Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Notebok Alienware M17x s Intel Sandy Bridge a Radeonem HD 6900M odhalen

"Notebok Alienware M17x s Intel Sandy Bridge a Radeonem HD 6900M odhalen" .. a s GTX460M snad ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

GTX 460M není ta novinka, kvůli které článek vzniknul

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když se podíváš na rozdíl ve výkonech grafik v, sice trapným syntetickým, testu.. jsem zvědavej na nový mobilný výtvory nVidie, měla by se vytáhnout, ať nechytne ostudu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nemyslis ze 460 je v trochu jiny kategorii? 6900 je prece amd high-end. tak co se divis tem rozdilnym vysledkum? ..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

v mobilním segmentu Nv nestíhá kvůli problematické spotřebě Fermi. V desktopu nevadí když udělají stejně výkonnou kartu jako Ati, která žere "jen" o 30-60W více, v noteboku je to ale průser na n-tou. Krásně to dokazoval pak jeden článek na tomshardware, kde na notebooku od alienwaru byla srovnána "mobilní" 100W Fermi 480M vs 2x5870M (u alienwaru si zákazník může konfiguraci vybrat, obě konfigurace na tom samém stroji). Výsledek byl takový, že 2x5870M nabízí proti Fermi nejen lepší výkon, co je ale pro Nv tragičtější, že i ty 2 Ati jádra mají dohromady lepší spotřebu, než to jedno Fermi

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

hmm, ale zapominas na optimus. notebooky s AMD grafikama maji vydrz baterky na dve veci. jsou to dost ubohy produkty. 90% casu na notebooku nehraju hry. tak proc by proboha mela ta grafika bejt zapnuta? zkus nekdy premyslet, diky!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"jsou to dost ubohy produkty" které však na zmíněném stroji podávají lepší výsledky při menší spotřebě, což jen opět ukazuje tvou zaujatost vykřikováním hloupých subjektivně zabarvených větiček bez jedinného věcného argumentu. Navíc zdaleka ne každý notebook s Nv grafikou podporuje optimus, zmiňovaný alienware m17x je toho důkazem, core i7 neobsahují totiž grafická jádra, zkus si někdy tedy alespoň o produktu o kterém diskutuješ něco přečíst, díky!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak oprava, nové mobilní core i7 by intel HD mít mělo, optimus by tedy na tomto modelu být mohl, i když potvrzené jsem to nikde nenašel. Nicméně to co jsem řekl platí, předešlý model ho neměl určitě

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono hlavně u podobně zaměřených "NB" mluvit o důležitosti spotřeby a výdrže je málilinko od věci... To je jako u formule 1 mluvit o tom, že pneumatiky nevydrží půl roku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

souhlas, mam AW M17 :o) 6kg bestie se zdrojem 4x vetsim jak bezny NB :o) Nazval bych to spis mobilni pracovni stanice/pocitac ;-) Vydrz baterie je v hrach, tak mozna 1h. Ale kdo hraje hry na baterii, ze?

Jediny problem s AW jsou ovladace ke grafice. Doufam, ze se rapidne zlepsi po prevzeti Dellem. I kdyz AMD zacalo opet podporovat mobilni grafiky. Bohuzel AW pouziva "specialni" verze Radeonu u kterych oficialni OEM ovladac nefunguje.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

pointa je zde jasna: i kdyz ma treba vykonove srovnatelny cip nvidie vyssi spotrebu, schopnost ho uplne vypnout dava notebookum s grafikami od nvidie vetsi zivotnost baterie, nez notebookum s amd grafikami (a to vyrazne). o tom se snat prit nehodlas, to se da najit vsude mozne. takze supr, ze mobilni grafiky amd jsou uspornejsi. ale ve vysledku je mi to k nicemu ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty vole, už jsi někdy u herního notebooku zkoumal, kolik ti vydrží na baterce? Nejsi tak trošku nemocnej? Nech občas mozek pracovat dřív, než prsty. Nehledě na to, že diskuze začala výkonem grafik a najednou čumíš na spotřebu. Prober se z tý zelený diskotéky jelimane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

souhlas, herni notebooky jsou magorina a marketing. jediny duvod proc sem koupil herni notebook je hrani her v praci a cestovani po svete :o) jinak bych nevyhodil 60tisic za neco co ma ubohy vykon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.