Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Notebook Asus A6M s novým Sempronem 3200+

Pro rejpaly: Ano, existuje jistá možnost, jak u Celeronů M využít jejich Power Management, ale je potřeba na to využít další utility - muzete k tomu rict neco blizsiho? Mam ibm r50e a snizeni taktu cpu by se mi hodilo.

Dekuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.. ani zadarmo :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já pořídil před 14 dny A6U B142 a ten můžu taky doporučit. Sice asi starší verze Semprona 3300+ (2 GHz, 128 kB L2, DDR 333 MHz). Má to infraport a paralelní port, VGA ale ne DVI ale krabice naprosto stejná. Myslim že za 18 100 Kč vč. DPH je to asi lepší investice pokud nechcete hrát hry. SISka běhá parádně ale na hry to neni (3DM01 1400b :-( ). Jo ale hlavně: NEMÁ LESKLEJ DISPLAY !!! To mně samotnýho moc příjemně překvapilo páč jsem očekával ten hnusnej lesklej paskvil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Klokan: tak tak, tohle bych nebral ani zadarmo... Trikilova bestie, vydrz v realu tak mozna tri hodiny spis min, displej na pozvraceni... Melo by se vyrobcum zakazat tomuhle rikat notebook, to neni notes ale PC s moznosti prevozu autem na chatu. Kdyz mi neco takoveho chteli dat v praci tak jsem se zdesil a misto toho si nechal za 15 tisic poslat z USA prakticky nepouzitou T42, rok a pul mezinarodni zaruka...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak vám, ale mě například 2 až 3 hodiny na baterie úplně stačí. Dá se říct, že mám něco podobného a jsem spokojenej. Takže i toto si zákazníka určitě najde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pred par mesicama sem si koupil Asusa A8F-H020, taky ma lesklej displej a kdyz clovek vi jak na to,tak ho muze klidne provozovat bez podsvetleni a precte vsechno :) a realna vydrz pres tri hodiny, co by ste prosimvas u normalni mobilni verze CPU chteli?! tohle neni zadny ulv aby to jelo 5 a vic hodin (se standardni baterii samo) btw ten muj core solo vydrzi ke ctyrem hodinam (wifi,firefox,miranda(ta zere nejvic))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mam kratkou chvili Asus A6M Q016 - stejny model jak zde recenzovany, akorat 1024MB RAM DDR2 v Dual Channel a 100GB/5400ot HDD a me prvni pocity jsou vice nez vyborne a k tomu lesklemu ColorShine displeji - podle me to neni vubec zadne minus, vse je stejne jako na klasickem matnem displeji, akorat barvy jsou zivejsi, ostrejsi a barevnejsi + se da displej velmi dobre pouzit jako nahrada zrcadla (ve vypnutem stavu) :o) Velmi povedeny model Vista Aero Ready s bezkonkurencnim pomerem cena/vykon.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V brzké době bych si chtěl tento notebook pořídil. Chtěl jsem se zeptat:

1. Jak je na tom notebook s hlučností při běžném zatížení (internet, office, puštěné MP3).
2. Zvládne Counter Strike 1.6 při rozlišení 1280x800.
3. Jak je na tom displej s pozorovacími úhly a dobou odezvy?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to, ze nesly nainstalovat nove forcewary je naprosto normalni, protoze forcewary primo od nvidie nepodporujou mobilni cipy. reseni je stahnout nv4_disp.inf pro dane drivery z http://laptopvideo2go.com/
, rozbalit winrarem orig. drivery a nahradit originalni soubor timto "vytunenym". nejen ze odemkne instalaci pro mobilni cipy, ale taky povoli specialni nastaveni v controlcentru (nebo jak se to jmenuje)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak já jsem si tento notebook (A6M Q015H) koupil asi před 2 týdny a zatím si nemůžu na nic stěžovat. Jen mě v recenzi zaujal poznatek že tento NB má Bluetooth. V programu od Asusu je sice možnost ho pomocí klávesové ukratky zapnout, ale to je tak jediná zmínka o BT. Nikde jinde jsem ho nenašel, takže využití jaksi nulové:) Zajímalo by mě jestli je to chyba konkrétního kusu nebo tam opravdu není? Protože nabídce v obchodě se o něm opravdu nepsalo. Na druhou stranu tam měl být LTP port a ten tam není, to ale myslím v dnešní době není takový problém:)
Milan:
1. Hlučnost je podle mě naprosto minimální, v noci bežel NB asi metr ode mě a skoro jsem ho neslyšel
2. CS jsem nezkoušel
3. Pozorovací úhly jsem taky celkem slušné a s dobou odezvy, jsem taky neměl problémy. Detailně ti to ale fakt nejsem schopný říct:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Daksi poznatky: Ty drivery zwebu NVidie mi taky nesly nainstalovat, i kdyz bylo na webu napsano ze jsou podporovany. No nevadi, prilozene CD s, tusim stejne aktualnimi, drivery to zvadlo. Akorat jak se pise v recenzi, ze XP ukazuji 256MB pouzite RAM pro grafiku, tak me ukazuji dokonce 512MB!
 
