Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Notebook HP 500: Malé a levné a Centrino

Díky za pěkný přehled informací o lowendovém NB, který si na nic nehraje a je za slušnou cenu. S lowendovými NB HP mám zatím jen dobré zkušenosti, kolega je nakupuje ve firmě, manželka používá nx6110 na surfování a bez problémů

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to fajn, ze ste priniesli info o HP 500, ale bohuzial po funuse. Uz je 3tyzdne v skladoch vypredany, dopredavaju sa posledne ks. v maloobchode... Co tak trochu aktualnejsie: HP 510 /naslednik HP 500

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

za recenzi diky. uvital bych jeste udaj o vydrzi: s procakem taktnutym na 800, jasem snizenym tak na jednu ctvrtinu anebo min, a bez ostryho provozu - rekneme pouze necinnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no ja osobne mam toto: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051200810CE018BON
a su spokojeny akorat me ste ze v rijnu sem ho kupoval za 22 800 a ted stoji o 4tisice men inak si myslim ze ma vsechno lepsi aj kupodivu vydrz nato jaka tam je baterka pri programovani v poho 4h da aj video me dal 4 dily smallvillu na jeden zatah

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

My jsme ho koupili na firmu jako nejlevnější notebook v nabídce a čučel jsem na něj jak puk - designově je opravdu pěkný, je malý, lehký a má všechno potřebné. Za ty peníze fakt šupec, čekal jsme daleko víc lowend.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevim proc se porad vsude pise ze Intel GMA900 ma dostatecny vykon na starsi hry kdyz ani plne nepodporuje ani DX9 a vykon ve hrach novejsich nez HL1 je vylozene tragicky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, přijde mi dost drahý na to, co všechno neumí... Já mám Acer Aspire 5102WLMi (Turion 64 X2, 1GB RAM, 120 GB HDD, Radeon X1300, WIFI a/b/g, BT, atd.) a stojí o pouhých 5000 Kč více... A samozřejmě OS je v ceně, Windows XP MCE...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re Feramir: Co to plácáš? Tento nb začíná na 13 tisících včetně DPH. Ten, o kterém mluvíš stojí 24! Pokud chceš porovnávat - tak nb za stejnou cenu. Nehledě na to, že acer zrovna nemá u nb nejlepší pověst - zvláště co se týká kvality a trvanlivosti notebooků.
re rudux: popravdě, co jsem se díval, tak bych radši bral 500-ku- 510 má jen rychlejší procesor(naprosto k ničemu u těchto nb - jen více žere baterky) a k tomu má pomalejší disk(510-ka!). A k dostání je snad všude - alfa, czc,...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak prece, solidne vyhlizejici nepreplacany esteticky design je mozny i v risi PC.. solidni stroj za solidni penize, co vic chtit..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2ptipi: nevím jakou má Acer pověst, ale já jsem měl 3 roky acer 223X, který jsem kupoval z 2. ruky (2 roky starý) a byl jsem s ním max spokojen, žádné závady a poruchy neměl a využíval jsem ho téměř denně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tento NB ma aj moja priatelka a pravdu povediac, sam som bol prekvapeny kvalitou spracovania za take peniaze. Je maly, lahky, nema ziadne zbytocne "fičurky",je ako stvoreny na beznu pracu (web, Office, nejaka ta music a pozriet daky serial).Ked som si ho porovnaval s o nejaku tu tisicku drahsim Acer-om (s totoznou vybavou ale 15,4" display-om), musim povedat, ze radsej tento HP! (btw, s obidvoma som dlhsie aj pracoval)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Faramir - ano, ale za 5000 navic je i HP o mnoho lepší notebook, Ten poměr cena/výkon je u lowendu obecně špatný. Ovšem tohle je notebook pro ty, kdo prostě potřebují něco co se dá dát do tašky, napíší na tom např. dopis, seminárku, pošlou meila, podívaj se na web apod. A na to jim to stačí. Dříve se kupovali repasy, dneska už si lidi radši koupí levný nový model s celou zárukou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někdy se naučte fotit, texty máte skvělé ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musim plne suhlasit s Gudasom. Za tie prachy fakt super. Tiež som s ním mal čest pracovat. To vyhotovenie ma úplne dostalo. Moj 1,5 ročným Acer takmer za 50-tisíc mu nesiaha v tomto smere ani po ... Pre nenáročného používatela ako stvorený

