Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nové periferie Logitech řady G

Wireless is useless. Pro hráčské myši/klávesnice to platí dvojnásob.

Volný překlad jednoho rozhovoru:

Nějaká buchta: Jakou bezdrátovou myš byste doporučil hráčům?
Fata1ty: Žádnou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A oblažíš nás i argumentem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zřejmě neumíš číst. Tady je rozhovor s fata1ty, kde je i to s myškou - čtvrtá minuta.
http://www.fatal1ty.com/video/intel-retail-edge-program-with-fatal1ty-2-...

Baterky, lagy, občasný problémy se signálem atd. Kabel je nepřekonatelný.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano Mirečku, číst umím - ale tento odkaz jsi v časové rovině uvedl až deset minut po mé připomínce. Chápeme? No.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Nějaká buchta: Jakou bezdrátovou myš byste doporučil hráčům?
Fatal1ty: Žádnou."

Tys mně snad nevěřil? To je smutný, protože já tobě věřím vždycky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jednoslovná odpověď nějakého pařánka je opravdu argument vhodný zaznamenání. Zatím jsem se nedíval na to video, ale doufám, že svou tezi podpořil poněkud rozvitěji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když on ten pařánek byl jedním z nej hráčů 3D stříleček a jeho kousky je radost sledovat i teď na youtube. Ta rychlost a přesnost. Neznám nikoho povolanější pro hodnocení kvalit myší než profi hráče těhle her a je úplně jedno jestli hraješ nebo ne.

PS: Ostatní hráči mají stejný názor jako Fatal1ty - stačí se kouknout na nějaké turnaje. To už o něčem musí vypovídat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no to by mě možná ani tak netrápilo, já si hlavně dokážu za 5k8 představit nesrovnatelně lepší sluchátka. akorát teda nebudou mít mikrofon a budou jen stereo, navíc s kabelem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A hlvně nebudou tolik IN a na případné lanpárty se s tím dá oslnit maximálně nějaký náhodný audiofil :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ony jsou i tyto sluchátka jen stereo. Ten vychvalovaný 7.1 3D efekt je jen softwarová deformace, kterou dokáže dnes vykouzlit snad i každá integrovaná zvuková karta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale ne v každých sluchátkách :-) Ta cena je každopádně extrémní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No niektoré ale majú aj reálne väčší počet repráčikov v sebe.

Roccat, Sharkoon, Psyko ... takže softwérový odrb sa nekoná ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl, to platilo možná v minulosti. Já mám drátovou G9 a při první příležitosti ji za bezdrátovou G700 vyměním.

PS: Wendelovu přezdívku jsi ani nenapsal správně :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Oni už nejsou na baterky? On je bezdrátový přenos stejně stabilní jako kabel? Cena?
Lidi argumentujou bordelem na stole a podobnými stupiditami, ale mně osobně kabel vůbec nevadí a naopak vidím ty slabiny bezdrátových periferií.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne zase kabel vadil hodne. Vecne mi do neceho narazel, nebo mi "tahal" za mys. Navic dneska nesezenes dostatecne tezkou mys. Vsecko lehoucky hracky s optickym snimacem. Ci-li vyhoda bezdratu (BlueTooth) je jednoznacne v absenci kabelu a dostatecne hmotnosti diky 2x AAA akumulatorum. Bohuzel, problem je v BT provedeni sehnat poradne velkou mys. Ovsem ackoli jsem koupil malou, tak je dobre udelana a docela dobre sedi i v me velke tlape (Microsoft presenter 8000).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď jsem si kvůli tobě procházel videa z quakecon a podobných akcí a nezáhlédl jsem ani jednu wireless myš. Tolik k profi hráčům a normálním hráčům co nemají rádi zmetky.
Mně osobně vadila ta zvýšená hmotnost myši s aku i v běžným klikání ve windows.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vtip je v tom, že konkrétně G700 lze používat i jako drátovou, myš totiž komunikuje i přes dobíjecí kabel :-) Abych byl upřímný - bezdrátovost je ta poslední vlastnost která mě u G700 láká, jde mi spíš o velké množství tlačítek apod. Jo a ty mínusy jsem ti nedal já! ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Profi hráč X normální hráč, to je asi takové srovnání jako pornoherec a příležitostný domácí š*kal, ne? ;-)

U mě vítězí bezdrát. Hry totiž nehraju. Tedy ne takové, ve kterých bych problémy s latencema nebo něčím takovým negativně pocítil. Baterky a krmení ... to he holt úděl bezdrátu - drobná nevýhoda vyvažující komfort při práci. Jen jedno vím jistě: konkrétně MX610 od Logitechu už bych si podruhé nekoupil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Normální hráč nechce zbytečný zmetek, a tak když vidí profíky co mají všechno s drátem, tak si řekne proč připlácet a ještě k tomu riskovat horší dojmy nebo výsledky.

