Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nové firmwary pro iRiver přehrávače přinese Ježíšek

Byl by zajem o kompletne pocesteny firmware pro ChromeX? Moznost by byla...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Evzen,Hack
Ja teda na stesti zadny problemi nemam(iMP-150). Uvital bych sice podporu Ogg ale kaslat na to. Vic by mne ale zajimala jina vec. Proste nektere funkce nefunguji tak jak maji. Napriklad pri zmene jmena CD. Ulozim jmeno CD1, dam druhe CD2 a jmeno je stale stejne podle CD1.Nevim ci to tak ma bejt a kdyz ano tak je to teda pekne na .... proste k nicemu.CD s Mp3 mam vic nez dost a kazde CD nemam chut popisovat a tak by mne tahle funkce dost potesila. Pro funkci prehravace to nema nejak zvlastni vyznam ale kdyz chcete vyuzivat vsechny jeho funkce(kdyz uz tam jsou) tak je to trosku sklamani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fuuha tak to sem dobre po... Sorry ale neprivital by si radsi takovou
funkci nez nejakeho hadaka???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čeština by byla super, škoda že nebude od vánoc podporovat ogg.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že tu jsou docela rychlíci....já už to vím cca 2 měsíce....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

\to{Evzen}Já bych ani tak nepotřeboval kompletně český firmware,jako aby ten "klasický" už konečně fungoval korektně :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky nepozoruju žádný problémy, ale neoficiální českou verzi bych rozhodně neinstaloval. Tady už nejde o program, který se dá přeinstalovat, ale o hardware za 4000,-. Navíc v tom není moc věcí, co by průměrnej človek nepochopil, a pokud jo, dali mě k tomu českej manuál.
Moh by mě někdo vysvětlit, proč tak touží po formátu OGG? Připadá mě to stejně zbytečný jako WMA i ASF. Na jednom RW mám asi 11 hodin hudby v MP3. V OGG by to mohlo být o 20 minut víc? To přece nestojí za řeč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO : Evzen - viz. http://auditorium.cdr.cz/messages/222/313.html?1049175645 a je nás více takových co mají problémy :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

konecne ich napadlo impementovat aj ogg snad to napadne aj ostatnych vyrobcov prenosnych prehravacov. ono by to este chcelo mpc a mp3pro a je to zatial komplet

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen malá poznámka k Vorbisu, pro ty kteří tvrdošíjně prosazují MP3. Vorbis má mnohem lepší psychoakustické algoritmy a v porovnaní z mp3kama i hladinu šumu vzhledem k šířce datovému toku. Mimo to je fully open audio formát oproti AAC (MPEG-4). Já osobně už nic jiného na zálohovaní hudby nepoužívám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Játy: Hmm a když jsi teda tak dobrý, proč si se o tuto znalost nějak nepodělil i s ostatními?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr: Ti ostatni si to mohli precist na webu iRiveru uplne stejne jako my, co to vime uz tak dlouho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hack: Hmmm, ja teda zadne problemy nepozoruju... co se ti nelibi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono v podstate pouzivanie MP3 je nelegalne, MP3 je plateny kodek a je zan nutne odvadzat poplatky Fraunhofer Institute. LAME na to sice kasle a je open source, ale uplne ciste to nie je.
Naproti tomu OGG je (okrem spominanej vyssej kvalite) plne open a free. Keby som na stolnom playeri mal OGG, tak nic neriesim...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ales:
Mno, kdyz nevis, jak upraveny firmware vznika a ze je otestovany MNOHA uzivateli na svete, pak jsou obavy na miste. Ovsem takove upravene firmwary z http://mp3-upgrade.narod.ru/index_e.htm s UZSIMI a PROPORCIONALNIMI FONTY jsou bez problemu funkcni a je to zradlo! Uprava spociva jen v pozmeneni grafiky, do kodu firmware se nezasahuje.
OLE:
Nemas tak uplne pravdu... Na http://www.mp3licensing.com se muzes docist, ve kterych zemich byly zaregistrovany jake patenty. Jinde zadne patenty nejsou (ani u nas). JInak viz tez http://www.mp3-tech.org.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spike:
Jake jmeno CD?! Nevim o tom, ze by se dala pojmenovavat CD... nepletes si to s moznosti ulozit SVOJE jmeno do prehravace (aby se pak pri zapnuti hezky hrde prihlasil k majiteli)?!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.