Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nové profi grafiky Nvidia

Jak se vlastně liší tyhle karty od normálních desktopových řad (kromě paměti)? Jenom dodávaným softem? Nebo za co se platí takové pálky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsou tam jiné drivery. Optimalizace na něco iného než hry. Často se dodávají drivery optimalizované na určité aplikace. Často k nim bývají rovnou i záruky NBD On Site apd.
Prý se na ně používají kvalitnější součástky, čipy, které prošly testy nejlépe atd. Prostě se snaží o mnohem vyšší stabilitu a minimální chybovost.

Jeden čas jsem zkoušel z Radeono udělat FireGL kvůli SolidEdge (3D CAD) takže jsem viděl návody jak flashnout BIOS atd. aby na normální Radeon šli nainstalovat ovladače FireGL. Nvidia myslím má i drobnou hardwarovou odchylku, aby tohle nešlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velbloud: Takze je to v podstate stejnej kus zeleza, ale lisi se biosem, tedy SW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FX 3800: 240 shaderů, 256-bit sběrnice - ze které desktopové karty tenhle kousek vychází? :-O

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Quatro jsou postavene v jadru uplne jinak, jako herni kousky.Nejde o zadni "malinkate" odchylky. Predelani nekterych karet, aby byli "jako Qatro", nebo jako u ATi "jako FireGL" je jen objizdkou tzv. hw. identifikatoru. Vykon to vubec nezvedne. Doporucuji si to vyskouset, kdyz budete mit mozno, treba na Invexu, nebo ve spolocnosti, majici tyto graficke karty. Vykonnostni rozdily v OpenGL mezi Quatro a klasickymi je v nekterych pripadech az neskutecny. Videl sem, co to dela v na zlozitych sestavach v UGS NX, i v Autedesk MAYA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je kec, jadra jsou uplne stejny a kdyz beznou grafiku preflashujes na Quadro, tak ma uplne stejnej vykon jako skutecny Quadro. Driv to slo dost lehce, dneska se to nVidia snazi hardwarove blokovat, aby ji neutikaly prasulky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Design:

Ten rozdil ve vykonu je dan drivery, ktere jsou optimalizovane pro profi aplikace. Herni drivery navic schvalne neakceleruji nektere klicove funkce techto programu.

Jinak krome lepsich soucastek jsou casto i rozdily ve vystupech (treba obsahuji SDI vystup), rozsiritelnosti a podobnych zalezitostech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdysi davno jsme se snažily přeflashovat geforce4 na quadro, flash OK, instalace quadro ovlaacu OK a quad buffered stereo stejne nejelo (potrebne aby fungovaly 3d bryle v aplikaci pymol)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... kanceláří pracující s ... rychlými a objemnými grafickými daty...
Už se těším na ta rychlá data ;-) Doufám, že jim nedojde dech a nestanou se z nich pomalá data.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To syslik: to jsou ty drobné odchylky...
To design: Ale ty změny ve výkonu jsou opravdu jnom v jiných ovladačích. Když FireGL nebo Quadro proženeš herními testy, nebo 3D markem, tak dostaneš v podstatě stejné výsledky jako s herním ekvivalentem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.