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty hranaty podnikovy pavilliony maji taky uplne nejnormalnejsi klavesnici, kterou jsem kdy na notasu videl. Osobne pujdu spise do ojetiny v podobe starsiho hp nebo ibm. Za vyrazne nizsi cenu nabizi srovnatelny procesor, upgradovatelnost pameti, vetsi displej a diskretni grafiku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemá ten notebook náhodou druhý paměťový slot pod klávesnicí? To je naprosto běžná praxe u všech Compaqů za poslední dva nebo tři roky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud nejaky koumal ve skladu nevyplitva tu jednu tvorbu zalozni kopie, ale takovy notas bych nekoupil, tak muzu tech 6gb zrusit. a mam celych 60gb. nevidim duvod spokojit se jen s 54gb a oznacovat to za nedostatek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud nejaky koumal ve skladu nevyplytva tu jednu tvorbu zalozni kopie, ale takovy notas bych nekoupil, tak muzu tech 6gb zrusit. a mam celych 60gb. nevidim duvod spokojit se jen s 54gb a oznacovat to za nedostatek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re Wolfsteen: Ano, vždy se ozve někdo, kdo měl to štěstí a neměl žádné problémy. Jedná se o statistickou záležitost, takže když se řekne, že jsou acery poruchové/náchylné k poškození, tak neznámená, že každému jejich nb musí prasknout víko nebo panty.
Popravdě - nevím jaká je skutečná(nebo aspoň oficiální) statistika, ale zkus si projít několik diskuzních for, kde se baví o nb a acery tam dvakrát vychvalovat nenajdeš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re:acer
Mám 2 roky starý Aspire 1355LM - jsou rozbité panty, nový HDD jinak naprostá spokojenost :)
Minulý týden jsem viděl 6 let starý Acer 223TX - naprosto v pořádku.
Acer TravelMate 2405WLMi - Spokojenost, spokojenost i se servisem.
Nemáte někdo zkušenost s Dell Inspiron 1501? Na Latitude nemám :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

existuje nejaka moznost "revitalizace" notebookove baterie, nebo musim primo koupit novou?
Diky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad baterie:
Doporučuji koupit novou. Hledejte "baterie notebook" nebo "repasované baterie".
Špatná baterka může zapálit notebook ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobry,
nevie mi nekto doporucit web (i Agnlicky), kde testuju notebooky?
Diky
Maci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

? Problémy s instalací her z více CD
 
Nepovazoval by som to za minus NTB skor za minus cloveka ktory to testoval... skusal si to safe mode?.. google? cakat nieco od hp supportu mi pride dost komicke ... inak fajn NTB

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...cakat nieco od hp supportu mi pride dost komicke...:

potrboval jsem pomoct s ovladacema k tiskarne a jejich (HP) chat s pomocnikem byl rychly, squely a hlavne problem byl vyresen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mr_Death:
Naozaj ma len 1 slot. Je to proste notebook urceny na kupu "tak ako je" bez moznosti rozsirovania. Ak by tam dali druhy slot, tak by okamzite velka cast ludi presla z drahsich modelov HP na tento, dala tam 1,5 GB RAM (512 povodnych + 1GB dokupit) a HP by tak usli velke peniaze...
 
C

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v elektronické obchodě společnosti HP již ano - v elektronickém

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spustanie/instalovanie hier na HP bookoch. V clanku autor spomenul tent o problem. Ja mam zasa pobobny problem s HP NX6310 (Celeron 1,7, 512MB RAM, GMA) dve starsie hry z CD (NFS 2000 a GTA3) nesli spustit(nainstalovat ano).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 orhor
nepochopil si ma .. alebo nie. ja som sa zle vyjadril prepac. Vies ten clovek na druhej strane chatu to robi cca 20x denne ... ale ak od nich chces nieco co sa vymyka z tohto ramca ... nemozes cakat nic!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To badbat:
Trefa - co ma taky HP support spolecnyho s tim, ze na tom nejde instalovat nebo spustit nejaka hra? Priznej si, ze tenhle notas je dobrej asi tak pro babicku k prepocitani "samyc", a z her nanejvys na zasmazeni freecell a potom sup s nim do popelnice... Aspon takhle se amici k ntb v tyhle cenovy kategorii stavej. Kdyz se obracis na neci bezplatnej support s problemem typu "tohle od vas mi nefunguje s tamtim od nich", musis si nejprv v hlave urovnat par zakladnich souvislosti:

- co sis vlastne koupil, k cemu sis to kupoval, a kolik si do toho vrazil (jestli to treba vzhledem k tvymu ocekavani nebylo moc malo)?

