Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MacBook Pro s OLED displejem ponese Polaris

To je furt Polaris sem, Polaris tam, ale aby už ukázali konečně funkční kartu a řekli kdy půjde do obchodu, to né !!!

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

ty jsi jen troll ze ? Uz ji ukazali .. a ne jednou a datum kdy pujde do obchodu uz vsichni vi ...29.6

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Vždycky, když se někdo takový objeví, si říkam, že se musí jednat o součást nějaké diplomové práce z oboru psychologie. Protože normální člověk tohle snad nemá zapotřebí...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chcete podle sebe soudit kdo je normální? Říká se tomu empatie, protože jsou lidé, kteří nesedí na všech kanálech současně a nehltají každou věc. Poslední informaci co mám je že Polaris bude představen jakmile nvidia představí cenovou politiku 1070. Borec tady napíše že bude dostupná 29.6.2016 a že ji už ukázali. To je fajn, ale takhle jsem to vůbec nemyslel, protože normální člověk pochopí text v nadsázce nikoliv v doslovnosti. Říká se tomu empatie a logika. Musím uznat že v dnešní době se mezi lidmi toto vytrácí a nastupuje právní slovíčkaření, kdy jeden na druhého řve že použil u nějakého slova jinou koncovku a od toho se odvíjí celý vesmír.
Už půl roku posloucháme jak to bude výkoné jak to bude super a kolik to bude "asi" stát. Ale vlastně nám dosud nic neukázali, nějaký freesync, dobrá to beru, ale primárně každýho zajímá kolik bude stát ve skutečnosti akolik FPS tedy budu mít např. v Doomovi4 ? Pořád ticho po pěšině a redakce nenapíše nějaký kalendář co kdy jak a proč...
A když se logicky zeptám, tak dostanu odpověď že jsem troll a nemám to zapotřebí. Co? Co si pak mám počít? Stěžovat si na lampárnu? Hlavně že vy máte přehled, tak to vám pěkně gratuluji. Nazdar, až budete mít relativně cenné informace prosím sdělte mi je, ale do té doby se nepouštějte do sociálních debat kdo je normální a kdo ne, protože tady v ČR jste na ledě tenkém jak vlas.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak nekomentuj nezmyslami ak nemas paru o tom, o com je rec a nemas prehlad. Pak ta nebudu nazyvat trollom. ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak dalo se to celkem cekat, rekl bych ze celkove Apple vice pouziva produkty ATI/AMD nez nVIDIA

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A se divíš, víš kolik chechtáků je muselo stát to odlepování čipů Nvidia když i po záruce měnily desky zadarmo?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu... když je Nvidia tak svělá :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

cena? Apple je znamej jako firma co umi zatracene dobre vydelat a nevydelavaj jen tak pronic zanic, hlavnim duvodem je na 100% cena, proste AMD nabizi levnejsi a obdobne vykonne reseni a tak je pro Apple jasnou volbou pro dana zarizeni

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Cena určitě hraje roli, ale v tomhle případě je na prvním místě podpora OpenCL, kterou Nvidia nechává v pořadí priorit daleko za CUDA.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Zase bych vyznam OpenCL pro Apple neprecenoval.

Apple bude cim dal vice tlacit Metal, coz bude stejne proprietarni reseni jako CUDA u nVidie, nebo DX pro hry u MS. Proto taky co se tyka OpenCL Apple vyzaduje kompatibilitu s verzi 1.2 max., coz dnes podporuji uz i obstarozni GPU:
https://support.apple.com/cs-cz/HT202823

Dobre cteni ohledne Metal vers. OpenCL a Vulkan je tady:
https://streamcomputing.eu/blog/2015-06-08/apple-metal-versus-vulkan-ope...

Spis bych za tim hledal vazbu Mantle - Metal, nez OpenCL jako takove. To bude postupem casu ztracet na vyznamu - pro Apple samozrejme. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže Metal klidně může používat SPIR-V jako mezikód, podobným způsobem, jako OpenCL a OpenGL. Ostatně pokud výrobce grafické karty nic jiného nenabídne, musel by si Apple napsat vlastní hardwarový driver na poměrně nízké úrovni. To už by mohli rovnou mohli začít navrhovat vlastní grafické karty, nemyslíte?

