Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nový Celeron D se hlásí jako starý

Prescot 3.2GHz se mě také hlasí jako Intel Pentium4 3.21

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a neda sa to zistit podla cache ? Celeron D ma 256 nie?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pardon Ten CPU je Prescot LGA 775

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně jak praví Pirát2 . Stačí Sandra a podívat se na velikost cache. Chladič nesundávat ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, ale řekni Bežnému Frantovi Uživateli, že se má juknout na velikost L2 cache, tak zdrhne a už ho víckrát neuvidíš ;) Ten to potřebuje míž pěkně napsané v BIOSu, když počítač startuje, jinak je nervózní...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No zato když řekneš běžnému Frantovi uživateli ať si rozebere počítač a sundá chladič z processoru, tak to si možná pak bude muset koupit novej počítač. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lussac: No vidíš, takže buď mu ho pak někdo z nás, co se okolo počítačů motáme půjde opravit (a tudíž bude práce, takže je to pozitivní výsledek), nebo si fakt půjde koupit nový počítač a pak to je zas pro IT průmysl pozitivní záležitost ;)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vo co de ? A co je ta L2 kaše?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vysvětlete někdo lamě proč je problém změnit u cpu ten string aby se hlásil tak jak má?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autore, než zase vyplodíš takovou blbost, něco si o tom nastuduj. Při startu se procesor detekuje podle CPUID, které v tomto případě může být F33, F34 nebo F41 (v závislosti na revizi). Oprava zobrazovaného stringu je odhadem na 40 vteřin, kde 35 vteřin trvá hledání stringu po stisknutí kláves CTRL-F ve Visual Studiu. Pokud už BIOS používá Name String, je oprava na dvě minuty, kdy se namísto Name Stringu použije vlastní string v závislosti na detekovaném CPUID (vymazat kus kódu, nahradit jiným). "Chyba" Intelu je v tomto případě jen ta, že nenaprogramoval správně Name String, což se ale projeví pouze v programech jako CPU-Z, WCPUID a ve Vlastnostech systému Windows (starší Pentia III přitom žádný Name String neměly, takže tam user neměl žádnou identifikaci). Tyhle programy ale detekují i CPUID a velikost cache, takže power-user (nikdo jiný takové věci nespouští) si snadno odvodí, co má za čip.
 
Literatura: AP-485 Intel(R) Processor Identification and the CPUID Instruction, http://developer.intel.com/design/xeon/applnots/241618.htm

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HWiNFO32 neoblbne ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to K: problem je jen a pouze v Intelu. 2) sandra i jiny soft velmi casto detekuje spoustu veci chybne, takze na udaj o L2 se nemuzete spolehnout. 3) podcenujete bezne franty, to by museli byt negramotni, frantove jste vy co si z nich utahujete, vase prispevky (a u nekterych dokonce i clany) potvrzuji ze to co povazujete za vyssi dovednost na kterou se "bezny franta" nezmuze a vy ano jako je napriklad sundani chladice ci zjisteni velikosti cache, povazuji za hranici gramotnosti, ale dneska si muze na netu psat clanky kazdy takovy neznalec, a pak jim musi "latku" vysvetlovat ctenar v diskusi pod nim. Panove, sestavit PC a cist z obrazovky umi i mentalne postizena osoba (nejde o vulgarismus- poznamka pro neznale co takove vyrazy zna pouze z posezeni s prateli na "urovni") Bezny Franta si take dovede precist co drzi v ruce a dokonce i prelozit text z jineho serveu do chybove cestiny... radeji na sebe moc neupozornujte nebo vam bezny- vice kvalifikovany a znaly- franta sebere praci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel zaviedol u P-III BrandID, ktore malo ulahcit identifikaciu procesorov. U prvych to bolo OK, potom pri dalsich modeloch to tak zmagorili, ze asi ani sami poriadne nevedia ako tie cisla pridelovali. U Prescott BrandID zrusili. Teraz nevedia ani poriadne nastavit Brand String. Takze asi tolko k identifikacii...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jezkovy zraky... drzte se snad radsi vypalovani. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 EMILEK: no, beznych frantov  urcite nepodcenujeme. Ale co si pomyslis ked pride Bezny Franta Uzivatel do firmy a presviedca predajcu a technika o tom ze mu predali zly CPU (on ze si kupil 2500vku a nejaky software mu ukazuje ze to je len nejaka 2100vka - jednalo sa o Bartona)???   Prihoda z realneho zivota, asi tri mesiace stara, firmu menovat nebudem - reklama :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no tak se tu ted hodne diskutovalo o formalitach. Mne vetsinou zajimaji prakticke veci. Momentalne mam normalni stabilni Celeron_IV 2.6GHz@3.12GHz v desce Abit BF6. Ma smysl prejit na Prescott ? Na jakou stabilni frekvenci dostanu treba Prescott_2.4GHz a jaky muzu ocekavat narust vykonu ??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Xandy: Narust vykonu? No jestli myslis tepelneho, tak opravdu velky. Pokud mas pocitac na zemi, tak si u nej muzes v zime ohrat nohy. :-DDD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.