"vyvažující komfort při práci"

Mám myš s drátem a krátce jsem měl myš s bezdrátem. Kromě otravné vyšší hmotnosti(i při běžné práci s Windows) a tehdy ještě šílených/evidentních lagů, jsem nikdy nezaznamenal snížený komfort u drátové myši. Může mi někdo popsat ten "snížený komfort" u stolního PC a klasického PC stolu? Předpokládám, že jde jen o notebooky, kde tenhle argument může mít smysl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Záleží jakou myš s bezdrátem jsi měl - jestli to byl třeba Genius za tři stovky nebo nějaká opravdová myš :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Úmyslně jsem napsal "tehdy ještě". Předpokládám, že ty lagy už nejsou tak evidentní, ale jsou horší než u USB kabelu. Pokud vím tak usb kabel nezná výkyvy což se nedá říct ani o těch nejlepších dnešních wireless.

Byla to nějaká myš od HP a co si tak pamatuju, tak kromě výše uvedeného mě neuvěřitelně štvala reakční doba po chvilce nečinnosti - hnul jsem myší a kurzor se "chytnul" až po sekundě. Předpokládám, že tak viditelný chyby dnešní myši(kór ty dražší) nemají, ale dokonalosti kabelu se taky nevyrovnaly.

Mně to jen přijde úplně zbytečný kupovat bezdrát, když tam pochyby vždycky budou, je dražší, poruchovější, většinou těžší, s baterkou navíc a kabel mi u stolního PC vůbec nevadí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně kabel taky nevadí, ale když holt udělají výbornou myš a rozhodnou se, že bude bezdrátová, tak se nedá nic dělat... Jedině si jí nevšímat :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moje první bezdrátová myš byl ergonomický Logitech MouseMan s kuličkou a kolečkem na dvě AAA baterky. Dodnes spolehlivě funguje a nahradil jsem ho jen proto, že mě nebavilo čistit kolečka u kuličky.
http://www.tcocd.de/Pictures/Peripheral/Logitech/mrk53.shtml

Drát mi vždycky šíleně překážel, o něco se zachytával, na pohodovou práci nikdy více. U klávesnice mi to tolik nevadí, protože s ní při práci nepohybuju, ale taky bych se nezlobil, kdyby to, co mám teď, bylo bez drátu, občas to potřebuji někam odložit a pracovat s jinou klávesnicí (teď jsem co do odložení zase omezen drátem).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Logitech uz mam a pouzivam roky .. sluchatka, klavesnice, mysi. Jedneho dne jsem si koupil MX1000 domu na hrani ... ale obcas se stavalo ze kdyz bylo potreba tak nebyla mys nejpresnejsi. a casem mne to nasralo :) .. Tak jsem si koupil G9 a jsem spokojen. A MX1000 jsem si vzal do prace a taky si nemuzu na nic stezovat.
Ale hlavne nemam rad mysi ktery nemaj nabijeci stanici to fakt eee.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Něco jako tuto myš jsem viděl nedávno u kamaráda na stole. Když jsem se ho pak ptal co to má za high-tech periferii, tak se strašně smál. Bodejť by také ne, bylo přední LED světlo na kolo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

G510 = jednoznačná volba po G15.... G19 byla taková divná...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bezdrátová myš se hodí maximálně tak k notebooku a to navíc v Bluetooth provedení. Člověk sebou nemusí tahat kus kabelu, ani reciever, prostě jenom zapne myš, ta se automaticky napáruje a jede se. Samozřejmě, že nemluvím o potřebách herních závisláku s 18" s desktopovými komponenty, ale standartní 12"-16" notebooky na normální kancelářskou práci, programování, atp., tam je taková myš nenahraditelná. Já jsem si např. nedávno na ebay jednu takovou pořídil, stála mě $17, je to bluetooth laser s 1600dpi a nabíjení za pomocí USB kabelu, a nemyslím si, že to byla špatná koupě :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Receivery jsou dnes tak maličkaté, že je buď necháváš trvale v USB portu a nehrozí ulomení, nebo, pokud myš používáš jako "vlastní mobilní" k čemukoli, kam přijdeš, je schován uvnitř myši.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A pro levaky zase nic :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak herni klavesnice by byla, uděla teď někdo profi klávesnici pro programatory. Myslim skutečně kvalitní a ergonomickou klávesnici. Stále udržuji v chodu Cherry z roku 1992 a nevím jak dlouho ještě vydrži.
Dnešní keyb. jsou snad všechny gumové, čudliky s potiskem, ta má, má každý tlačítkový spínač z 8 dílu, ocelové pero definovaný chod, hmatník je odlit ze dvou ruzně barevných hmot atd., tak vypadá kvalita.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.