Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nový 21,5" iMac dostal pomalé dvoujádro od Intelu

Apple zacina zjistovat ze bohatsi ovecky jiz podojil a dale mu dojeni asi stoupat nebude, tak se snazi ted najit par novejch trosku chudsich ovecek ktere by mohl take podojit :D

nekdy pred rokem a pul jsem kdesi psal ze zlate casy Apple take jednou skonci, a mam dojem ze low-endem to zacina , prijde levnejsi iphone, levnejsi ipad a skonci to vystajlovanejma plastakama za par dolaru :)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Toto by se za Steva nestalo...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nestalo, ale taky uz by nemeli kam rust a preslapovali by na miste.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

.. nakonec to skonci tak, ze budou jen za 99.99$ prodavat "Apple upgrade kit" pro PCckare - bude obsahovat 5 samolepek s nakousnutym jablkem a "stylove" folie na prekryti bedny a monitoru.. A najdou se lidi, co na to budou stat fronty...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Neviděl bych to tak černě. Apple má skupinu věrných zákazníků co jsou ochotni platit vyšší částky. Sám uvidíš až sem přijdou a dají ti nakládačku, třeba skrze argument jak jim stejný software na iOS běhá na stejném HW jako na PC 2x rychleji. To že je to kvůli něčemu jinému než OS (např. kvůli SSD co ve specifikaci přehlídli) se nikomu nepodaří vysvětlit.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jedinej kdo tě dojí na tomto produktu je náš stát (DPH+CLO). Ten samej kousek vyjde v usa na 1099USD (22300,-). http://store.apple.com/us/buy-mac/imac

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jeste si k te cene pripocti TAX ktera je v prumeru asi $60 (na tech 1099) a pak ze zaruku maj jen 1 rok :)

lidem co se jim nelibej tunajsi ceny radim jedine, emigrujte do USA a budete se mit tak jak se mit chcete :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

TAX neplatíš pro objednávky z netu a za ušetřené peníze si můžeš přikoupit extra tři roky záruky ;) (i pro kamenou koupi mají třeba v kalifornii tax 8% vs našich 20% ...)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tak proc maj nasledne v kosiku edit pro zadani ZIP a nasledne ti to spocte a pripocte TAX a nejde to bez zadani ZIP odeslat dal? ja netusim jak to presne v US chodi, ale do vecera se optam sveho znameho ktery bydli v FS jak to s tou TAX ma, ma i MacBooka a kupoval ho tusim prez net :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesněji se neplatí za nákup přes hranice. Takže stačí vzít v sousedním státu a je to (proto to chce to směrovací číslo).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tax platis v pripade ze jsi ve stejnem statu jako odesilateleska firma, ale taky pokud ma ta firme ve tvem state nejake aktivity. A jelikoz Apple store je ve skoro kazdem state, tak nakonec platis taxy skory vsude. Taxy se lisi stat od statu - 0% (Oregon, Nevada) az 13% (Florida), a dokonce i par desetin kraj od kraje.
source: bydlim tady - Utah

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

oprava v SF ne v FS, tedy v San Franciscu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proč by to dělal, však ty komponenty ze kterých složil mnohem výkonnější a 2x levnější počítač taky nebyly bez cla a dph ne?

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ten počítač má horší grafiku, cpu sice víc taktovaný, ale s menší cache a bez HT (tyhle nízkotaktované i5 mají HT) => to není ani omylem 2x rychlejší jestli vůbec ... A taky bych se vsadil, že spotřeba a hlučnost bude taky někde jinde. Navíc to budou 2 krabice milsto jedné s hromadou zbytečných kabelů ...

