Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nové nForce ovladače 4.27

Mám základní desku s čipsetem nForce2 a nevím jestli mám při instalaci ovladačů nForce instalovat IDE NVIDIA driver nebo ne.
Někdo říká instalovat, někdo zase neinstalovat, vím že s ním byly dřív nějaký problémy.
Je lepší ho nainstalovat nebo radši ne ?
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě dotaz: je potřeba před instalací nové verze ovladačů nForce odinstalovat staré ovladače nebo se může pustit rovnou instalace nových ?
Už se mi totiž jednou stalo, že jsem staré ovladače odinstaloval a nové mi nešly vůbec nainstalovat. Vždycky to jenom rozbalilo soubory pak to probliklo a konec. Takže jsem nakonec přeinstaloval celý systém (toto se mi stalo u Win98SE).
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IDE NVIDIA driver 4.12 (WHQL) je stary asi 2mesiace, mal som ho nainstalovany a nic neriesi... Epox 8RDAE+Samsung Combo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám A7N8X, kde je nForce2 chipset. Provozuji Windows 2000 SP4. Nainstaloval jsem tyto poslední drivery. IDE jsou nachlup stejné, jako předchozí, takže jsem je již měl. Mohu s klidným svědomím prohlásit, že s tím žádné problémy nemám. Na primárním IDE mám dva HDD, na sekundáru jako Master DVD vypalovačku LG GSA-4120B a všechno chodí jako víno, včetně práce s DVD-RAM (jak přes programy, tak přes driver). Při použití Nera a souvisejících programů není jediný problém, ostatní jsem nezkoušel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ono se stačí podívat do readme jakou verzi driveru to obsahuje. Liší se auduo-drivery a síťovkou. Dále je jiný ovladač hw. firewallu pro NF3 250, který ale je hořší, než ve verzi driverů 4.24. Problémy NF3 250 a GART driveru s grafikama od ATI to stejně neřeší... GART driver je stále 3.77.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vcera jsem si koupil novou desku Asus A7N8X-E deluxe, nainstaloval jsem tyhle drivery, ale chybi mi tam ovladani zvuku, ktere mely snad ty stare. Doma mam podobnou desku, kde mam nejakou hodne starou verzi a ta mi umoznuje paradni nastaveni zvuku, nevite nekdo kde se to podelo, popripade jak to doinsttalovat? Diky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám EpoX 8RDA3+ a WinXP a nVidia IDE driver rozhodně nemůžu doporučit. V první řadě se mi nesnáší s ASPi, za bezpečnost dat bych ruku do ohně taky nedal. Není to jenom moje zkušenost, problémy s nVidia IDE (včetně posledních verzí) má spousta lidí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Luce: Instalovat. Dřívější verze byly problémové, ale ty současné jsou lepčí než generické od M$.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to zajímavé,ale zatím po každé instalaci IDE driver NVIDIA mi KProbe nenašel DVD Lite-On 812,a když jsenm na ni kliknul ve výběru mechanik(poznal jsem ji podle pořadí)tak nastal okamžitý pád systému!!S original WIN memám problém,neví někdo čím by to mohlo být?Deska EPOX.postamble();

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Miky - stejny problem, predtim to jelo s liteonem 48x12x48 v pohode, vymenil sem za 812tku, v pohode. Nahral sem posledni firmware do 812tky, po restartu pad systemu a po dalsim restartu uz ani nenajel. Kdyz sem vytahl mechaniku vsecko v pohode. Odinstaloval sem cele nvidia drivery pres nouzovy rezim , nainstaloval bez ide driveru a vsecko v poradku. Hold se nemaji rady s novejsim firmware.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dle mé zkušenosti by se mělo držet spojení AMD+Nvidia+Nvidia a INTEL+Intel+ATI , pak je většinou méně problémů, než s AMD+Cokoli+ATI
 