- garantuje aspon jeden z vyrobcu, ze "tohle od nej ma fungovat prave s tamtim od nich", tzn. podporuje to danej vyrobce i ve specifikacich (udaje o min. konfiguraci a pod.)

- z predchoziho bodu pak vyvodit, jestli ma tvuj problem opravdu souvislost s vyrobcem "tohohle" a neni reseni toho problemu spis na vyrobci "tamtoho"?

- nekontaktujes support vyrobce "tohohle" jen kvuli tomu, ze vyrobce "tamtoho" support bud nema, nebo neni bezplatnej, anebo ho ma v zahranici, popr. ho nechces kontaktovat, protoze sis jeho vyrobek nakoupil napr. pres zmizelej kamion, warez, a pod.?

Pokud si nejses jistej jen v jednom z uvedenejch bodu, tak radsi res svuj problem na vlastni pest a ve forech. Bezplatnej support kazdyho vyrobce totiz ma svoje hriste a vyrobci rozhodne nejsou zadny verejny poradny pro vsechno - za takovy sluzby uz si zase musis nekde priplatit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud je nfs2000 totez co nfs5 porsche, tak si uvedom, ze ta hra byla navrzena na win98, pod w2k nebo xp nemusi jet, resi to neoficialni patch vytvoreny fandama. hledej na netu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ZEN
nastesti nejsme v ameryce, kde firmy pracuji jenom a pouze pro PROFIT a kde telefony zvedaji cviceni psi. U nas se ti jeste muze stat, ze ti nekdo pomuze aniz by z toho cokoliv mel...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To hmm:

V amerYce sice nejsme a to je nezpochybnitelnej fakt - tvrdil sem snad opak? ;) Jen tyhle "vyrobky" jsou cim dal tim vic usity na miru americkymu konzumu ala "koupit, pouzit, a az se neco podela tak radsi vyhodit a koupit neco novyho" - coz si staci overit treba jen na cenach nahradnich dilu.

Jinak pracovnivci ruznejch supportu (zdejsi i ti americko-indicky) ze zacatku vypomuzou i s tim co se jich netyka (pokud mohou), ale jen do ty doby, dokud se jim to nevrati jako bumerang. Tzn. jednou zakaznikovi ochotne pomuzou s necim do ceho jim nic neni a on priste automaticky zavola zase s necim podobnym, a pak beda kdyz mu nahodou pomoct nemuzou. Z laskavosti se stava povinnost, za kterou se po tobe pozdeji leckterej zakaznik rad sveze...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Meril nekdo kolik to presne vazi ? Diky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4 Ho: Ano myslel som Nfs 5 Porsche. Ale na beznom desktope(moj minuly PC) bezal Nfs5 pod WinXP Home bez problemov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Obyvatel je to velmi jednoduche klicknes si na hp.sk /notebooky a hned to mas/je ako novinka .. vaha je 2,5kg   
2 ZEN ze si este nerobil taky support? :D ze nie :D inak dik ze si to vysvetlil lepsie ako ja ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,
při pokusu o vytvoření Recovery DVD mi program od HP hlásí stejnou zprávu jako autorovi článku - disky již byly vytvořeny. Bohužel jsem ještě DVD nevytvořil, nevíte někdo, zda-li se dá toto nějakým způsobem obejít? Díky za odpovědi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

malda_pm: To si ho asi "předvytvořil" ten, co ti ho prodal. Musíš udeřit na něj a nezkoumat jak to obejít!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: stroj byl z ATC - čili původní majitel byl pouze dodavatel.. a reklamovat to jen kvůli recovery DVD se mi nechce :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

