Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nové stolní DVD rekordéry Pioneer

"Zajímavá je doba záznamu v nejnižší kvalitě - 13h (SL), resp. 24h (DL) na 1 DVD"
Co to má znamenat ? Dokáže to nahrávat v ještě mizernější kvalitě než konkurence a tím je to zajímavý ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 CDR: Na http://www.jvc.jp/dvd/index.html už jsou i info (v čaji, ale na to je tu mj. google překládač) o nových rekordérech JVC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co sa tam davaju za HDD ? da sa to vymenit za klasicky IDE disk ? neviete dake info o tom ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zajimavy je to tim ze muze konkurovat VHS-ce

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Info:

Predpokladam, ze tam budou Barracudy stejne jako v modelech 420,520,720. Vyssi model, 920ka, jeste zatim tak rychle nahrazena nebude, a tam je Maxtor QuickView, jeden z nejtissich disku vubec.

Ja:

Ano.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Info: Jo, a vymena samozrejme mozna neni, pouze servisnim zpusobem a za stejnou kapacitu. Jde o klasicke IDE disky, postaci jim 5400 otacek a jedine dalsi kriterium pro jejich vyber je nizka hlucnost. Viz predchozi clanky o DVD rekorderech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JM: Jo, ale ty japonské verze se od evropských liší :-( Třeba velikostí HDD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JM+Martin: Presne tak, na webu jsme nasli treba japonskeho Pioneera 530ku s 200GB harddiskem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Len pre upresnenie neni su tam Barracudy ale U series disky ktore maju 5400 otaciek :) a disky sa daju menit za vacsie napr 520 sa da prerobit na 720 len musite mat novy firmware a image disku ktory je sa pouziva v 720.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No kdyby se predelala 520ka na 720ku firmwarem, tak uz to neni 520ka ne? A v me 720tce se bohuzel Barracuda vali, nikoliv Ucko. Taky bych ho tam radeji, je tissi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DOPLNUJICI A UPRESNUJICI OVERENE INFORMACE:
 
zapis: DVD-R 12x, DVD-RW 6x, DVD-R/DL 4x, tedy zapis 16x se nekona
rozsireni rady: bude i minimalne jeden novy bezharddiskovy rekorder, a to DVR-230
digitalaudiojukebox: uklada se ve formatu Dolby Digital 2.0 256kb

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jeste INFO k jukeboxu:
 
-uklada se ve formatu Dolby Digital 2.0 256kb   
-kopie probiha v realnem case  
-z SPDIF vystupu nepujde provest zaznam na zarizenich s CPRM
 
-ke zkopirovanemu album lze priradit zanr a podle nej prehravat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne mam doma 2 dny novy model SONY RDR-HX710. Taky umi DVD+-R 16x, RW 6x, +DL (nevim rychlost) a HDD ma 160GB. Krasne tichy a cena 16800,- s DPH. Koupeno pres videoexpert.cz, ale lze ho sehnat i za o par stovek lepsi cenu. Porad mi nejde na rozum, proc za to SONY nechce vic penez, kdyz konkurence ma za stejnou cenu max. 80GB s pomale jednostranne DVDxR, RW. Zvlast, kdyz je to novinka. SNad ani na zadnem sony webu o tom neni zminka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Porovnej treba moznosti editace a take koncovou cenu, ne internetovou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsem prave udelal. Porovnal jsem ceny na videoexpert.cz a to same jsem udelal i na jinych sopech. Jen internetove (tedy nejlevnejsi) ceny a vysledkem je nesrovnatelne nizsi cena prave modelu HX710 od SONY. Jen musim opravit ty rychlosti. Zmatl me seznam medii, se kterymi si rozumi. Zapisovat ale umi "jen" 8x R, 6x RW a 2,4x+R DL. Co se tyka editace, nevim, co presne mate na mysli. Nejaka tam je a pro mne zrejme dostatecna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám z přelomu roku model DVR-720 předchozí řady (160GB disk) zvolený především proto, že ve specifikacích nabízel přenos po firewire nejen dovnitř, ale i ven do PC, což jsem už vicekrát využil. Častěji však vypaluji na DVD-R nebo DVD-RW a s tím souvisí můj dotaz, zda máte někdo zkušenost s životností vypalovaček v těchto přístrojích.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

reakce na:
Mildik 213.211.57.63 - úterý, 10. května 2005, 08:45
Mám z přelomu roku model DVR-720 předchozí řady (160GB disk) zvolený především proto, že ve specifikacích nabízel přenos po firewire nejen dovnitř, ale i ven do PC, což jsem už vicekrát využil.

Tomu se mi nechce nějak věřit, protože jsem se již dřívě na tuto záležitost dotazoval u dovozce (měl bych také o tuto vlastnost zájem) a ten mi sdělil, že se nejedná o síťové připojení, toto rozhraní pracuje sice oběma směry, ale směrem ven pouze ovládací příkazy k připojenému zařízení - kamera, fotoaparát. Datové přenosy jsou možné pouze směrem dovnitř.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I v manualu se u modelu x20 pise, ze lze po DVout dostat ven nezakodovany obrazovy material. Nezkousel jsem to, ale tak to stoji v navodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ToTak: Věř nebo nevěř, ale prostě to tak je, klidně přijeď a předvedu. Jak to funguje uvnitř, to nevím, nevidím do toho, ale v PC v Premieře zapnu načítání videa z DV vstupu a mám to tam. Asi tam bude převod z MPEG2 do DV, které pak poleze po firewire, což může být určitá ztráta kvality, ale pro mě pořád lepší, než kdybych to hrnul do PC po analogu jako dřív. Mám to jako záložní nahrávání během živého vysílání (lokální TV studio) pro případ, že by se kousl kompl, a taky pro občasné natáčení pořadů mimo studio.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.