Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nové bundly od AMD: K Radeonu RX 5500 budou tři hry

Všichni se těší na ten Warcraft 3 Reforged, je to kvalitně zpracované a bez jakýchkoliv problémů: https://www.youtube.com/watch?v=hvKvuVvXTN0

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mohli w3 radsej nazvat: Reworked but never done. Je to totiz dost daleko od Reforged :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna včera jsem se ptal jednoho blizzard nerda, co se na W3 těšil jak malej pepík a prej doprí, jen recenze špatný. Já teď na počítadlo čas nemám, tak nemohu soudit, ale odezva komunity je docela silná a když vím, jak bylo ticho po pěšině s draenorem a jak špatnej datapysk to byl, tak tohle musí být fakt hodně špatné :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz srovnas Age of Empires Definitive Edition a Warcraft 3 Reforged, tak mas pocit ze Blizzard to mysli jako vtip. Zvlast kdyz W3 ma 30 GB !! To je pulka WoWka. HW naroky take neodpovidaji vysledku ... nejaky 2D plaminek na budove a ono se to zacne sekat!
Kazdopadne co clovek ceka kdyz vidi prodavat "modernizovane" W1 a W2 na GOG.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to jsem hledal, furt jsem si nemohl vzpomenout, jak to fans přejmenovali. Sám jsem se k W3 nedostal, W1 jsem hrál, byť chvilku, W2 byl pro mne jistou dobu nedostupný (ono se s 1MB/5kč tarifem blbě warezilo). Pak už jsem jen cestou onlinovek a na "blbosti" nebyl čas.

Každopádně, tohle je druhej takovej zářez activision/mrazíků, předtím diablo immortal. Nový ďábel snad nezklame (videjka umí), WoW bude zřejmě pokračoval ve svém pomalém tempu vyhnívání (už to prostě nefrčí a takový nášup příjemných změn jako přinesl MoP zatím žádný nový datapysk nepřidal), zbytek už taky pomalu vyhnívá (Hots, kartičky, ovrvoč).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AoE 1 i 2 mám na páře, ale po jisté době me začalo kakat to DRM, takže AoE:Def.E. mě nějak nechává chladným, byť ta hra je určitě zajímavá. Jestli nafoukli W3:Refunded na 30GB, tak je to lehce smutné, současné WoW má možná i víc jak 60GB, pamatuju časy, kdy to mělo kolem 23GB (MoP) a už tehdy byly postavy a jejich modely dost detailní (na onlinovku).

Optimalizace byla u mrazíků, minimálně z pohledu WoWka, vždycky bídná. Když se začne trhat strategie, kterou si dokážu zpomalit a podobně, budiž, ale když začne jedna blbá animace pulzujícího ledu tahat framerate ze 30 na 2, tak to už problém je. A tyhle problémy jsem měl ještě v prvním patchi BFA s V64, stačilo natáhnout více mobek a bum, 0 fps, klient v podstatě zamrzlej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bundly jsou hovadina. Jako kdyz mi AMD dalo Borderlands 3 a Outerworlds, oboji samozrejme Epic Games Store, jenze ja jsem na Steamu, takze pro me nepouzitelne a k nicemu. Nicmene nakonec jsem to vyuzil a hry aspon daroval jednomu znamemu, ktery na Epicu ucet ma.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Asi jste se unáhlil v nákupu. Měl jste počkat, až budou dávat Steam klíče.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja to nekupoval kvuli bundlum, ale proste radsi bych, kdyby dali slevu nez bundle her.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak evidentně nejsi cílovkou těch her, hráč co si chce zahrát se nedívá na kterém storu to je, koupí a zahraje si. Těch co takové prkotiny řeší je velmi málo a je možné takovou skupinu vesele ignorovat

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Outerworlds bych si zahral, ale chci to mit prehledne v jednom a ne v tisici klientech. Mne vyhovuje Steam, tudiz kdyby dali jakoukoli hru, tak si ji stejne radeji koupim na Steamu nez ji mit sice zdarma jinde, ale pak v tom mit bordel, kde co mam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tudíž nemáš takovou potřebu to hrát, kdyby ano, na klienta nehledíš. Naštěstí normální zákazníci na takové hovadiny nehledí, klient neklient, klienta má každé druhé studio.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Xbox game pass je kravina a místo těch her bych bral spíše slevu. I když filmy se zombíky mám rád, tak mě snad ten Resident Evil osloví:).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A jakou slevu? Snad ne rovnou retailové ceně těch her. AMD to v zásadě dostává zdarma, resp. za nějakou směšnou částku za kus. To je jako když chtěli lidi laptopy bez systému, když už je někdo dělal byly v lepším případě o 500 levnější a to lidem přišlo jako malá sleva, ale o moc dráž ty win OEM výrobci nekupujou. Některé dokonce bez Win stály víc :)

Stejně tak by mohli přestat s reklamou, s rozdáváním karet k recenzím, veřejným akcím atd... Ty hry jsou jen marketing, stejně jako to předchozí zmíněné.

