Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nová audiovizuální hračka Panasonic D-SNAP

Panasonic SV-AV20
Tento nový SD Multi audiovizuální přístroj spojuje v sobě funkce digitální videokamery, digitálního fotoaparátu, hudebního přehrávače a hlasového záznamníku. Přístoj od firmy Panasonic SV-AV20 bude uveden na světový trh v dubnu tohoto roku.
Toto je plné znění tiskové zprávy tak, jak byla zaslána redakci CD-R serveru.

Praha, 21. února 2003 Panasonic představil nový SD Multi audiovizuální přístroj řady "D-Snap", jenž v sobě spojuje funkčnost digitální videokamery, digitálního fotoaparátu, hudebního přehrávače a digitálního hlasového záznamníku. Miniaturní SV-AV20 se vyznačuje jednoduchým ovládáním a zvýšenou kvalitou obrazu oproti předchozím modelům.

Panasonic SV-AV20 Panasonic SV-AV20

Přístroje řady "D-Snap" si získaly obrovskou popularitu hned po svém uvedení na trh před dvěma lety. Nové modely SD Multi AV "čtyři v jednom" fungují jako digitální fotoaparát, videokamera (formát MPEG4), diktafon a navíc umějí přehrát i digitální hudební soubory. Všechny se pohodlně vejdou do dlaně a lze je bez potíží nosit v kapse či zavěšené na krku.

Přístroje řady "D-Snap" využívají pro záznam zvukových a obrazových dat technologie SD paměťových karet. Výrobky s podporou formátu SD dnes nabízí více než 500 firem sdružených v organizaci SD Association. Formát SD se tak prosadil jako nový standard na poli flash médií.

Nové uživatelsky přívětivé rozhraní umožňuje jednoduché ovládání bez nutnosti složitě rolovat v menu. Přístroj se také vyznačuje vylepšenou kvalitou obrazu. Záznam videa probíhá ve formátu MPEG-4 (15 snímků za vteřinu) a fotografie ve formátu JPEG mají rozlišení 640×480 obrazových bodů. Díky otočnému displeji můžete pohodlně natáčet a fotit v horizontální i vertikální poloze. K dispozici je též nový dvojnásobný digitální zoom. Samozřejmostí je vestavěný blesk pro fotografování za nepříznivých světelných podmínek.

Přístroj podporuje formáty MP3 a AAC. Vestavěné USB rozhraní umožňuje jednoduchý přenos hudebních souborů z počítače na paměťovou kartu a dodávaný software SD Jukebox usnadňuje správu a katalogizaci hudebních dat uložených na PC. Software navíc dokáže pracovat i s obrázky, které tak můžete doplnit vlastním hudebním doprovodem. Zvukový záznam lze poslouchat přes vestavěný reproduktor.

SV-AV20 bude uveden na světový trh v dubnu 2003 a další novinky z řady "D-Snap" budou následovat v průběhu roku.

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nová audiovizuální hračka Panasonic D-SNAP

Žádné komentáře.