Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nové LibreOffice 4.4 vylepšuje podporu Microsoftích formátů

To som rád že majú takéto užívateľské rozhranie. Prehľadné, čisté, netreba preklikávať miliardu ponúk. Na rozdiel od tých z M$ ktoré sú pre mňa od 2010 hrozne neprehľadné a pri nových vo Win 8 sa mi dvíha žalúdok, fuj

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

neviem, ribbon nejak vseobecne nemam rád ale v 2010 (word) mi prisiel celkom super
ale teraz aj tak ficim na LibreOffice, platit za MSO nebudem

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

"...nové LibreOffice 4.4 vylepšuje podporu Microsoftích formátů..."

Ještě by to chtělo i naopak. Obvykle nemam problém otevřít v LO libovolný dokument z MSO. Ale když otevřu svobodnej formát v MSO, je to 50:50 že to bude celý rozházený a nepoužitelný, až se mi občas zdá, že snad schválně.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

clovek se musi naucit ukladat do formatu office 97 a nebo lepe kdyz to posilat nekomu kdo nepotrebuje editovat do pdf.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Nic nedokaze rozbit dokument tak dokonale jako export do Office 97. Dokonce tam dokaze chybet cast textu.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

asi to kazdy pouzivame k necemu jinemu... mozna to zacne delat az pri pouzivani nejakych specifickych funkci a mozna by taky nebylo spatne takove problemy primo reportovat. Ja problemy fakt nemam...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Obracene to funguje napak vyrazne lepe.

Zatimco Microsoft Office otevre libovolny otevreny format vicemen spravne, Libre Office nedokaze otevrit nic slozitejsiho nez text a obrazky - makra, skripty, ODBC konekce - proste nic.

Byl tu i takovy napad nahradit MS Office - zjistilo se ze zadna aplikace nedokaze otevrit naprostou vetsinu souboru z MS Office - nejlepe dokonce nevyslo Libre Office, ale nejaka cinska kopie MS Office (vypada podobne jako Office 2010). Vysledkem samozrejmne bylo, ze aplikace nepodporujici makra a vbs je uplne k nicemu jako nahrada Microsoft Office. MS Word se da nahradit pomerne snadno - ale Excel v zadnem pripade. Jednoducha tabulka - ano. Aplikace ktera na pozadi taha data z SQL a Oracle, otvira si sama dalsich tabulek a nekolik hodin pocita statistiky - zcela bez sance.

+1
-50
-1
Je komentář přínosný?

Tak teď nevím.... Microsoft otevře vše správně zatímco Libre office nenačte makra... Ten microsoft načte a spustí macra z Libre office? Nezkoušel jsem v posledních dvou letech, ale opravdu silně pochybuju. A aby microsoft word měl problém s makry z microsoft wordu .... to by byla opravdu silná káva (přesto mám silný pocit, že kdysi v MS tuto chybu měl... že EN excel si nerozuměl s CZ excelem v některých ohledech)

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Ve vsech, meli makra/prikazy cesky aENG anglicky ... a Ceska verze neumela Eng a logicky eng ceske ;-))) ... strasna sranda

On exel neumi ani scitat, nevim cim to je, ale ty same chyby dela i gnumeric, prohlasil jsem exel i gnumeric za shit a pocitam v matematickcyh softech, co jsou delany ve Fortranu ;-)) ... ale OO/LO kupodivu ten samy dokument spocital spravne.

Zarazi me jen to, ze Exel ma zjevne spolecnou knihovnu s Gnumericem, kdyz udela uplne tu saou chybu.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Taky me kdysi pobavilo, kdyz jsem v excelu zkusil udelat prolozeni primkou casovych dat (asi 8 bodu). Shodou okolnosti jsem narazil na takova data, ze prokladal uplne blbe. Jeste mam ten excel nekde ulozeny...

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy jsem nepochopil jak na něco takového jako práci s daty a počítání statistik může někdo používat něco jako Office. Tohle je, podle mě, práce pro serverovou aplikaci a uživatel má mít jen prohlížeč.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pokud používáte excel = tabulkový procesor v roli informačního systému, tak je jeho nahrazení čímkoli samozřejmě problém. Pokud však používáte excel, v roli tabulkového procesoru a v obdobném rozsahu jako 95% populace, tak je náhrada obvykle vcelku bezproblémová.

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

S těmi procenty bych byl opatrnější. Samozřejmě, že to svádí k tomu, že já něco dělám = 95% to tak dělá, ale vídám běžně účetní, které jedou výkaznictví firmy v Excelu, takže není problém mít 90MB excel plný čísel, vzorců, maker, kontingenčních tabulek a když se tam jedno z maker pustí, má Core i5 na pár minut co dělat, než zas okno z [Neodpovídá] překreslí do běžného provozu.
Lidi jsou "divní" a než by platili programátora na vytvoření jednoúčelové ale rychlé aplikace, nabuší to v Excelu. A tím lidi nemyslím nějaké programování znalé jedince, obyčejné padesátileté ženské, které mají jen dost trpělivosti, a zkouší nahrávat makro tak dlouho, až to dělá co chtějí.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

no a prave to je to uziti na ktere excel ani jiny office neni .. od toho je IS ...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Pak zůstává otázkou, proč Excel má ty statisíce řádků a sloupečků, když údajně není určen k manipulaci s daty v nich :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

... právě proto jsme nenapsal "pokut to používáte jako 95% lití tak je to bez problémů" ale tu dlouhou větu, která si nechává dost prostoru pro tyhle podivnosti.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Nemusi platit programatory, existuji SW na praci se slozitymi daty ... at uz drahe placene, nebo free ;-))

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Ale hlavne, Exel neumi ani scitat, presnost slozitejsich veci je ZALOSTNA ... proc nepouzivaji MatLab, Statistica, R-system http://www.r-project.org/

Nebo scilab http://www.scilab.org/scilab/gallery/environment ?

Kdyz jsem v tom videl pocitat statistiky z ministerstva, tak jsem se musel smat a ptal jsem se, proc to radeji neodhadnou ;-)) ... zda neni lepsi si udelat napr. v Mapple graf a okometricky to neaproximovat ;-)))

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Akorát že soubory z MS Office často nejdou korektně otevřít v jiné verzi MS Office (třeba z PC na MACu). Takže bych to tak sluničkově neviděl.

Většna uživatelů stejně Excel využívá způsobem "králíky" "5", určité procento populace umí dokonce výpočty v buňkách, ale kdyby si excel kupovali jen hardcore macristi, tak MS zemře hladem (teď míním poměr počítačů kde je Excel instalován a kde skutečně využíván) .

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono Exel na nic jineho neni, je dokonce mnohem mene presny nez LO ... a ten asi taky neni na presn vypocty, presto me mile prekvapil.

Exel je shit ;-)))

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.