Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nový Edge běží na pozadí, i když ho vypnete. Lze ho ale vypnout úplně [anketa]

Pokud vím, v Chromu je to s tím nastavením stejné - ve výchozím zapnuto.

Jinak Chredge jsem zkoušel a dá se s tím dělat. Ostatně je to Chrome, jediné, co je tam jinak je pár nastavení ohledně soukromí, které si tam MS dodělal, a pak to, že se to nesynchronizuje přes účet Google, ale Microsoft.

Podle mě je Edge konečně smysluplný browser od Microsoftu, i když vlastně původem není od Microsoftu (on už původní Edge byl nesrovnatelně lepší než IE, ale měl omezené možnosti použití stran volby OS). MS chválím za to, že konečně přiznal, že mu jdou prohlížeče jak psovi pastva, a použil hotové a funkční řešení. Kdybych dneska začínal s novým prohližečem ve Windows, bude to úplně v klidu Chredge. Jinak normálně zůstávám u Chrome, ale ještě chvilku mě bude srát a přejdu na Firefox. Což bude možná poprvý, Firefox nikdy nebyl mým primárním prohlížečem, bývala jím Mozilla Suite a následně SeaMonkey, pak se ale vývojáři SeaMonkey začali chovat trošku jak v Microsoftu, tak jsem přešel na Chrome a zůstal tam doteď. V Chrome je zapotřebí povýpínat pár pro mě neužitečných technologií (užitečných pro Google) a je v zásadě v pohodě.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak ještě zahodit Windows a přejít na něco nad linuxovým - freeBSD jádrem :) Slyšel jsem, že se prej na něčem takovým snad i pracuje. Apple už to má...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MacOS má jádro odvozené z BSD odjakživa :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Musim prejst na Chrome, kvoli pozeraniu TV cez prehliadac, lebo moj prevadzkovatel podporuje iba Chrome.
Mozes mi prosim konkretne napisat, ktore veci "je zapotřebí povýpínat pár pro mě neužitečných technologií (užitečných pro Google)" ?
Dakujem

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je jedu na Firefoxu asi 15 let a v poho. Ty novější verze (poslední rok) jsou mnohem lepší. Menší objemově, méně náročné na ram, více šetří SSD a prostě mi. Přijdou svižnější. Účet samozřejmostí a přenos hesel umí taky. Ale je fakt že já nejsem náročnej. Na Macu mám safari a v práci prokastinuju na edge.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zůstávám u FF. Nežere paměť, nebonzuje.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Technicky vzato: prohližeč, kterej dneska nebonzuje, je pro mě nepoužitelnej. Já potřebuju minimálně to, aby prohlížeč někam nabonzoval moje záložky a uložený přihlašovací iniciále do různých webů. Ideálně k někomu, kdo ty druhý zmíněný údaje nezneužije.
Synchronizace mezi prohlížeči na různých zařízeních je pro mě dost zásadní fíčura.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://support.mozilla.org/cs/kb/jak-si-nastavit-sluzbu-sync

ale to asi budeš vědět :). Já jsem přesný opak, vypínám všechny "synchronizační služby", které jdou, samozřejmě...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím. Já si taky zálohuju sám a rozsévat své záložky a hesla po různých počítačích fakt nechci a nebudu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já to nedělám po různých, já to dělám jen po svých :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

presne tak. Jen je mi milejsi bonzovat do MS nez do Googlu z jednoho prosteho duvodu. Primarnim zdrojem prijmu v Google je prodej uzivatelskych dat. U MS to tak neni. Takze mam alespon malou nadeji, ze se z tech dat nebudou snazit vyzdimat kazdou korunu.

Proto nemam rad software, ktery predstira, ze je zdarma. (ze, Avaste? ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, záleží, co si kdo představuje pod takým "nežere paměť". Jako dlouholetý uživatel FF si myslím, že docela žere... ale dá se to přežít.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tak ono pri dnesnich cenach pameti to neni az tak podstatne. Pokud teda nejde o nejakej extrem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sorryjako, ale nějak se mi příčí řešit nenažranost aplikace (rozuměj lenivost vývojářů optimalizovat) nakupováním většího množství RAMky. Ony ty desktopy kolikrát poberou jen 32 giga, noťasy někdy jen 16 ;-).