Přitom je těžké nepřeceňovat význam OpenCL pro Apple, když Apple s OpenCL přišel...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mimochodem kdys si projdeme testy OpenCL na ruznych webech, tak si Pascal vede velice dobre, a nepredpokladal bych ze dalsi karty co budou s Pascalem nasledovat si povedou nejak citelne hur

OpenCL je navic z pohledu AMD a Nvidie celkem oscilujici, na zacatku ho podporovala vyrazne lepe Nvidia a kuprikladu RT renderery ktere zkusili stavet na OpenCL meli s Radeony HD6xxx problem, neb dana generace proste nepodporovala celej standard, takze nefungovali na radeonech nektere shadery, nasledne se AMD zlepsilo a dalsi generace nabizela lepsi visledky nez Nvidia, podpora OpenCL byla ale na stejne urovni, jen to architekture Nvidia v podani Maxwellu nesedlo a pri podobne cene bylo lepsi sahnout po konkurencnim AMD, z testu na 1080 to ale vypada ze Nvidia zase tosku zapracpovala a vykon se zvedl v prumeru o 60-65% , coz na jen mensi evoluci Maxwellu neni rozhodne spatne score, v dilcich testech kuprikladu casticovych testu pod OCL kde je nejvyce vypoctu se 1080 pohybuje okolo 40% nad FuryX

nejvetsi vahu hrala u Apple jiste cena kterou obe firmy nabidli, a nevidim v tom zadny problem, pokud ma firma kvalitni lidi kteri o tom rozhoduji, pravdepodobne by se takto rozhodla vetsina firem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Přitom je těžké nepřeceňovat význam OpenCL pro Apple, když Apple s OpenCL přišel..."

Tak to je dnes pro Apple poplatne asi tak jako vyznam PowerPC procesoru, protoze ho taky pred lety pouzival ve svych produktech pod Mac OS. :-)

Kdyby bylo pro Apple dnes OpenCL tak dulezite, bude pouzivat u aktualnich produktu verzi 2.x, a ne obstarozni 1.2

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Delam pro dodavatele applu a apple se rozhodne nerozhoduje podle ceny, dokonce ani cenove netlaci na sve dodavatele i kdyz by mohl. Pokud uz nejak tlaci na sve dodavatele, je to tim, ze mu ukaze, ze jiny dodavatel nabizi vic.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

zajimave jine weby pisou to co ja, to ze Apple rad strida dodavatele a rad tlaci nakupni ceny komponent co nejnize je znamej celkem dlouho, takze pracujes asi pro prvni firmu na kterou Apple netlaci aby snizil sve vyrobni naklady

muzeme se zeptat jaka firma to je, a ze mas pristup k takovym datum ktere zde siris? zeby Cesky Foxconn? jj tam tlaky ze strany Apple na nizke ceny opravdu nejsou a nepsalo se o tom mnohokrat :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Apple samozrejme chce co nejlepsi cenu od dodavatelu, ale netlaci na to stylem kdyz nam nedate slevu 2 centy, tak jdeme jinam. Je to spis stylem existuje jiny dodavatel, ktery ma jiny parametr lepsi a mi bychom radi kdybyste jste se i vy zlepsili a tim parametrem, ktery apple primarne zajima neni cena ale hlavne neco, co dokaze prinest lepsi produkt pro zakaznika. Mam moznost porovnat treba pristup Samsungu, LG, Applu a Apple hraje uplne jinou ligu nez ostatni ohledne toho, jak testuje svoje produkty.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ty si taka vtipna postavicka. Bez akejkolvek osobnej skusenosti vzdy vies, ze tam kde NV nedostala zakazku to bolo preto, ze to bolo nevyhodne. Ale nikdy to nemohlo byt tym, ze proste nemali pre dany segment zaujimavy produkt.
Ani jedna firma navyraba pre Apple zo stratou. A prax dokazuje, ze Apple vzdy chce to najlepsie a nema problem za to zapltit. Bez nich by TSMC 20nm nemuselo ani rozbiehat. A ze ma lepsie ceny ako firmicka z hornej dolnej. Skus prist do skody a spytaj sa aku cenu dostanes pri kupe jedneho auta a aku ked kupis 1000 rovnakych aut.
PS: Apple v niektorych radach pouzival aj produkty NV. Aj vtedy to bolo preto, ze podliezli s cenou?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ty jsi jeste vtipnejsi, ja to psal ve svem postu z pohledu Apple, a napsal jsem parve ze vyhodne to bylo pro Apple, ne ze to bylo nevyhodne pro Nvidii, nic o stanovisku Nvidie jsem nepsal, to se me tu snazis podsouvat az ty ;)

Apple proste udelal na 100% to ze oslovil obe firmy, tedy jak AMD tak Nvidii, a vybral si proste tu kde byla nizsi cena pri srovnatelnem vykonu, zadna veda a nejlepsi cesta jak vydelat a mit kvalitni produkt

citace meho postu "cena? Apple je znamej jako firma co umi zatracene dobre vydelat a nevydelavaj jen tak pronic zanic, hlavnim duvodem je na 100% cena, proste AMD nabizi levnejsi a obdobne vykonne reseni a tak je pro Apple jasnou volbou pro dana zarizeni"

kde tam vidis neco o tom ze Nvidii se to nevyplati? tak me laskave nepodsouvej neco co jsem nenapsal ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Presne rozhodla nizsia cena, lebo prevadzkove parametre nikoho nezaujimaju. NV zatial ani nehovori o 14nm produkte v tejto vykonnostnej kategorii. A to je to co rozhodlo, lebo zabehnuty 28nm vyrobny proces ma vdaka dobrej vytazenosti vyrazne lepsiu cenu, ale toto Apple neriesil ani pri svojich CPU. proste chcel najpokrocilejsi vyrobny proces.
Ale ake vyjadrenia cakat od cloveka co tvrdil, ze NV neziskala konzole lebo by to bol vlastne nevyhodny obchod a sami to odmietli.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Ale ake vyjadrenia cakat od cloveka co tvrdil, ze NV neziskala konzole lebo by to bol vlastne nevyhodny obchod a sami to odmietli."

