Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nová bezzrcadlovka Pentax Q7, aneb Když výrobce vyslyší kritiku od zákazníků

No, nevim - dat tam 1/1,7" mi prijde jako hrozna blbost - mnohem radej bych takove neco ASPON s 1" - ano, jak je u Nikon 1. S nejakym zakladnim zoom objektivem to stejne tak jako tak neni do kapsy, a s "pancake" nestoji rozdil ve velikosti za to mit uvnitr pidisumitko. Takhle je to na urovni beznych "lepsich kompaktu", akorat jde vymenit objektiv za jiny (coz 95% majitelu nikdy neudela - a to jsem jeste velky optimista). Jo a ten vyklapeci blesk - neskutecna prisernost.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je Skoda, ze firma jako Pentax, ktera nekolikrat jentaktak utekla hrobnikovi z lopaty utraci penize vymyslenim ptakovin. Tenhle system nema zadnou budoucnost, neni ho kam vyvijet a na prvni pohled viditelne parametry (ty co jsou napsane na krabici velkym pismem) jsoou mnohem horsi, nez ma konkurence.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mne osobne vadí, že nie je v sete objektív s lepšou svetelnosťou. To by bola potom aj cena adekvátna.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chewbacca: velikost sensora je prakticky stejna jako u vsech profi kommpaktu XZ-1, LX-7 a pod. tak nevim co je na tom blbost. 1" snimac, na to si muzes koupit Nikon 1. Ostatne se da sehnat hodne levne. A , ze Qcko se setovym zoome neni do kapsy ? LOOL, tys jeste ten fotak ani nevidel, ze ? Schovas to cele do dlane! viz. http://www.pentaxforums.com/forums/attachments/sold-items/155543d1358260...

petr22: v Japonsku se to prodava a je to dost popularni. Nastesti v Pentaxe nejsou jako ty. To bychom tady meli porad drevenou bednu na koleckach.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

No, s tim objektivem ho do dlane "neschovam" a nestrcim ho do kapsy, o to jde. A Nikon1 J1 jsem samozrejme koupil - neslo za aktualni cenu odolat. V mych nadrozmernych prackach se ztrati temer jak ten Pentax :)) - a za ty prachy je to skvele, sam jsem prekvapen jak slusne to foti. (mam i DSLR - N1 se neda plne srovnavat, ale - ten rozdil neni nijak propastny). Jde o to co jsem psal - snimac je stejny jak u "lepsich" (nerikejme jim "profi") kompaktu, jedine podstatne plus je moznost vymeny objektivu - a to temer nikdo neudela, verte tomu ze ne. Takze si radej koupi LX7 - XZ2 - P7700, G-X....atd....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vsak je to taky videt na poctu prodanych kusu, jestli cjce Pentax zkrachovat definitivne a nebo se nechat uvadet pod kolonkou "ostatni - 3,5%", muze klidne pokracovat ve vyrobe barevnych plastovych hracek.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nestaci aby to bylo popularni, ale aby to bylo vydelecne a melo nejakou sanci na vylepseni - coz jakykoliv fotak s pidisnimacem nema. A Pentax jako firma ktera uz nekolikrat malem zbankrotovala nema prostredky na nesmyslne projekty.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Klíííd, Pentax už dávno patří Ricohu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To si delaj prdel s tom plastovou krytkou s dirou za 1600,- ??? mozna je tam jedno sklicko...ale 1600,-????????????????? Nafackovat.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Identicku" krytku s identickou ceno ma aj Olympus pre mft...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No jak bych vam to rekl, resenim je nikon1 ;-))
ted se vyprodava model s hledackem, ktery stal 20.000 za necelych 10.000 ...
... tohle je jen blby vtip od pentaxu, ktery snad ani nemuze myslet vazne ;-))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

V1 jde sehnat od cca. 6000, s pancake. V setu s 10-30 od 7000. J1 jeste levnejc. Desne to kleslo, ale je to holt doprodej. Kdo zavaha ma smulu. ;)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Našel jsem V1 s 10-30 za 6440,-.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak tomuhle nerozumím. Mám Fuji 200EXR s ještě o fous větším snímačem, nemá sice výměnné objektivy, ale dělá dost slušné fotky. Od té doby, co jsem pořídil DSLR ale stejně většinou odpočívá...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.