Hlucnost je opravdu miziva...snad je to az nehlucnost :o)
CS pojede v pohode, akorat to rozliseni nevim...treba takove EA NBA06 mi jede na max 1024x768 (vice nejde nastavit, ne ze by to nezvladlo). Pozorovaci uhy jsou standartni.
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Muze se autor zminit o specialnich utilitach ktere dokazi vyuzit power management a tim setrit energii i u celeronu M ? diky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nommo: Science Mark (viz http://www.cdr.cz/a/18362/6 ) jste na tomhle NB, resp. jeho CPU nezkoušeli?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ASUS a hlucnost: Je prima, ze to snad uz poresili. Mam u sebe jeden starsi kousek (asi rok a pul), ktery byl celkem 4x v servise kvuli piskani vetraku a prehrivani.

ASUS a SW: Vybava na prvni pohled bohata, ale celkem k nicemu (mozna pro nekoho vyjma licence na WinXP Home). Kdyby tam ten SW nebyl tak se nic nestane. Uzasne hot-key service jsou mozna na prvni pohled zajimave, ale jsou napsany naprosto "blbe" co se tyce zobrazeni / GUI (jak uz je u podobnych aplikaci tradici).

Taska a mys: Mys je celkem OK, ale ma naprosto kratky kablik (asi 40cm) - tady asi zkratili az moc. Taska je IMHO hnusna oproti starsim vydanim, ale proti gustu ...

Audio DJ: V zivote jsem nepouzil - pokud nepocitam nechtene zapnuti (kterych bylo naopak az prilis mnoho). IMHO blbost a misto bych vyuzil pro pouzitelnejsi rozhrani (ctecky karet, FireWire, USB ...).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vazne, o akych utilitach vyuzivajucich power management u Celeronov M to autor pise?

Hodil by sa odkaz

Dik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak koukam ze odkaz nikdo neda,tak sem hodim aspon odkaz na utilitu ktera umi ovladat proc od AMD a taky od Intelu

http://cpu.rightmark.org/products/rmclock.shtml

mozna pojede aji na ty Celerony M,nevim...opravte me nekdo jestli je to na nic :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

RM CPU clock utility je prefektní software, ale jediné, co by na Celeronech mohlo fungovat je ODMC neboli throttling neboli vynechávání instrukcí. Možná je to dobré při přehřívání, ale rozhodně ne pro úsporu napájení. Tak doufám, že i mě autor příjemně překvapí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

K tomu šetření na Celeronech M:
Pokud si dobře pamatuji, tak právě RM CPU clock utility byl ten software, co s tím uměl něco dělat. Jeden notebook s Celeronem M jsem kdysi instaloval a taky jsem chtěl nějak "pořešit" šetření. Přiznám se, že si už přesně nepamatuju, jak a co se s tím dalo dělat, ale skoro jistý jsem si právě s RM CPU clock utility. Je třeba si s tím trochu pohrát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, ja si s tim RM trosku hral, ale nemuzu rict, ze bych z nej byl na vetvi... a) se mi nejak nechtel rozumne prepinat... b) kdyz zacal pribrzdovat, tak se mu nechtelo zpatky na plnou rychlost, a c) mam divnej dojem, ze toho stejne moc nenasetri, vzhledem k tomu, ze realnou frekvenci stejne nezmeni a voltaz taky ne. Ale rad bych se mylil a kdyby me nekdo vyvedl z omylu za pomoci nejaky uzasny instruktaze, nevadilo by mi to (:

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak je na tom displej A6M co se týká odlesků v porovnání třeba s klasickým CRT monitorem nebo s displejem SONY X-Black?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je právě otázka.. Muj konkrétní A6U (stejná bedna ale asi nižší třída) je chvála bohu matnej jak plátno. A tady recenzujou lesklej paskvil.
Jinak RightCPUMark mi běhá a chladí v pohodě. Musíš si nastavit aby běžel podle zátěže a nastavit si pStates což je násobič + napětí. Mně v notesu tak běhá Sempron od 4x při 1,100V což je 800 MHz po 10x při 1,350V. Jenom nastavení tohodle mi zvedlo výdrž baterky o půl hodiny oproti stavu, kdy jel furt na 2 GHz.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pomocí RM CPU clock utility se dá i snížit napětí, takže mě běhá P-M Banias při 600 MHz na 0.78 V (def. 0.956 V), 800 MHz na 0.892 V a 1.4 GHz na 1.228 V. U Dothana lze bez problému nastavit 600 MHz i na 0.7 V (minimum). Stejně jsem to zkoušel na Athlon 64 (1600 MHz) s Cool'n'quiet a tam všechny frekvence běží na minimu - 1.1 V. Má Sempron taky takovou napěťovou limitaci?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A jestli se nepletu, tak Windows XP vůbec nesnižovaly násobič u Athlonu 64, takže pořád jel na maximální výkon. U stolního PC by to až tak nevadilo, ale u notebooků by to byla diskriminace u výdrže baterky. Je to stejně i u notebooků? Stačí spustit RM CPU clock utility s No management a sledovat frekvenci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste Notebook hardware control 2.0. Absolutně úžasné. Dostal jsem Asuse z 2,3 GHz na 200 MHz(jen ta rychlost..), umí taky dynamicky měnit frekvence. Ale je opravdu stabilní a rychle přepíná + dají se nastavit klávesové zkratky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tona: NHC je bohužel hrozně rozežraný - zabírá v paměti asi 30MB, tedy o řád víc než RMClock. Umí ale ovládat otáčky větráku (zatím jen u pár modelů). Až se to naučí i u mého W3A, budu jeho rozežranost akceptovat :)

Spirit: Jak říkáš, u Celerona M lze měnit pouze ODMC, tedy vkládání hluchých cyklů (1 až 7 z 8 cyklů, tj. výkon klesne na 87.5 až 12.5%). Nemění se tím ale napětí ani skutečná frekvence!

A taky mi to nedá, abych se nepochlubil, že mi Pentium M 740 jede na nižším napětí, než nejlepší ULV Pentium M 773 ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na větráčky je bezkonkurenční SpeedFan.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spirit: A podařilo se ti ho nějak donutit, aby fungoval i na noťasu? Mě jaksi žádný větrák nenajde, zdá se mi, že je určený především pro desktopové MB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mohl by mi někdo poradit jestli je výkonější GF Go 6100 (128MB) nebo ATI Radeon Xpress 1100 (taky 128MB)? Chtěl bych si na tom notesu zapařit alespoň UT 2004, to by snad mohlo jít, ne? :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem, že se jedná o čerstvý článek, tak jsou v něm zásadní chyby:
HDD není 80GB, ale 100 GB. Paměť se dodává 1024 MB, nikoliv 512 MB

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty graficke karty jsou vykonove srovnatelne, UT 2004 si zahrajes bez problemu na vysoke detaily.
Jinak v clanku (je to spise recenze) nejsou chyby rada A6M existuje ve vice variantach, tato varianta je Q015 a tam je HDD i pamet, presne tak jak je psano v recenzi, takze priste trochu vice empatie...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je v BIOSu nejake skryte menu? Polozek tam vidim malo, uplne chybi casovani pameti, napeti na cpu a kupa dalsich veci... u gigabytu se musi mackat ctrl-F1 pro zpristupneni vsech polozek, je neco podobneho i tady nebo je BIOS tak chudy?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Může mi,prosím, někdo poradit se Skype? Já jsem si tento program nainstaloval, ale volaný účastník mě neslyší. Mám dojem, že se mi mezi sebou pere vestavěný mikrofon s interním mikrofonem. Dá se to nějak odstranit? Předem všem děkuji za pomoc.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím všetkých, testovaný notebook má doma zhruba mesiac (spokojnost) a chcel by som sa podeliť o moje "herné" skúsenosti (veľlkosť graf. pamäte nast. na 128 MB) takže 1. OBLIVION rozlišenie 800x600 vypnuté všetky možné filtrovania, tiene a pod. dohľad na polovicu, priemerne 15 - 20 FPS, pomohlo by zvýšenie pamäte, MOROWIND - bez problému na max.,  HALO combat evolved  a tu som trochu sklamaný 3 roky stará hra 1280X800 všetko zapnutá FPS 1-20 při bojoch a ?hustých? scénách nehratelné ?čakal som viac, IL 2 + novšie verzie bez problémov, FS X ? 800X600 HRATEĽNÉ, a cez výkend skúsim GOTHIC 3. Jako som spomínal, hranie novších her dosť obmezuje samozrejme okrem integr. graf. karty  malá paměť chce to min.  512 MB navyše. Ak máte skúsenosti z hraním a  ako přetaktovat procesor popr. gr. Kartu napíšte prosím.   

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten Skype: Otevři Realtek HD Audio Manager (tray ikona oranžový repeáček vedle hodin) a na záložce Mixer si dole vybíráš ze třech vstupů, vybereš mikrofon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja by som sa chcel spytat, ci je mozne dokupit graf. katru k tomuto notebooku. A ak ano, tak kde ich najdem. Dakujem za odpovede

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hubicka: No já bych to zkusil na www.asus.com ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.