Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Notebook Asus A6R - nový Celeron M v akci

1/ Opet imbecilne (IMHO) umistena klavesa Fn. Domnivam se, ze lepsi je Ctrl na kraji, misto Fn (prose obracene, nez maji).

2/ Taky mam 1280x900 (sice PRemio, ale chasi Asus), to tam tech x1024 fak nedokazou narvat?

3/ Zachytil jsem (sam mam) problem s jejich ATK0100, nebo jak se o presne oznacuje, uilitkou. Kdz jsem dal novy intelacky drivery na wi-fi, tak mi soustavne pada ovladac na ty rozsirujici klavesy. Nanetu jsem nasel zminku, ale ne reseni. Nemate nekdo tuseni?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Peca: "Taky mam 1280x900 (sice PRemio, ale chasi Asus), to tam tech x1024 fak nedokazou narvat?"

Ale to potom by uz nebol wide display resp. by museli zvysit pocet pixelov na sirku, cize by musel byt display wide 17.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Peca, a kdyz uz to maj, mohl by to bios umet prohodit, co? Minim funkci.. nebo aspon muj to umi... pro lidi, ktery preferujou Fn na kraji..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slavomir: No tak by to nebyl wide, ale chapu, ze se jim tam asi takhle lip vejde. :-)

Fangorn: Presne. Ja sice neumim 10 prsty poslepu, ale nektere klapky uz nesleduju a orientuju se hmatem. V praci mam externi, tam jsem v pohode, ale tu netaham vsude s sebou. A jeste me stve, ze je Escape tak tesne nad strednikem, aky se casto uklepnu a vymazu si radek v konzoli, ale na to uz si davam bacha :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Věta pouze 4400 mAh o baterii vyjadřuje plnou neznalost autora o kvalitě předchozích notebooků. Já mam centrino s 4400 a výdrž 5.5 hodiny po dvou letech intenzivního používání na baterii. Dnešní krámy s 6000 mAh a více vydrží naprostý h..... Kdo ví o novém notebooku s výdrží 5.5 hodiny, tak at jej napíše. Ale 12" nechci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Progmaster: 5,5h se udava myslim u Lenovo 3000. Ale skutecnost neznam.
Ono je logicke ze notebook vyrobeny z komponent s vetsi spotrebou bude mit mensi vydrz nez pomalejsi vyrobeny v dobe, kdyz samotne soucasti tolik nezraly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nedelak, progmaster: 5,5 hodiny vydrzi notas pouze uzivatelum z marketingoveho oddeleni vyrobce (pokud nepocitam reseni se 2 bateriema). Proslo mi rukama hodne ntb, vcetne recenzovaneho A6Rp a i se setricima utilitama, stazenym jasem nebyla vydrz pri pouziti typu "pisu na tom text" vetsi nez 4,5hod, obvykle kolem 3 - 3,5h. Centrino necentrino... 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

progmaster:
Dobrý den,
já to myslel v kontextu toho srovnání s tím předchozím notebookem. Jinak 4400 je standard, to vím. I když já mám v nx9105 pouze 4000 mAh a vím, že jeden čas rvalo HP dokonce 2200 mAh do nx9020 s Celeronem M. Fujitsu-Siemens na tom se svým low-endem asi bude podobně, protože kdysi sem viděl, že oni udávali pouze 1 hod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dell D620, 85Whr baterka... a vydrzi pres pet a pul hodiny pri maximalnim setreni vsehomozneho... je tam Nvidia 110M grafika a T2600 procik, takze basti to to znacne, ale pres pet hodin se dostanu..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NTB, ktery vydrzi 5,5 hodiny s vetsi baterii je treba DELL Latitutude D820. Ovsem problem mozna bude trochu problem s cenou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hi
chcel by som upozornit na vyrobnu chybu tychto notebookov... Ak si pustite hudbu na vstavane repraciky, ide ok, ak si pustite hudbu tak ze do jack vlozite kabel a zapojite ho do zosilovaca, opat vsetko ok ale ak si zapojite sluchatka, zvuk je dost skresleny, vobec nehraju basy a hraje to celkovo zle, nieco ako keby to islo z telefonneho sluchatka... na stranke asus.cz sa ma v odpovedi na support snazili presvedcit ze je to moja chyba vnimania, ale na strankach sil.cz (servis asusu) mi odpisali ze sa jedna o vyrobnu chybu notebooku a momentalne sa neda nijak odstranit...
chyba sa mi prejavila na A6R kupovanych v 11/2005 aj 01/2006 aj 03/2006

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bajda:  Má reálná výdrž se s 620-kou, T2400 CPU, běžnou baterií  a zaplou wi-fi se pohybuje spíš pod než nad 3 h

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak vam nevyhovuje rozmiestnenie klaves mozete skusit http://www.pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id...