Neříkám, že PC nevyjde výhodnějc, ale ta naznačená konfigurace není rozhodně podařená alternativa ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel tohle je článek autora, který ví o výrobcích Applu akorát tak to, že mají jablíčko ve znaku a jeho hlavním úkolem je co nejvíce zde hanit všechno co od nich pochází. Dokazuje to nejenom "alternativou", která se kvalitativně nemůže rovnat jak softwarem (na Mac lze legálně nainstalovat jak Linux tak Win, proti tomu na PC OSX nikoliv) tak hardwarovou konfigurací, která postrádá jakékoliv přesné informace. Deska za 1.000,- na sobě rozhodně nebude mít miniPCIE do které bude vložena Broadcom WiFi s ac, nebude na ní ani Broadcom LANka natožpak Thunderbolt. Podotýkám, že za uvedenou tisícovku lze pořídit leda tak pochybný ac modul, který bude limitován USB rozhraním a nebo PCIE redukci s Intel 7260 kombem. eIPS monitor za 2.500,- by mě taky zajímalo kde nabral, kor zkalibrovaný. To samé s webkamerkou, která se pohybuje samotná kolem 900,- za "značkovou" Trust, solidní myš s klávesnicí za tisícovku bych taky rád viděl. Jako vrchol svojí diletance zapomene úplně na zdroj a krabici...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jakým přesně mozkovým procesem se dá dojít k tomu, že čistě licenční omezení, které Apple má na svůj operační systém (a proti kterému nemám nejmenší námitku, je to jejich systém, ať si mají v licenci co chtějí) je vydáváno jako výhoda hardwaru nakoupeného od stejné společnosti?
Ani po nějakých 12 letech s Macem mi omezení ze strany výrobce jako výhoda nepřišlo, tak mě zajímá jak k tomu dojde někdo, kdo má potřebu vytvořit si účet kvůli jednomu komentáři a nazvat ho "Ježek lže".

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já naopak nechápu jak jste došel k závěru, že je to hardwarová výhoda. Výhodu má v tomto ohledu právě Mac protože má jaksi proti konkurenci o jeden systém navíc at se Vám to líbí nebo ne.

Co se nicku týká tak je snad jasné kam mířím a dokládám na konkrétních příkladech (pc neznámé, chcete-li generic kvality za 14.9k bez zdroje je prostě zcela mimo a to nehovořím o OS, ve kterém pan Ježek spatřuje rozdíl poze ve vzhledu). Bohužel nevidí rozdíl ani mezi hardwarovou stránkou což je u redaktora (dříve) odborného magazínu naprosto tristní.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak podle téhle "logiky" by naopak "mac" neměl víc os, ale míň, protože PC bude PC ať už na něm pustím co chci za os, kdežto mac bez OS-x přece není mac že :0)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

generic kvalita jo? intel cpu, kingston paměti, crucial ssd, seasonic zdroj, deska asus/gb/msi/cokoli. to je kvalita ověřitelná. co dává dovnitř apple, to ví jen apple a foxconn, ale jistě to bude na podobné úrovni tj ne horší, ne lepší). navíc srovnání v článku jsem použil jen jako orientační a s upozornění, že to nebude mít eleganci imacu, výkon však ano.

ohánět se tím, že na mac jde dát jakýkoli os, zatímco na pc macosX nikoli, je ignorantství. není to vina či nedostatek pc, ale politika applu. jeho věc, mě to nevadí. ostatně kde by asi tak apple byl bez opensource světa, ale to ty zjevně nevidíš či nechceš vidět. k řečem o absenci tb na desce apod. to jsem komentoval přímo v článku. ale i kdybych připustil část tvých výtek a navýšil rozpočet z 15 na 20k, pořád je to 10 tisíc pod tímto iMacem. moje pointa je, že je to za uvedenou konfiguraci příliš, že se prostě - nadále - platí příplatek za to, že jde o apple.

a jestli si nepochopil, že článek je psán v nadsázce, mou s tím já jen těžko něco nadělat.

svým vystupováním zde a hlavně volbou nicku jasně ukazuješ, že ti nejde o konstruktivní debatu, ale jen o osobní urážky. tak si to klidně užij, pokud tě to baví. nejsi první, ani poslední. hezký večer

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ano, generic resp. low-end nebo mě snad chcete tvrdit, že deska za tu Vámi deklarovanou tisícovku bude někde výše? Dobrá, trochu se rozepíšu.

Deska (1.000,-) - Jaká to prosím bude? Vidím Odrbanou MSI, ASrock nebo GB na kterých je lowendový Realtek LAN řešený přes externí PHY, žádnou Broadcom nebo srovnatelný ekvivalent (Intely, Atheros F1 nebo odlehčená a přejmenovaná "killerka" E2200) nevidím u levnějších desek než 2.150,- (ITX Asus Vanguard), jak sám tvrdíš (když už si tykáme) kvalita je ověřitelná tak mě laskavě ukažte, která deska za ten litr má Nichicon kondíky.

Co dává dovnitř Foxconn se dá ověřit, stačí hledat redaktore http://blog.macsales.com/25084-teardown-of-lower-cost-2014-imac-reveals-...

O "eleganci" jsi nenapsal ani Ň, napsal jste leda tak větu "nebude to Apple" jakoby jejich produkt tvořila jen a pouze značka. Výkonově tebou navrhovaná alternativa bude mít navrch akorát v CPU části (cca 20%).

