Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nový design 64bit.cz a sleva 20% na Juniper

Věřím, že Juniper dělá kvalitní železo a že JunOS je špičkový RT OS. Až budu mít úspěšně za sebou CCNP a k tomu ještě aspoň CCNA voice a security, tak si klidně jako svou další hračku nějaký switch a router od Juniperu koupím, zatím mě ale po téhle stránce plně saturuje IOS :p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačí sa trochu pohrať s virtualboxom a freebsd - a junos sa dá nainštalovať aj bez juniper hardvéru. Mimochodom, tiež som si kedysi myslel že mi IOS postačí. Stačí týždeň v junose a cesta naspäť nehrozí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

O těchto možnostech pro účely samostudia samozřejmě vím, jen teď nemám čas se tím zabývat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

junos bezi dobre jak na EX switchi, tak i na SRX firewallu. je uplne jedno jaky mate box. kdyz srovnam vykon mbits/pps a cenu, tak je juniper vzdy o 30% levnejsi nez cisco v cenikove cene. cetl jsem, ze v usa jiz predstihnul cisco v poctech prodanych portu. jen u nas jsme cisco konzrevarna :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cisco ovšem stále vede v čemkoliv, co se netýká zrovna prodeje. Podpora, školení, spousta knih produkovaných cisco pressem, nikdo jiný nic podobného nemá. Kdykoliv se budete chtít naučit něco speciálnějšího, budete muset patrně šáhnout ke knihám od cisca, protože ostatní firmy mají pouze manuály a to je všechno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Musím naprosto souhlasit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si nesúhlasiť. Dokumentácia od Juniperu v ničom nezaostáva za tou od Cisco a mne dokonca pripadá ľudskejšie napísaná. Pre začiatočníkov odporúčam Day One series a až potom sa namočiť do ich knowledgebase.

Čo sa týka školení a certifikácií, tiež v ničom nezaostávajú. Školenia sú rovnako drahé a rovnako zamerané na zbytočné nepraktické detaily ako tie od Cisco.

Ešte by som rád podotkol k článku - skúsil už niekto nájsť v európe drahšieho dodávateľa Juniper hardvéru než 64bit.cz? Mne sa to zatiaľ nepodarilo. napr.: EX4200-24T sa dá nový zohnať už od 2200 euro (pri odbere viacerých kusov)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono něco jiného je naučit se třeba konfiguraci BGP z knihy BGP design and implementation a něco jiného je přečíst si manuál k BGP od cisca nebo juniperu.

Školení na juniper jsou dražší a co jsem měl možnost sledovat, tak i horší, ale to může být spíš lektory.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nedej bože aby se do Vás pustil někdo od Mikrotiku, to by bylo PR tlachání

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co teprv urob si sam riesenia typu Vyatta ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.