to jsem nikdy nikde netvrdil, takze zase podsouvas neco co jsem nenapsal, a opet je to stejny pripad jako tady s Apple, oslovene byli vsechny 3 firmy, Intel, AMD a Nvidia a jedine AMD dokazalo dodat HW odpovodajici pozadavkum a za nejnizsi cenu, proto zakazku na HW do konzoli dostalo ;)

a jako i u tech konzoli, to ze nejakou zakazku ziskaji jeste nemusi znamenat ze na tom nejak vyrazne vydelaji, marze za takove zakazky jsou nizke a jedina jejich vyhoda je v tom, ze proste prodaji vetsi mnozstvy HW, vydelat na tom ale muzou klidne mene nez kdyby prodali 10x mensi mnzostvi jinym OEM partnerum a putovalo to do maloobchodni sfery v jinych produktech

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Az na to ze sa to bude asi tykat iba 15" MBPro, lebo v 13" pouzivaju integrovane GPU v Inteloch.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Volejte sláva a pět dní se radujte!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tři(!) dny se radujte.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Nový MacBook Pro má oproti všem předešlým modelům zlehčit a ztenčit konstrukci"

.... aaaaaaand just like that, you lost me :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jeden USB konektor přeci stačí každému ne? A připájených 4GB RAM taky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den, jsem tady správně na Internetu? ))))

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to jsou ty dveře hned vedle...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

I kdyz mi je firma Apple krajne protivna, tak jsem rad, ze se AMD zacina alespon trochu darit. Toto je kontrakt, ktery nutne potrebovali (+ konzole sony a xbox). Drzim palce, at se z tech dluhu konecne vyhrabou.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

LOL, AMD tratí jak na xbox tak na ps4 čipech, nechává jim to 5$ za kus a solidně prodělává, myslíte, že to u Apple bude jiné? Po půl roce tomu začnou odcházet BGA a budou to muset hned měnit :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Není náhodou semi custom business unit, která právě čipy pro konzole vyrábí, nejziskovější divize AMD? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To urcite dnes je, ale to neznamena, ze je to nejaka slava... :-)

Op.Income:
Brezen 2016 = 16/372 = 4,3%
Prosinec 2015 = 59/488 = 12%
Brezen 2015 = 45/498 = 9%

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co je nebo není sláva, je do jisté míry subjektivní. Podstatné je, že je to segment, ve kterém netratí, ale naopak vydělává.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No az tak subjektivni to neni, pri uvedenych marzich to nepokryje ani vyvoj...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to není subjektivní, pak by mě zajímala přesná čísla, na jejichž základě lze toto objektivně tvrdit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak minimum by melo byt mezi 15 a 20%. Mas to uvedeno ve vice zdrojich, napr. zde:
http://smallbusiness.chron.com/net-profit-percentage-goals-business-2344...

Hodne napovi Gross margin, ktera u HW vyrobce na urovni 30-32% (AMD) je dlouhodobe neudrzitelna, brzy ti dojdou zdroje na dalsi vyvoj a nakonec i na vlastni chod firmy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tady tyto teoretiky miluju. HDP musi rust, vyplaty musi rust, spokojenost obyvatelstva musi rust, marze musi rust, vsechno musi rust... Toto je dlouhodobe neudrzitelny stav.

Aby jsi mohl mit marze 30%+, tak :

A) musis mit jedinecny vyrobek na trhu
B) musis mit vyrobek natolik technologicky vyspeli, abys mel minimalni konkurenci

Jestlize splnujes A, tak neni co resit a marze si nastavis jake chces do doby, nez ti vyroste konkurence.

V pripade AMD je problem, ze nesplnuje ani 1 podminku. Pokud si da marze 30%+, tak se stane co? Do 2 mesicu zavre kram, nikdo to nekoupi. Takze je lepsi prodavat s mensi marzi, nez neprodavat vubec. A jestlize je tato uvaha spatna, tak proc bambilion cinskych firem takto funguje? Nebo pujdeme do ceskych vod. Proc ceska cerpadlarska firma ONO prodava benzin a naftu tak levne? Nejsou jedini na trhu, nemaji v benzince bufety a zachody s mramorem a pozlacenou klikou - maji proste jen benzin levnejsi o 10% nez vsude jinde... Maji mensi marze, ale veci prodeje...

Jakakoliv marze na prodanem vyrobku je lepsi, nez lezici vyrobek na sklade.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.