Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nová verze freewareových Microsoft Security Essentials

Nevím proč Microsoft fušuje do řemesla jiným.
- Do Windows integroval Firewall, IE, WMP a časem asi i MSE
- Tyhle aplikace přímo nesouvisí s operačním systémem.
- Ocenil bych nějakou mikro verzi Windows. Bez tohoto balastu, s otevřeným rozhraním aby ostatní firmy měli možnost vytvořit plně kompatibilní a přímo integrované aplikace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Security Essentials do Windows určitě neintegruje... pochybuji, že chce posílat na účet EU další nedobrovolný "sponzorský" příspěvek.

Firewall, IE i WMP zabírá několik desítek MB... tak tomu říkám skutečně ušetřené místo.

Ono těch aplikací ve Windows ubývá ... něco se přesunulo do balíku Windows Live Essentials.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nutno podotknout že tento balík si žije svým životem. Onehdy jsem zjistil že nainstalovat LIVE MAIL je nereálné, jak z online tak z offline instalace. Na helplajně, mi řekli, že LIVE produkty nemají telefonickou podporu, ať napíšu na mail support@live.com. Což jsem udělal a dodnes se nedočkal odpovědi ani řešení.
Takže zlatý XP kde outlook express je již součástí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NO, MSE alespoň nesežere celé jedno procesorové jádro a půl giga paměti, jak jiná placená konkurence. Svého času pamatuju ještě na kasparského - edice od AOL, ten byl taky docela solidní.MSE mě nikdo nenutí používat, nicméně ho dnes považuju za asi nejlepší free AV, firemní řešení neznám, ale jsem přesvědčen, že one care na tom také nebude špatně. On má jednu zísadní výhodu - zbytečně neduplikuje funkcionalitu již obsaženou v os, čímž šetří prostředky. Zkuste si změřit rozdíl při práci na gigabitové síťi s libovolným security balíkem a bez něj. Možná budete překvapen (já byl).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Ocenil bych nějakou mikro verzi Windows"

Windows Server Core

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

až to bude komerčně zajímavé, proč ne? Zatím je ovšem opačný trend - admini jsou klikaču a vlastně ani nikoho z vedení nezajímá, že by admin se měl věnovat jen správě serveru - ti jsou jen rádi, že je to klikací a admin má fůru času na další a další práci (jako je evidence HW, SW, školení, datamining, správa IS a fůra dalších) a v důsledku ušetří za další lidi. Je to prostě trend, kupujeme z číny, bo je to levnější :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych řekl že se to nevylučuje. Admin si může na server hodit Server Core a konfigurovat služby klikacím způsobem ze separátního stroje pomocí MMC nebo prohlížeče pokud služba provozuje vlastní mini HTTP server. Microsoft nabízí MMC snap-ins serverových služeb pro klientské systémy (Administration Tools Pack
).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Integrace firewallu do systemu je naprosto spravny krok.
IMHO se jedna se o hodne systemovy software.
Firewall jakekoliv 3. strany je potencialne nebezpecny. BTW i ve vsech soudobych Linuxovych distribucich je firewall.

PS: Vsechny zminene funkcnosti lze ve Win vypnout...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vypnout je málo. Neinstalovat by bylo lepší.
Jinak souhlas, FW osobně považuju za součást systému.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakýkoliv jiný než windows firewall je přece potencionálně stejně (ne)bezpečný jako windows firewall za předpokladu, že má přístup ke stejným prostředkům.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

není důvod nadávat, tento nenápadný software se povedl a je velmi kvalitní. žel bohu mi způsobuje strašné vytížení na určitých slabších strojích

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už se essentials umí aktualizovat nezávisle na vypnutí automatické instalace windows update?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vypnutím WU rozhodně bezpečnost nevýšíte.. ale mám za to, že ne, resp. myslím, ýe jsem viděl balíčky pro MSE v seznamu WU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím úplné vypnutí WU, jen manuální režim, jelikož ten automatický má různé nevýhody, zejména pruzení s restartem v nejméně vhodný čas. Ale antivirová aktualizace co restart nevyžaduje, by měla běžet automaticky, nezávisle na globálním nastavení WU. Což doposud nešlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.