Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung to v Evropě zabalí s počítači

Prosím opravit tohle podivné souvětí:
"Samsung vysvětlil, že se v souladu s fireSamsung končí v ČR s prodejem notebooků. Větší trhy však čeká stejný osudmní strategií snaží co nejrychleji adaptovat na požadavky trhu, což v budoucnu může přinést další změny podobného charakteru."

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem jim to poslal jako chybu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A výrobci za to mohou děkovat především třem firmám - Mrkvosoftu, Sony a Googlu/Applu(Android/iOS). Trh stagnuje, protože zákazníci nemají důvod kupovat nové stroje, ty stávající výkonostně bohatě dostačují a software který tradičně požadoval nějvětší výkon (jmenovitě hlavně hry) stagnuje též kvůli tomu, že se vývojáři soustředí hlavně konzole, tím pádem nemají důvod dělat co nejnáročnější grafické orgie, když to ta konzole neutáhne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A ty nové notebooky jsou v mnohém ořezané na kost takovým způsobem, že je jejich praktické použití přinejmenším obtížné (clickpad, příliš tenká konstrukce, mizerná klávesnice, nefunkční Fka, málo USB a tisíc dalších komplikujících drobností). Snaha o použití co možná nejmíň materiálu z toho čouhá úplně všude.

Krom toho nevidím ani náznak důvodu, proč by se náročnost OS měla stále zvyšovat. Zvláště pak blbostma, jako jsou grafické efekty na ploše, otravné indexování trvale zdržující, aby pak občasné hledání bylo rychlejší, nebo běh všeho v napodobenině Javy.

Takže vinit výrobce OS z toho, že nepodporují plýtvání hardwarem je přinejmenším podivné. Už teď si Microsoft nemůže dovolit být méně efektivní než je, protože už teď v lecčems prohrává vůči konkurenci.

Hry jsou trochu jinde, ale jelikož se dá vydělat víc na malých částkách od více zákazníků, tak taky asi není naděje, že by trhem zahýbala nějaká superpecka kvůli které hráči musí a chtějí upgradovat. Hádám, že takových hráčů je malý zlomek, proti korporacím, kde se PC používají v kancelářích.

Pro mne za mne, hardware by klidně mohl stát o 50% víc než teď, pokud bude kvalitní a vydrží (neplýtvat prostředky na pozlátko). A to často není, nevydrží (ale hezky vypadá) a nezdá se, že by byla naděje na zlepšení.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, jediná hra, která možná trochu pohne s upgrady u PC hráčů bude až třetí Zaklínač...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Star Citizen má slušné ambice na to, aby trošku rozproudil trh :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem v tom kovaný, ale jaký je poměr herních a neherních uživatelů. Naprosto souhlasím s tím, že výkon počítačů vystoupal tak vysoko, že profesionální i domácí uživatelé nemají důvod aktualizovat, pokud je k tomu nedonutí SW. Ale tam to většinou narazilo také na své limity. Proč kupovat nový SW, když s tím stávajícím vystačím dalších 5 let, nebo když na mě SW firma jen šije boudu (viz. Adobe a jejich CS Cloud). Tak by mě zajímalo jak velkou část trhu tvoří pařani, co musí mít poslední výkřik techniky. Takže pokud trh jen stagnuje, je to vlastně zázračně dobrá zpráva.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Možno to vzdávajú predčasne. Možno stačí ešte nejaký rok počkať, až sa existujúce počítače vďaka RoHS začnú rozpadávať. Alebo prípadne zalobovať u EU ekoteroristov na prijatie smernice zakazujúcej vlastniť počítač so spotrebou >50W... a predaj počítačov sa znova zvýši. Alebo výrobcovia dávajú do počítačov príliš málo kurvítok. To predsa treba zmeniť.:-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

EU nemuze zakazat pocitac pres 50W vlastnit, muze ho zakazat jenom prodavat, a to by bylo pro vyrobce kontraproduktivni :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.