Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Novinky u DivX

S uveřejnováním tohoto návodu http://www.cdr.cz/a/15971 může pro vás nastat určitý problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Thing: Vím kam tím míříš. Ale věc není tak prostá, jak se na první pohled zdá. Otázku výkladu novely AZ ve vztahu k médiím nyní řeší Unie vydavatelů, které jsme členem. Problém projednáváme dokonce i s některými vydavateli samotných titulů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Thing trochu od temy,ale autor hned v uvode napisal,ze sa jedna o zalohovanie pre vlastnu potrebu. Neviem, v akom stave je ceska legislativa,ale aspon ja co si pamatam, tak autorsky zakon pamatal na tvorbu kopii pre svoju vlastnu potrebu. skutocne neviem, nebudem sa tu hadat.
A za dalsie, ten clanok je stary viak ako pol roka a stale sa da najst na cdr.cz  Zrejme by problem uz nastal, ako ho teda neches vytvorit ty :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den. V žádném případě nechci dělat nějaký problém jen jsem upozornil (asi na špatném místě) že třeba někdo moc iniciativní by jsi toho mohl všimnout a udělat problém. Nebyl by to první ani poslední případ.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cauko mohli by ste mi niekto poradit player, v ktorom mozem mat dvojo titulkov? EN+ SK alebo CZ

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vo co je xvid horší?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. Zákony neplatí zpětně a nelze jejich účinnost zpětně vymáhat (před datum účinnosti). Ten JaLoMeho návod, dle data, byl uveřejněn "včas." :-)2. Samozřejmě je třeba počkat na různé právní rozbory, příp. soudní rozsudky, ale zřejmě lze uvádět návody ne na odstranění ochran apod., ale návody na zkopírování např. defektního DVD, DVD které dělá problémy, poškozeného DVD,... (fantazie snad autoři mají dost).3. Lze uvádět články, které obsahují popis ochran, jejich princip, fungování, teorie apod. To zákonu neodporuje.
Z toho plyne, že pokud se text poněkud upraví technicky / jazykově, tak autor článku zákon neporuší a čtenář se potřebné informace dozví...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Vo co je xvid horší?" - zla otazka, otakza mala zniet 'Vo co je AVC(h.264/x.264...) horší?'
;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to morgun, treba bsplayer umi dvoje titulky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To sarim: to mi ani nehovor ten pouzivam uz dlho a neviem to tam najst. Ako sa to pls nastavuje? dik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to morgun: Pokial viem tak BSplaer vie len jedny ale mozno sa pletiem. Ale mam naistalovany aj VobSub a tak si viem dat jedny v BSplaery a druhe v vobsube.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mv2player dokaze 2 titulky sucasne
neviete nahodou kto ho vyvyjal?

k tomu navodu: podla mna ja teraz dolezitejsie, ze je stale zverejneny, nezalezi ze vznikol pred zakonom.
btw myslim ze clanok zakon neporusuje. cdr porusuje zakon, ze ho zverejnuje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marcel: Bohužel, my máne novelu AZ a tam už je to jinak. S ochranou ani prd. Otázku toho data právě řeší tlupa právníků.
Tomik: Není to tak prosté, jak to píšeš. Internet je trošku jiná věc než papírové noviny nebo časopisy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BSplaer??? Ako mozete pouzivat iny player ako Media Player Classic (MPC)(quicktime alternative a real alternative to pouzivaju ako default player) alebo VLC?
MPC + ffdshow = prehram vsetky najdivokejsie OGM/MKV/mp4 v DivX/Xvid/h.264... a zvukovymi stopami v ogg/mp4/aac... a titulkami kludne aj v Advanced SubStation Alpha (ASS) (take tie peknejsie titulky)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BSplaer??? Ako mozete pouzivat iny player ako MPlayer?
Mplayer = prehram vsetky najdivokejsie OGM/MKV/mp4 v DivX/Xvid/h.264... a zvukovymi stopami v ogg/mp4/aac... a titulkami kludne aj v Advanced SubStation Alpha (ASS) (take tie peknejsie titulky)

:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@martin> Také na svých stránkách řeším problém s legalitou ných návodů na ripování DVD. Podle mě je nesmysl, aby bylo nezákonné zveřejnění návodu. To by bylo proti svobodě slova a to musí být sakra vážný důvod, aby mohla být omezená.

Spíš jde o to, zda je stále legální nabízet zdarma ke stažení programy jako DVD Decrypter. Podle mě ano, ale ten zákon je v tomhle dost nejasný.

Ale například server Slunečnice je jasný - http://www.slunecnice.cz/product/AnyDVD/. Nabízet takovýto program k prodeji je evidentně nezákoné. Ale evidentně to nikdo neřeší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BSplaer??? Ako mozete pouzivat iny player ako Windows Media Player (quicktime a real to pouzivaju ako default player)?
WMP + DivX3.11 = prehram vsetky najdivokejsie OGM/MKV/mp4 v DivX/Xvid/h.264... a zvukovymi stopami v ogg/mp4/aac... a titulkami kludne aj v Advanced SubStation Alpha (ASS) (take tie peknejsie titulky)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nieste na hlavu? MPlayer??? hehe dakujem nechcem vracat sa do dob DOSu :) a spustat film cez prikazovy riadok....fuuuj takym programom

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mplayer z prikazoveho riadku? Kde je problem. Urob si subor mplayerstart.bat, donho hod tento riadok:

c:\cesta\k\mplayeru\mplayer %1

a je to. Prihoď si shortcut na tento subor do praveho tlacitka
a mas to podobne ako pri ktoromkolvek inom prehravaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://www.mplayerhq.hu/design7/projects.html#windows

ziaden z frontendow som neskusal, ale je ich ako nas*anych...

ale co. odbornik sa prejavil. prikazovy riadok = doba DOSu :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

->MartinTo sice ano, ale co se týká vhodných formulací, v tom není rozdíl. Pro inspiraci si občas stačí přečíst nějaké články v souvislosti např. s nějakou známou kauzou a tam vyhledat formulace, které autor článku použil. Budou tam často např. tyto: domníváme se, proslýchá se, jako jedna z možností... Nikdy se v článku neobjeví konkrétní tvrzení, které by mohlo být napadnuto např. pro nepravdivost. Prostě mlžit a přitom napsat konkrétní informace. Nicméně si nehraju a nechci hrát na chytrého, ta problematika je složitá. Občas jsou v rámci práva pořádány kurzy, "jak správně formulovat." To aby člověk (často novinář, publicista nebo tiskový mluvčí) mohl vybruslit z problémů. Je to jak z Chytré horákyně - říct / neříct, napsat / nenapsat, udělat / neudělat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JeCh: Přečti si § 43 novely  AZ.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co mate vsichni v dnešni době s DivX -em? Vždyť je to jen jedna z mnoha implamantací formátu MPEG-4 Part 2, stejně jako třeba Xvid....

Tak nějak nechápu popularitu komerčního formy "MPEG-4 Part 2", když tady máme i volně šiřitelné. Lidi budou asi masochisti....

Jinak co s DivX-em, máme tady Xvid, Ogg Theora, H264

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.