Ignorant jsi ty - ukaž mě jak nainstalujete na AMD cpu/apu Mavericka a vyvratťe fakt, že pro ně neexistuje kernel a SSE3 emulátor. Zas tak univerzální pc platforma není. O absenci TB jsi v článku nenapsal ani slovo, takže nelži. Zrovna tak opětovně stojíte za tím, že platíš pouze za značku, ale ono to souvisí s použitým hardwarem vcelku hodně - nakalibrované eIPS monitory se sklem stojí docela řachu, stejně tak hliníková krabice, LANky apod.

Moje kritika je konstruktivní - dal jsem konkrétní příklady, kde ty chybuješ a zaměňuješ naprosto low-endové věci za to co je v iMacu, bohužel jsi se ani k jednomu vytýkanému hardwaru nevyjádřil narozdíl ode mě kdy jsem u jednotlivých komponent upozornil na nedostatky ve výkonu (LAN, čtečka, WLAN, spotřeba, kvalita hw).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Ignorant jsi ty - ukaž mě jak nainstalujete na AMD cpu/apu Mavericka a vyvratťe fakt, že pro ně neexistuje kernel a SSE3 emulátor."

Moment, myslíte něco takového?

http://www.reddit.com/r/hackintosh/comments/1yhx4p/amd_fx6300_osx_maveri...

http://www.osx86.net/files/file/3657-amd-fx-109-mavericks-kernel-nvidia-...

(Jaký "SSE3 emulátor"? O_o;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, přesně to myslím ;)
Má to "menší" háček a tím je padání do kernel panicu při použití QuickTimu (náhledy u videí, QuickViewu mezerníkem apod.), dále pak iTunes a v neposlední řadě průzkumníku (Finder). Na novějších cpu než je AM3+ prostě plnou funkčnost nedostanete ani kdybyste se na hlavu stavěl.

Ad SSE3/SSE4 emulator:
http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Patched_Kernels
Jediný kernel pro 64/32bit je ten od AnVala, problémy jsou popsány v bodě [4], ostaní jimi trpí taktéž.

Každopádně si cením Vaší snahy a času investovaných do proniknutí do problematiky, s tímhle by měl být obeznámen především redaktor když už o něčem píše

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"Na novějších cpu než je AM3+"

Žádná taková pokud vím neexistují, i nejnovější FX-9xxx jsou AM3+, nebo ne? Jinak ty pády mě moc nepřekvapují, prostě Apple má svůj interní HCL, tyhle externí snahy k němu přidávají další HW, ale ne paušálně všechen. Mě udivuje, že to vůbec nějak jde (aniž by se z toho milí hackeři zbláznili).

Tím SSE3 jste mě zmátl, podle té stránky jde spíš o problémy s SSSE3, což tak nějak není totéž. SSE3 mají CPU od AMD už nějakých pár let (sedm nebo tak nějak?).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

FX-9xxx jsou ještě AM3+
Má to cenu rozvádět?! Opravdu nejsem debil...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ok, zabudni na skladacku (ktora je ale vyhodnejsia zo vsetkych hladisk). http://www.alza.sk/lenovo-ideacentre-b550-touch-d482601.htm tam mas 2x vykonnejsi CPU, 2x vacsi HDD, minimalne 3x vykonnejsiu VGA, vacsi monitor. 25 tisic. Ok nema TB, heh.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ten procesor je pravděpodobně http://ark.intel.com/products/75030/Intel-Core-i5-4260U-Processor-3M-Cac... - mimochodem, Intel za něj chce $315. Asi to měli pojmenovat iMac Air :-) (MacBook Air má i5 4250U, jestli se nepletu.)

Takže ten i3-4150 má sice o 40% větší výkon (soudě podle záznamů v Passmarku), což je hezké, ale taky má skoro čtyřnásobnou spotřebu (TDP 54 W vs 15 W), a to do toho ani nepočítám, že HD Graphics 5000 bude mít v těch 15 W asi větší podíl, než HD Graphics 4400 v těch 53 W. Jinými slovy, tenhle "pomalý" procesor je v AIO těle zřejmě aspoň rozumně uchladitelný na plný výkon, aniž by to řvalo na celou místnost.

