiny jsou jednoduché - ten systém je špatný.

Microsoft postavil WP7 pro iOS a okopíroval od něj veškerá omezení - žádné instalace mimo market, žádná SD karta, žádná uživatelská data, žádný mass storage, žádný open-source, žádné uživatelské úpravy vzhledu atd. Přitom WM všechno tohle umožňoval.

Od M$ bylo zcela naivní si myslet, že přetáhne uživatele iOS, to už je jednodušší přinutit Žida konvertovat k islámu. A uživatelé Androidu, Symbianu nebo WM výše zmíněná omezení nepřekousnou. Můžou tedy nalákat maximálně nové uživatele smartfounů, kterých ale je málo a před koupí se stejně většinou obrátí pro radu na někoho, kdo už nějaký chytrý telefon má (a ten jim samozřejmě doporučí ten svůj OS).

M$ prostě přišel se špatným OS (špatným od návrhu, žádná aktualizace to nespraví) a s cílením na neexistující skupinu zákazníků. Proto se telefony s WP7 i s velmi dobrým HW prodávají za výrazně nižší cenu než podobné telefony s Androidem. Prostě ty telefony nikdo nechce ani s výraznou slevou. Jak chce ve světle těchto faktů Nokia vybřednout z krize, je mi záhadou (pokud teda vůbec její vedení má snahu se z krize dostat a ne Nokii stáhnout co nejvíc na dno).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak pod toto se můžu klidně podepsat...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vedeni ma spis Nokii stahnout co nejvíc na dno, aby ji M$ nasledne koupil za babku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.