malda_pm: Nejde o reklamaci, jde o dodání toho, co sis zaplatil. Sám od sebe se tam ten záznam o vytvoření Recovery DVD jaksi nevytvoří. Prostě si ho někdo vytvořil, než sis ho koupil. Je lhostejné kdo, ty na něj máš nárok, takže se obrať na prodejce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ma ten display nazaj 1280x800, v ofic. specifikacii toma 1280x768?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 jfb: re:"Dříve se kupovali repasy, dneska už si lidi radši koupí levný nový model s celou zárukou" Je to divne, mozna o tom nevis, ale i repasy mohou mit zaruku - dokonce 2 roky i pro firemni zakazniky narozdil od tohoto HP /za ty prachy např radši repass DELL nebo IBM než toto/.
K recovery disku - co to je za nesmysl mit tuto možnost pouze 1x ? to snad neumi dělat recovery z aktualniho stavu třeba po pul roce provozu ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Muzu potvrdit, ze tento notes je za ty prachy opravdu dobra koupe. Pro mne byla dulezita i velikost a vaha. Kvalita zpracovani je velmi dobra a klavesnici se nebojim oznacit za jednu z nejlepsich. Velke pevne klavesy s idealnim zvihem, lepsi jsem jeste nezazil..
S DVD recovery me HP pekne "sere", delaji to ale i u hodne drazsich typu, holt bud potrebujou setrit i na placce, anebo spis za CD chce MS nehorazne prachy :) Radeji meli usetrit na neekologickych saccich..
Kazdopadne se musim zminit o problemu s funkcnosti touchpadu v jakekoliv linuxove distribuci. Pro zprovozneni je nutne upravit zdrojak kernelu a nasledne provest jeho kompilaci. Pak ale jiz vse funguje jak ma, vcetne scrollovani.. Info naleznete napr. na http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=6313.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: zkusím to :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Gorgussien: s "repasama" (je repas a "repas") souhlas - než toto, raději bych šel do X40 s 1 GB RAM, XPP a dokovací stanicí, kterou jsem mohl mít za 19 s DPH a DVOULETOU zárukou u d?vic?.cz (což mi LENOVO do firmy nedá ani u nového NB) ...bohužel prasátko je z kraje roku nevykrmené, tak příště.

Následující připomínky vycházejí z mých zkušeností s HP 9420, ale třeba to bude u HP 500 stejně/podobně:

HP umožňuje vytvořit zálohu systému (nebo třeba jen vybrané složky) kdykoliv, to problematické zálohování se týká pouze "factory default" (jak jinak to nazvat nevím) disků, které dostanou noťas do stavu, kdy ho člověk vyloví z krabice. V diskusních fórech k HP notebukům je zhusta doporučováno zálohovat sólo i c:\drivers (nezkoumal jsem proč, prostě jsem obětoval pětku na zálohu a doufám, že to nikdy nebudu potřebovat). Pokud jde o samotný nástroj pro zálohu pak snad funguje, ale tiše vzpomínám na Rapid Restore od IBM...

Pokud jde o diskusi kolem možnosti spouštět na HP noťasi hry, pak ne zcela tomu chápu - jede mi vše; jediný zádrhel byl u NFS Carbon, kdy to díky "aktuálním" (=starým, doteď hp novější nenabízí) ovladačům od HP končilo na BSOD. Nainstalil jsem aktuální ovladače od výrobce grafiky a jelo to (na ATI x1900).

Jestliže se mám vyjádřit k linuxu na HP - někdo zmiňoval problém s myší, pak bych negeneralizoval podle zkušenosti s *buntu. Používám sabayon a jede mi všechno, u čeho jsem čekal problém (wifi, beryl) ...u touchpadu jsem problém nečekal a tak ani nebyl ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

b0b3k: verim ze na HP 9420 problemy s touchpadem v linuxu nejsou, ostatne nejsou u vetsiny NB, u tohoto vsak ano (prestoze je od synapticsu). Mam vyzkousene Gentoo, Suse, Debian, Ubuntu. Nejelo to nikde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 b0b3k: Souhlas, ta X40 z je paradni - nakupujeme u stejnych lidi  :) X40 jsem vzal jen tak na prodejnu a neohrala se u nas ani pul dne :). T41cka za 17.500 s dvouletkou /btw jeste 16 mesicu offiko IBM :)/ mi vyhovovala lepe.
K te LENOVO zaruce/nezaruce - musis kupovat drazsi THINKPADY /ale ne R**e/ pak mas 3 roky :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde berete ty repase? Kde nakupujete? Shanim ted nejakej notas pro zenu do skoly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hosic: Např. již zmíněné http://device.cz/, http://eurotech.cz/, atd. Víc ale záleží na tom, odkud jsi - to aby tam měli "kamenný" obchod ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z malych notebooku doporucuji FSC Amilo PRO V3205, krom absence dokovaciho konektoru a PC card misto PCMCIA je to trefa do cerneho...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je moznost koupit tenhle NB za 13999 vcetne zaruky se vsim. Oplati se do toho jit nebo by jste radeji sly do neceho jineho? eventualne do ceho?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.