Nejsem sice fanoušek Apple, ale vůbec jim nevytýkám, že udělali pěkný kompaktní stroj s nízkou spotřebou. Takových kdyby bylo víc!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak tady se hlavne opet sesla hromada velkych odborniku na Apple HW, kteri sice od Apple nikdy nic nedrzeli v ruce, ale vi naprosto jasne, ze je to na prd. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

CPU v iMacu je opravdu i5-4260U, výkon proti navrhovanému i3-4150 je třeba zde
http://cdn.iphoneincanada.ca/wp-content/uploads/2014/06/imac_14_4_geekbe...
http://browser.primatelabs.com/geekbench3/search?q=Core+i3+4150

Bohužel je testovaný iMac na jiné verzi Geekbenche, ale pro představu stačí

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ale taky si poskladam na athlon 5350 za zlomok ceny s vyssim vykonom...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To by ten Athlon musel být dvousocketový. To mi fakt netvrďte, že přebije ULV Haswell. To by musela být snad přetaktovaná Beema, tedy až (jestli?) se dostane do AM1 (kéž by!).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

+/- su to podobne vykonne CPU, intel je 2x vykonnejsi v 1 vlakne a o kusok vykonnejsi v 4. Ale athlon stoji 50€, a ten intel 300, ze. Na druhu stranu aj G3240 stoji okolo 50€ a je vykonnejsi ako to i5. A na spotrebe cenovy rozdiel nedobehnes nikdy, preto spotrebu riesit netreba. Inak ako si na na ten imac napojim druhy monitor, telku alebo co? bezny, taky co ma VGA/DVI/HDMI

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"O kousek"? http://www.passmark.com/cpubenchmark/cpu.php?cpu=AMD+Athlon+5350+APU+wit... http://www.passmark.com/cpubenchmark/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-4260U+%40... (Nemluvím o ceně, ta je samozřejmě u Intelu směšná.)

"A na spotrebe cenovy rozdiel nedobehnes nikdy, preto spotrebu riesit netreba."

Myslím, že nejde ani tak o účet za elektřinu jako spíš o kompaktnost, chlazení a hlučnost. Ve velké krabici je to jasná záležitost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neviem co je passmark a ani co testuje. Na porovnanie CPU som si oblubil cinebench11.5, kedze ma aj 1 vlakno aj x vlakien. Athon ma v 4 vlaknach ma okolo 2b a to i5 neviem, nasiel som velmi podobne na 1,8GHz malo 2,5b. (kazdopadne som velmi prekvapeny, necakal som tak vela). G3240 ma 2,7b.
G3240 uchladis pasivne s freezerom, G3258 taktnes na 4500MHz a stale ho uchladis freezerom.

edit: za dalsie, v tom AIO nic nevymenis, v normalnom PC, ked ti nestaci G3240, tak tam proste dokupis i7 4770 a ide sa dalej. AIO by som nikdy domacemu nekupil, ked tak do kancelarie, ale zas urcite nie za 30k Czk... do kanclov sa kupuju 400-500€ pocitadla.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Není náhodou i5 čtyřjádro?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale ne mobilní ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hele já byl taky překvapenej, když jsem poprvé narazil na i7, která byla dvoujádro. Holt ve světě notebooků a Applu je možné vše.

Pamatuji si jak sem kdesi četl recenzi nějakého dražšího maca v době kdy byly extrémně levné ramky, takže každý co chtěl mohl mít v PC klidně 16GB za hubičku, bohužel ten mac měl jen 4GB. Ale ten hliník byl pěknej:))).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě to jde celé poskládat levněji, výkoněji a na ten skládanec lze nainstalovat dnes už celkem bez problémů os x.
Každopádně all in one řešení si asi poskládá málokdo. Ano cena je vyšší, než podobně konfigurované all in one řešení konkurenčních firem. Designově se konkurence dle mého názoru moc nechytá. Přesto bych si když už, tak pořídil starší 21,5" model za dnes už stejnou cenu, ale výkonější.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

HP Z1 je podle mě designově hodně povedený stroj. Máme ho v práci a paráda. A nebo taky Lenovo IC A530

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Stejnak nevim co tolik lidi povazuje na AIO tak dobre .. podle me je to dobre jen pro recepcni a podobne reprezentativni veci a i tam to neni tak silna vyhoda, akorad to spojuje dve velke nevyhody laptopu a desktou.