K Need For Speed Underground 2: tuto hru som hral na GeForce 400 64 MB RAM a Intel PIII 550MHz v rozliseni 1024x768 a s plnymi detajlami a plynulo:)
Hacik je iba v tom, ze tato karta nepodporovala niektore efekty, ktore sposobovali dost velke trhanie na Radeone, ktory bol asi 3-krat vykonnejsi a priamo nepodporoval vsetky tie efekty, ale dali sa vsetky zapnut.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JM:
No tech 5,5h bylo s novou baterku, ted uz je to trochu min, ted, kdyz mam baterku na 85% a podle mobilmeteru mam odber 21,5w z baterky, tak se tvari, ze vydrzi uz jen 3h 30min....Ted jsem vypnul interni sitovku, snizil jas displeje a vyskocilo to na 3:40.. No dobra, koriguju tech pet a pul hodiny, to jen kdyz jsou idealni podminky a clovek nema zapnute wifi, bt, nic..Ale kdybych tam nemel tu Nvidii, ale GMA950, 5400ot. disk atp, tak si myslim, ze pres pet hodin by prvniho pul roku, nez se baterka osoupe, melo dopadnout naprosto v pohode...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak drzaky s vydrzi na baterky jsou IBM rada T s deviticlankovou baterkou (couha trochu zezadu) nebo FSC ty prtousci 12'' s velikou baterkou.. Cenove nejprizniveji z techto tri vychazi asi Fujitsu-Siemens, pak ten Dell, kdyz se vezme do uvahy, ze cenikova cena se nerovna prodejni a pak IBM...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Se Sempronem není problém pracovat při napájení z baterky na plnou rychlost. Jen je třeba tomu pomoci programem třeba RM CPU clock utility, čímž se potlačí snížení frekvence operačním systémem Windows. Stejně podobně lze snad ovládat rychlost grafiky. Takže bych to nerozlišoval podle napájení, ale podle stavby jádra (větší L2 vs. menší zpoždění).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bajda: vis co znamena korigovat?? :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marek: KeyTweak moc nepomuze. Alespon podle info na strankach projektu:
"Can I remap my Fn key on my laptop?"
"Probably not. The Fn key translates scancodes before KeyTweak can see them."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně mám 1,5měsíce starý Asus A3HF-5A010H - Celeron M 1.6GHz (model 420), paměť 512MB RAM, 15" XGA, 60GB, DVD/RW/RAM mechanika, GMA940, LAN, WiFi-g, WinXPh, 4800mAh. Dokoupil jsem 512MB a naprostá spokojenost. Cena tenkrát 17200,- bez DPH + 950,- za RAM. Myslím, že Intelovská sdílená grafika je zcela dostačující vzhledem k ceně a to dnes je možné podobný NT pořídit tak o 1000,- levněji. Ještě mě napadá jako plus to, že paměti běží v duálu, což výše uvedené modely neumí a výsledky jsou velmi podobné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máte doma někdo notebook A6RP? Zajímalo by mě jestli má stejný neduh s nemožností změnit velikost paměti pro grafickou kartu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mohu potvrdit ten problem se zvukem. Ve sluchatkach hnus, aktivni repro celkem ok. Co se tyce zmeny velikosti pameti RAM ze 128 na min tak jsem se nekde docetl, ze nato existuji ovladace (myslim ze na foru asusu) kere to zvladaji. Jinak ja tam pouzivam omegadrivers (verze kterou mam menit RAM nedokaze, ale mozna nejaka novejsi ano). Jo a je to trochu jina konfigurace nez tahle testovana (nema BT, jen 60HDD, 512 RAM)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je zajímavý... A6U B142 (Sempron 3300+) má v biosu nastavení paměti pro grafiku od 16 do 128 MB. Holt dávaj BIOSy co kus to originál. I když to asi může bejt čipsetem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.