Naopak ten XBOX game pass mi přijde to nejhodnotnější z toho.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

XGP je dobra sluzba, ke kazdemu kusu hardwaru jsem dostal predplatne zdarma a hry co tam jsou rozhodne na chvili zabavi. Neco jsou nic moc becka, neco AAA tituly. Takovou Forzu 4 zadarmo rozhodne neodmitnu, nedavno pridali Plague Tale coz se mi celkem libilo a dalsi hry porad pribyvaji. Ale furt vyber her na pc oproti xboxu trosku pokulhava- chybi witcher 3 a myslim ze treba i gta5...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel ide opačnou cestou, odstraňuje bundle-y zo svojich procesorov

Intel Quietly Released A Redistributable, Lightweight ME "Ignition Firmware" Binary
on 2 February 2020 at 08:03 AM EST.

Intel quietly released an "ignition firmware" for the Management Engine (ME) on their Cascade Lake platform that is also their first ME firmware release to be under a license permitting redistribution.

As for the "ignition" part of the ME firmware, this variant is intended for lightweight chipset initialization and goes without many traditional ME features, but means just a ~0.5MB binary blob rather than around 3MB.
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Intel-ME-CXL-Ignitio...

Vcelku sa pýtame, keď je možne z Intel ME odstrániť 83,5-85% kódu iME a CPU stále ide, čo to bol za kód, čo ide teraz odstrániť a pôvodne nešiel?

Aj keď viem, že o tento bundle je medzi použivateľmi záujem mínus 100 percent

FSF ostře kritizuje Intel
14. 6. 2016
Technicky běží Management engine na svém vlastním operačním systému a provozuje skupinu programů. A hlavně má přístup do hlavní paměti počítače a přístup k ethernetu (Intel Gigabit Ethernet Controller).
https://diit.cz/clanek/fsf-ostre-kritizuje-intel

Byl Trump odposloucháván s pomocí procesoru Intel?
29. 3. 2017

Prakticky s každou další generací procesorů byl ME doplňován o další funkce a možnosti. Výrazného rozšíření možností se ME dočkal s generací Broadwell, kdy došlo k implementaci audio DSP procesoru (Smart Sound), který rovněž může fungovat i po vypnutí počítače, přičemž průběžně monitoruje zvuky v okolí počítače („Low Power Always Listening“). Oficiálním důvodem je zajištění hlasového ovládání, konkrétně funkce „Wake on Voice“, probuzení či zapnutí hlasovým povelem.

Zmíněná osoba popsala, že po tři roky pracovala v týmu pro Management Engine na projektu Odin's Eye, jehož cílem bylo zpřístupnit zpravodajským službám využití ME pro špionážní účely. Právě prostřednictvím ME měla být získána data, jichž se týkala kauza odposlechů prezidenta Trumpa.
https://diit.cz/clanek/trump-byl-odposlouchavan-s-pomoci-procesoru-intel

Ja viem AMD má svoj Secure processor(obdiba iME)

a dokonca jeho možnosti zvyšuje, aj keď ho umožní vypnúť

AMD's Trusted Execution Environment Is Coming With Linux 5.6
on 4 January 2020
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=AMD-TEE-Driver-For-L...

Linux 5.6 Adds TEE For AMD's Secure Processor To Run "Trusted Applications" On Raven APUs
on 28 December 2019
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Linux-5.6-AMD-Secure...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neměl bych tak divoké představy o ME, ale smrdí to, to žádná. Taky jsem to jednu dobu pitval, nejdále z čechoslováků je asi RayeR, zajímavé počtení. Jinak k ME mě napadá ještě jedna věc, Optiplex 7010 a na bočnici nálepka (ze vnitř) ME disabled.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To ME Disabled se týká jen rozšíření jménem AMT.

Jestli máte business class stroj s CPU Intel, schválně se netstatem podívejte, zda Vám tam běží LMS.exe, který otevírá TCP port 623.

Jo a přes Ctrl+P při POSTu se dá vzlézt do toho Intel ME AMT mgmt pokud tam je, defaultní heslo je admin :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMT se tam snad nenachází, pokud tedy není schovaný během progressbaru s zaDELL logem, teoreticky bych to mohl ještě zkusit na starém M4500. U DY se ihned po postu zobrazil buď PXE boot, pokud byl zařazen do boot sekvence a snad i něco ohledně toho AMT (vím co to je, ale nikdy jsem to neviděl nasazené a ani jsem to nezkoušel použít). Pak mám ty dva EB820, tam už je UEFI a ničeho takového jsem si nevšiml a na mé aušus WS je AMT vykleštěno, myslím.

Nicméně děkuji za poznámku, píšu si a vyzkouším, ze zvědavosti :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.