1) Upgrade a rozsireni je dosi omezene - jako u laptopu
2) Neni to ta mobilni jako laptop, sice o fous lepsi nez desktop + monitor ale na cestu busem a vlakem to take neni - jako desktop

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Aspoň to za pár let nezdechne, snaha do malé krabičky vždycky narvat hromady výkonu je fakt tragická, pak to padá jak hrušky…

EDIT: už se těším, až s těmi šmejdy za pár let dojdete, že to chcete opravit…to vám dám mínusko na čelo a vyrazím s váma dveře, to bude prča, už se těším :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To by nebyl Apple aby do toho neimplementoval nejake kurvitko.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Teda..Vaše články o zdrojích a elektru čtu moc rád, a baví mě. Sám se podle nich řídím a to mám vysokoškolské elektrotechnické vzdělání, ale Vaše jednání je skutečně pod úrovní. Sám Apple moc nemusím, ale odkazování na vysmívání se uživatelům je pod úroveň. Každý koupí a použije co považuje za vhodně a věřím že zdejší čtenáři vaše služby nepotřebují.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Posledni odstavec je fakt perla, jak od Babicy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ja furt nechapu co se vam na tom nelibi, kolika lidem staci mit v PC FB, net a par dokumentu ? pro tyhle lidi je tento mac idealni, navic ma skvelej displey a je velice uspornej, pro nenarocne uzivatele je to bomba :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na FB a pár dokumentů ti stačí TNko z bazaru a úsporné jsou snad všechny AIO. Třicet tisíc je moc, když třeba v něčem lepší-v něčem horší Acer Aspire Z3-600 stojí sedmnáct a snad ve všem lepší Lenovo Ideacentre AIO B550 jen 23 tisíc. Kdyby to místo z hliníku dělali z titanu, tak bych jim tu cenu odpustil:). Design je věc názoru, ale podle mě je to u AIO hodně blízko situaci u dotykových mobilů a tabletů. Jeden jako druhej, jen jiné logo a barva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no vidis, ja pouzival windows vpodstate od 95tek po 7 sem presel na OSX a na windows bych se uz nevratil jediny v cem je win lepsi je podpora her ale na praci, net fotky a vse co potrebuji uz win ani nahodou, design je dalsi vec, vetsina win pc je vhodna tak maximalne aby je nekdo soupl do rohu a pokud mozno krom obrazovky nebylo nic vic videt protoze desing vetsiny monitoru je proste des, case vetsinou to same (neonum fakt nefandim, to je pro hrace sice hezke ale dat si to do kanclu tak to zadnou paradu taky neprinese navic sou velke, tezkopadne, kdezto kdyz das do pracovny/kanclu proste kamkoli iMac, MacPro, Mac mini tak vzdy bude vypadat elegantne, minimalisticky a nezabere skoro zadne misto a hlavne bude mit OSX

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na to jde říct jen jediné. M-E-E-E-E ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

radsi si zamecim nez abych si kazil zivot widlema a jeste mel osklivou bednu :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na to nejde říct (nazpívat) něco jiného. https://www.youtube.com/watch?v=vLPL2AlSSis

Tím chci jen říct, že kdyby windows byl tak špatný, tak ho nepoužívá 90% uživatelů ;) určitě s ním jsou problémy, ale za to může to přirození mezi židli klávesnici ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

skvelej priklad s procentama, kolik % lidi chodi do mekace ? kolik % lidi kupuje veci od vietnamcu, kolik % lidi pouziva android ?... kdybys znal trochu historii applu a windows tak bys vedel proc ma windows tolik % tru, napovim ti, kvuli kvalite to opravdu neni.

Jo a btw taky mecis jen za jiny stado :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je mi jedno, kvůli čemu je. Ano, na přečtení pár dokumentů, nebo napsání něco na FB se hodí perfektně (sám jsi to napsal), ale na něco jiného je nepoužitelný. Ne kvůli OS (který je kvalitní, uznávám), ale kvůli počtu aplikací. A tam prostě vede windows. Viděls někdy renderování 3D na OSX? Viděls někdy obrábění na OSX? Viděls někdy modelování v 3D na OSX? Programování her? A teď k linuxu, webové služby, databáze,....Takhle můžeme pokračovat do nekonečna. Jak říkám, OSX není špatný, ale na prací možná tak pro 2D grafika ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Viděls někdy renderování 3D na OSX? ... Viděls někdy modelování v 3D na OSX?"

