Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Dosavadní Skylaky SGX neumějí, brzy se to ale změní

no neviem, z toho popisu to vidim skor na jednoduchu implementaciu hardwaroveho DRM ako na nejaku skutocnu ochranu pc.
A samozrejme, klasicky intelov pristup obmedzit to iba na najvyssie modely z toho spravi technologiu, ktora zomrela skor ako prisla na trh.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

je to něco podobného jako ARM TrustZone .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ten důvod musí být zajímavý, že po měsíci / dvou prodejů přišli s tímto.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jé takový backdoor. Velmi bezpečnost. Mnoho ochrana. wow

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Yes, aplikace si ma pravo schovavat svoje veci pred jakymkoliv OS.. To chapu, ze kvuli tomu zdrzi vydani procesoru.. NSA na to asi hodne slape :D.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Takže Virus využije tuto skvělou sadu instrukcí a skryje se před všim... navíc ani nadřazená aplikace nemá k zabezpečené části přístup.

Super :D to zní výborně!

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To může udělat jedině jestliže už je v RAM (tzn spuštěný). Když už je virus spuštěný, tak je to už skoro jedno, jestli je skrytý nebo ne (nic se ho stejně nepokusilo zastavit tak jako tak).

Identifikaci viru antivirem to podle mě nezhorší. Virus se musí zavést z disku, kde by ho měl antivir poznat konvenční cestou. Maximálně se může pokusit o vygenerování kódu za běhu, ale to je docela red-flag pro slušný antivir a o to by měl být daný vir více identifikovatelný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak antivir pozná, že se jedná o škodlivý kód, když jej nezná a nemá jej ve své tabulce virových definic? Pokud získám kontrolu nad systémem např. průnikem přes síť, už mně nic nezastaví. A už vůbec ne nějaký antivir. Ten se dá vzdáleně odinstalovat jako všechny ostatní programy. A může být třeba i chráněný heslem. ☺

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No jistě. Mě jenom zajímalo, jak originální pisatel přišel na to že virus si touhle funcí CPU nějak pomůže, když už stejně získal kompletní kontrolu nad systémem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme ze to jedno NENI. Virus potrebuje byt skryty, protoze jen to mu umozni cely mesic sifrovat disk a teprve kdyz uz jsou zasifrovane i zalohy pozadat o zaplaceni.

A antivir samozrejme nema sanci poznat virus na disku, protoze virus se zavadi driv nez antivir.

(Predpokladame samozrejme, ze k zavirovani dojde pres sit.)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jj taky mam ten dojem, navic to bude vadit tem spehovacim rootkitum coz by vysvetlilo ze tam Intel musel dodelat backdoor. Podle toho co zatim od agenta Sneha prosaklo, pouzivaji rootkity a nebo smm rootkity. Takze neco co utaji data pred hypervisorem/smm rootkitem asi neni z pohledu tajnych sluzeb uplne zadany.

Priznivcum konspiracnich teorii predhazuji nasledujici myslenku: v te existujici revizi je to ve skutecnosti dobre, v te nove je tam uz jen extra backdoor pro NSA.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To nebude "konspirační teorie", ale (jako obvykle) fakt, který prostě není pohodlný.

...

Není to tak dávno, kdy byla "konspirační teorie", že Severní Vietnam na USS Maddox nezaútočil a že si to USA vymysleli, aby mohli do války pro zisky zbrajařů a banksterů... a dnes je to součástí dějin.

Kdysi byla "konspirační teorie", že nás NSA všechny odposlouchává. Nyní víme, že je to fakt...

Na jaře 2003 byla "konspirační teorie", že Saddám žádné ZHN nemá. Dnes je to fakt.

V době Ruského "angažmá" v Afghánu byla "konspirační teorie", že USA podporovali Islámisty v Afghánu 6 měsíců předtím, než tam Rusy zavlekli, aby jim "dali jejich Vietnam" ... ale pak to přiznal válečný zločinec Zbigniew Brzezinskij v interview a bývalý ředitel CIA to popsal v memoárech From the Shadows... takže za pár let se to možná stane i součástí obecného povědomí.

Atd.

...

<b>25 konspiračních teorií jenž se ukázaly být pravdivé</b>
http://www.youtube.com/watch?v=i3ZzokgIcgQ

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Není to tak dávno, kdy byla "konspirační teorie", že Severní Vietnam na USS Maddox nezaútočil a že si to USA vymysleli, aby mohli do války pro zisky zbrajařů a banksterů... a dnes je to součástí dějin."

Tak to aby někdo opravil Wikipedii, že... :-p

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli jsou na zemi války kvůli zbrojařskejm firmám, tak za ně může úplně někdo jinej, než USA. V USA dělá zbrojní průmysl řádově menší procento HDP, než např. v Rusku, v kterém narozdíl od USA zbrojní průmysl opravdu dělá významnou část HDP země a tedy je důvod se domnívat, že se politika této země zbrojařskými firmami řídí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.