Nazdar bazar

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Jeník: To co píšeš je s prominutím blbost. Maximálně to zatím platí v případě NF3 250.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já jsem s posledníma nForce driverama problémy měl (ASUS A7N8X deluxe + WinXP SP1). Blblo pálení i grabování a pomohlo až použítí IDE ovladačů přímo od ASUSu. Ale zkusím zazálohovat systém a vyzkoušet tyhle nový :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nForce nebrat... Uz sem mel v ruce 3 desky s timhle chipsetem (ASUS, MSI) a vsechny sly na reklamaci - drivery pod Win padaj a v Linuxu sou s tim sileny problemy, spis to nejede nez jede. VIA je oproti teto hruze beranek...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Barbucha: Ano skutecne nForce nebrat, ale kdo by ho dnes bral ze :) nForce 2 je uplne o necem jinem, bezkonkurecne nejlepsi chipset pro AMD, nikdy jsem s nim nemel nejmensi problem ani co se tyce driveru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Arim: NF2 asi je opravdu nejrychlejší chipset pro AXP. Ale není bezproblémový (VIA KT600 je určitě míň problémová). Pokud s ním nemáš sebemenší problémy, buď jen a jen rád. Problémy s IDE drivery, nesnášenlivost pamětí, TV karty.....Držme se tématu. Už jsou na fórech opět ohlasy na IDE driver 4.12 , že opět zlobí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsem totalni exot, protoze mam Nforce2 Ultra desku od MSI (K7N2Delta), v ni Radeon 9500pro, Liteona 812s na PCI IDE radici (byval teacem W58), odporne nekompatibilni SBLive5.1 a navrch TV kartu od Prolinku (tusim Bt878 chip).
Vsechno jede, nic se neresetuje, nic se nezpomaluje, nic nepada ...
Neni to nahodou tak trochu rukama ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Barbucha: prosim te co to placas sem mel nekolik desek s VIA a od ty doby co mam nForce jsem spokojenej. Ja zase rikam ze VIA je sit!:)
PRISTE DESKA JEDINE S NFORCE!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak vy? Ale já mám nF2 ASUS (A7N8X Deluxe) a dal bych za ní obě ruce do ohně. Mám na ní Tv kartu a Athlona přetaktovanýho z 2000 na 2800 a šlape jak hodinky. Měl jsem VIA od MSI a ABITA ale tam bych nedal ani prst za ně do ohně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem předtím VIA,těd mam nForce2 a nemohu si ho vynachvalit.Postavil jsem i další  PC se stejnou deskou a v pohodě.Akorát jakmile nainstaluji IDE driver tak mi začne padat systém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak ty ovladace jsou na bit stejny jako 4.24 ... se divim ze to netestujete :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám dosku ASUS A7N8X Deluxe, upravený UBER BIOS 1007, pretaktovaný CPU z 2400+ na 3200+ a nové NVIDIA ovládače a všetko mi ide úplne v pohode... So starým IDE Driverom som mal problémy s ASPI, padal systém... S verziou NVIDIA IDE 4.12 mi ide všetko v pohode a ovládače sú ešte lepšie ako pôvodné od MS...
Za svoju dosku by som dal aj svoje GULE do ohňa :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno ,ja mam Abit NF7-S rev.2.0  a mam tam stale stare nForce v2.45,,zkousel jsem v3.13 i posl. IDE ovladac nVidie na CDSpeedu DVD+-R,kupodivu vsechny verze nad 2.45 mely krivky pri cteni chvilema uplne jiny(horsi),2.45 krasne v pohode bez zaskobrtnuti,samotny nativni XPckovy IDE ovl.jsem ale nezkousel.  ZKousel jsem i HD-Tach 2.45 vs 3.13,taky v neprospech 3.13,muzete namitnout,ze to jsou stary drivery,ale
u me nastestni 100% funkcni,pravda mam vypnuty drivery ke zvukarne,pac pouzivam
Audigy2 , ale pokud nVidia drivery nekdo pouziva,tak jsou novejsi verze lepsi..,coz se o IDE driverech rici neda..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

muj SATA disk na Asus A7N8X deluxe:
27 kB/s genericky ovladac MS, zadne nforce 27kb/s
13 kB/s 2.45
12 kB/s 3.13
11 kB/s 4.27 bez IDE
7 kB/s 4.27 s IDE
a ted babo rad
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

teda samozrejme MB/s

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.