Já měl za to, že přinejmenším Maya a Lightwave 3D jsou na Mac OS X právěže docela populární (o Cinemě 4D nevím). Navíc díky tomu, že Maya je hodně unixová, a přitom na téže platformě současně běží Photoshop (oblíbený to nástroj texturářů), je to prakticky ideální platforma (kdysi dávno si v Silicon Graphics z téhož důvodu zaplatili port Photoshopu na IRIX).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja to myslel tak, jestli v tom nekdo neco takoveho realne dela ;) ne ze se to v nem da delat. Taky dokazu postavit webserver na windows98...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No tak v našich jablkuprostých končinách pochopitelně může člověk snadno nabýt mylného dojmu, že nikdo nikdy nikde na jabkách nic nedělá, že? ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak třeba sazba a grafika jsou dost typické domény jablečných kompů. Dnes, resp už "pár let" už to dají i Windows, ale nebyly takové časy a třeba zpráva barev je na Masoxu stále o několik délek před Windows. Já to tam třeba zrovna dělám, i když jsem doma i na Woknech.

To že jsou někde iMacy na recepcích jako designový nesmysl neznamená, že ta platforma je jen pro hračičky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, nezabare žádný místo, ale když se to za chvilku podělá (což je nevyhnutelný fakt, nikoli šance), tak se poserete z nákladů na práci a náhradní díly. Nemluvím radši o pořizovacích cenách…

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jasne vsechno se jednou podela ale apple vyrobky sou jedny z nejkvalitnejsich i proto ze apple dostava napriklad ty kvalitou nejlepsi procesory od intelu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviem, ale co pozeram okolo seba, tak 75% ludi s vyrobkami od apple ich muselo reklamovat. Neviem ako je to u inych znaciek, tam si to prilis nevsimam. Asi hlavne preto, ze sa fakt nenajde nikto kto by hlasal takyto bullshit u tychto znaciek.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No jasně, hlavně že ostatní výrobky se nemusí často reklamovat. To je holt záležitost masové produkce a transportů přes půl zeměkoule, že se koupí i vadné kusy. A údaj 75 % reklamací je s prominutím totální kravina.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Asi si dlouho neviděl nabídku monitorů, AIOnů a pc casů. Je to tak různorodé, že si musí vybrat každý. Neonům taky nefandím, ale je zbytečné kvůli tomu brát Apple, když je tolik decentních skříní. Znáš vůbec značky jako Eizo, Fractal Design, Lian Li, Corsair, Antec atd.? Svět PC je vážně hodně různorodý, takže pokud sis koupil s těma sedmičkama nějaký neonový cirkus s hnusným monitorem, tak to je tvojí chybou a zodpovědností. Chápu, uživatelé Applu mají s možností výběru často problémy...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jasne me se to nelibi ale urcite sem si to koupil :-D Eizo je dobra znacka co se tyce kvality displeye ale design je no jak bych to jen rekl, zabalit ten monitor do pytle od bananu tak bude vypadat lip no a pak par dalsich vyrobcu se stejnejma bednama jen jinejma prouzkama, predvedl ses

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ty nechápeš, že lidi si nekoupí Eizo monitor kvůli tomu, jak vypadá. Lidé si koupí Eizo kvůli tomu, jak vypadá výsledek, to znamená to, co vidíš na letáku, nebo na čémkoliv jiném ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No neviem, ked nanho pozriem a vidim cierny design s hranami, vyslovene ztoho svieti profesionalita a takpovediac vykon. Co viac by uz clovek mohol chciet? Niekedy mam fakt pocit ze som jediny komu sa ta biela farba a oble rohy hnusia...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nerikal jsem, ze se nekomu nemusi libit. Ja jen rikal, ze eizo se kupuje kvuli pouziti a ne designu :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Kdyby to místo z hliníku dělali z titanu, tak bych jim tu cenu odpustil:)"

Tak za ty prachy bych rovnou chtěl skříň z elektronu, nebo aspoň Al-Li. :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Doporucuji vsem precist knihu IWoz, zivotopis Steve Wozniaka , ktery postavil Apple 1 Apple 2 a byl vubec u vetsiny zasadnich veci , ktere pohly spotrebni elektronikou(namatkou blue box na ovladani telefonich ustreden a bezplatne hovory, nebo prvni programovatelny dalkovy ovladac :) s motorolou 6502 napojitelnou na terminal). Sice z Applu docela brzo vypadl, ale i tak .

Od ZACATKU mel byt apple pro masy lidi , obycejny pocitac pro obycejne lidi a tak to taky v americe bylo . Potom do toho zacal SJ (aniz bych mu upiral zasluhy) tahat marketing a delat z apple neco vic . Ale v USA apple neni porad neco vic jen pocitac pro masy, i kdyz s propracovanym designem a navrhem.

Proto se vzdycky smeju lidem , kteri si mysli , ze je apple neco vic , to mozna tady v evrope, ale dnes uz ani tak na nem neni nic vyjimecneho az na zdejsi ceny :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.