Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Notebooky s celodenní výdrží?

Zdravim
"...které při nabití elektřinou vyzařují barevné světlo" to jste si vymysleli nebo jen otrocky prelozili?
U OLEDu se nic nenabiji, jedna se o podobny mechanismus jako u polovodicovych zdroju, tj. elektron-derova transportni vrstva pod napetim dodavajici nosice, ktere pak rekombinuji a vyzari fotony. Hlavni vyhody OLEDu jsou dve: netreba podsviceni (nizka spotreba) a ohebny substrat (scifi co se tyce prakt. nasazeni)
K

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale čím ta krátká životnost? Klasické LEDky jsou na tom o řád lépe...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jsem se u nás ve firmě nesetkal s notebookem, u kterého by do několika měsíců totálně neodešla baterka - z původní kapacity několika hodin je najednou několik desítek minut :(
Nehledě na ten žalostný výkon oproti desktopu stejných parametrů. Kdepak, notebooky nebrat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Krozyk
Nevim jake notebooky pouzivate u Vas ve firme, ale ja pouzivam Toshibu (5100-503) skoro dva roky a baterka je "jako nova". Vubec nepozoruju ze by se nejak zkracoval cas ketrej to vydrzi ject. Kolega ma DELL (6000 neco - nevim presne, jr to Centrino) a jede to 8 !! hodin na baterky.. ...ma to asi necelej rok...  Ono hodne zalezi kolik clovek do toho stroje investuje, ne nadarmo se rika "Nejsem tak bohatej, abych si mohl kupovat laciny veci"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To real_goldieq: Bereme pouze Delly, máme s nima dobré smlouvy... Jinak to beru podle uživatelů, já sám notebook nemám a asi ani nechci.
A je fakt, že ho mají většinou manažeři a bůhví jak s nima zacházají :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, 13,5 mesiaca... to moc šancí u notebookov nedáva, ale možno, že v budúcnosti bude displej výmenný a bude považovaný za "spotrebák", ako toner a pod. Vybledli ti farby? vymeň si displej !!! :-))) Haha, dobrá metóda na ďalšie vyťahovane peňazí zo zákazníkov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ta omezení
Jinak s nástupem OLED bych se tolik netrápil, určitě se začnou používat rychleji, než tomu bylo s LCD (navíc s up-to-date kvalitou obrazu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz se na OLED tesim. Na mobilu je to fantasticky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Kraken: A já myslel, že je to o výdrži notebooků. Tímto se tedy omlouvám za svou omezenost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pánové, tady nediskutujeme o baterkach v noteboocich, nybrz o displayích. To OLCD (ci jak) vypada nadejne, ale 13.5 mesice vydrz - dekuji, nechci... ja notebook pouzivam docela intenzivne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenze tech 13,5 mesicu je cistyho casu. Pochybuju, ze ma nekdo pustenej notebook 24 hodin denne. Kdyby to mel pusteny 8 hodin denne vcetne vikendu, tak mu to vydrzi skoro 3,5 roku, takze tak hrozny to s tou zivotnosti zas neni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.