Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nokia s další žalobou na Apple

Myslím, že si Nokia ukousla příliž velké jablíčko než může sníst. Nemyslím se, že to v brzé době vůbec nějak dopadne, každopádně nějakým stahováním iPhonů a další produktů tato kauza určitě neskončí. Tento spor se bude táhnout a jediným možným výsledkem je kompromis, tj. mimosoudní vyrovnání, resp. výměna patentů, ovšem na toto řešení Nokia přinejmenším tento rok nepřistoupí. Vidím to tak, že obě strany se budou dokolečka hádat a odvolávat, až si obě korporace uvědomí, že ani jedna strana nemůže vyhrát, pak sáhnou k výše zmíněnému kompromisu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kéž bychom se dočkali verdiktu v podobě zrušení těchto stupidních patentů (týkající se navigačního kolečka iPodu, zvětšování tlačítek dotykového displeje, zamykání dotykového displeje při telefonování).
A jako bonus by se mi líbila mastná pokuta Nokii za zneužívání času patentového úřadu a soudu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tohle všechno se naštěstí (zatím) týká jen USA, u nás si myšlenku/algoritmus (zatím) patentovat nelze.
Já si říkám - kdo chce kam...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Musíme to zaklepat. To slovíčko "zatím" se mi vůbec nelíbí. :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no já myslím, že si moc velké jablko neukousli. Teda vycházím z úplně prvních zpráv, kde - pokud si dobře pamatuji - Nokia psala applu, ať si ty patenty zalicencují a apple odmítl. Nokia poukazovala na to, že všichni ostatní civilizovaní výrobci si licence koupili. Takže jestli to je pravda a Nokia bude schopna dokázat, že všichni ostatní si patenty koupili a jen apple ne, tak si myslím, že bude zle pro apple. což samozřejmě nevylučuje dohodu. ta ale bude dost mastná. údajně spolu strany jednaly delší dobu a pochybuji, že by problém byl v čemkoliv jiném než jenom a jenom v penězích.

trochu škodolibě bych to applu přál - ne proto, že ho nemám rád, ale proto, že se nedohodl. na druhou stranu to z něj udělá mučedníka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To já bych to Applu zase přál. :-E

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to tiez Applu prajem, co stale budem ja platit alebo co? Proste peniaze, peniaze hejbejte se.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oč jednodušší to mají v Číně . Nokia se chce jen přiživit na úspěchu Apple a vyvynout tlak na víc než pouhou výměnu patentů o které jim samozřejmě jde také . Představte si že by si někdo patentoval kolo ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslis jako v roce 2001 v australii?

http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/1418165.stm

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to může být také úplně jinak a mohou být obě strany domluveny. Výsledkem může být znechutit EU a neumožnit patentování software. Což je výhodné pro velké firmy jakými Apple a nokia jsou.
Ruku na srdce ale jediní kdo sofwarové patenty využije jsou malé pijavice (viz XML v office).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mylis se. Velke firmy vychazi z patentu pomerne dobre, prave vzhledem ke smlouvam o vymene patentu. Bity jsou male firmy. A samozrejme, pijavice (firmy ktere nemaji vlastni produkty ale maji spousty patentu) na patentech vydelavaji fantasticky ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@Derryk
to niesu hlupe patenty (napady)
setky tieto prkotinky su velmi dobre napady a ty ich ocenis len ked to vyuzijes... a vyrobcovia medzi sebou
sa pytaju : mozeme tento tvoj napad aplikovat na nas vyrobok? a oni povedia hej ak zaplatis ETC a oni prestali alebo mozno nie .. nokia depresivne zrutena ze jablku sa tak dobre dri a ona upada ..

k navig koliesku; velmi by ma zaujimalo de to koliesko ma nokia na ich phonoch .. som este nikdy na nokiach nevidel len na ipodoch

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.