PS: ano, příčí, ale řeším to taky tak, co mi zbejvá ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně ani tu kritiku se „žraním paměti“ nechápu. Když má uživatel třeba 16-32 GB RAM, tak asi proto, aby to aplikace využily a běhaly rychleji a nikoli proto, aby swapovaly na mnohonásobně pomalejší disk a udržovaly tu paměť prázdnou pro něčí iracionální dobrý pocit.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ano. Za předpokladu, že prohlížítko webu je jedinou běžící aplikací. To ale u mě neplatí.

Pokud jsme degradovali počítač na webové brouzdaliště, pak nemám námitky vůči tomu, aby prohlížeč sežral vše. Mimochodem: znám docela hodně lidí, kteří pracují s počítači, které mají jen 2-4 GB RAM.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dnes mat PC s menej ako 8 GB je masochizmus. Predavat OEM zostavy a skladat PC s 4 GB RAM by mal byt uz v 2020 trestny cin.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Predstav si, že aj v 2020 stačí Ivy i3 so 4 GB RAM a SSD... Filmy, browsovanie, office.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, celkem souhlas. Jenom jsem občas nucen používat služební "dělo" se 4GB RAM a pak je to celkem pruda...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

n laptope mam 2GB na doske, nejdu rozsirit
na desktope mi je to fuk tam to chapem naco 16GB ram ked je volna

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi si nerozumíme. Tenhle přístup jsem začal nenávidět v momentě, kdy borci přes Oracle začali na dotaz "mám pořád vytížený procesor databází, co s tím?" odpovídat, že to je dobře, protože od toho tam ten procesor je, a že když máte CPU vytížený jen z poloviny, tak jste si zbytečně koupili dvakrát tak výkonný procesor ;-).

Já mám RAMku rád volnou a procesor nevytížený prostě proto, aby se to dalo využít, když je potřeba, ne aby to bylo furt zasraný a furt to něco dělalo. A tu hromadu paměti mám volnou právě proto, aby to v případě potřeby nemuselo swapovat. Krom toho nezřídka provozuju virtuálky a tam je potřeba RAMky jak hnoje :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Já mám RAMku rád volnou a procesor nevytížený prostě proto, aby se to dalo využít"

No to je prave ono. Samozrejme treba rezervy a nemoze byt vsetko zaprasene na 95%, ale napr. ked server ma pri svojej cinnosti (a teda pri tom naco ma vlastne sluzit) v dohodobom priemere (a dajme tomu mesacnom up-time) obsadenych 50% storage, 50% RAM a vytazenych 30% CPU - tak je to asi OK a nebudem 5-nasobne rozsirovat diskove pole aby bolo obsadene iba na 10%, detto RAMku aby bola obsadena iba na 10% a nebudem objednavat 2-socketove fosne so 64C128T Epyc2 do vsetkych servrov v racku, aby aj vytezenie CPU kleslo na 8%.

V domacich podmienkach (vlastne nielen tam), pri NICNEROBENI vo vseobecnosti, nema mat CPU vyteznie viac jak 5%, RAMka s dnesnym holym OS nema byt viac vyuzita ako na 3-4 GB a u storage je to tak, ze na SSD treba nechavat 30% volneho a na HDD aspon cca 15% (pokial HDD sluzi iba ako storage, veci s tam iba naladuju a su tam, neni problem ani 99% = neni problem mat na 10 TB externom disku 9990 GB multimedii, kedze tam neprebieha ziadne vymazyvanie ani defragmentacia, je to proste iba skladisko).
Samozrejme ked si z tych 32 GB chce browser 2-3-4 GB zozrat, tak nech si zozere, nato tam ta RAMKA je propana !!!! Nejakych par GB pre virtualka sa stale najde. 32 GB je dnes ozaj dost a ked je domaci bezny user kaft brutalne narocny, je tu moznost aj na desktop platforme 64 GB a netreba ist do HEDT, ked chce clovek 128-256 GB.

Proste ked vo firme s tisic zamestnanacami Exchange server so 128 GB RAM ma po 3-mesacnom up-time obsadenych 75 GB (ta obsadenost od startu OS postupne stupala, ale stale pomalsie), tak to asi neni az take kriticke a nemusim hned zajtra rozsirovat server na 256 GB. Samozrejme po 1-rocnom uptime by uz 128 GB RAMka asi dosla.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemá niektorý prehliadač možnosť nastaviť (obmedziť), koľko RAM obsadí? Adobe niečo také má.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Novější verze jsou snad i 70 % U
úspornější. Asi jste se už dlouho (min. Rok) nekoukal co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S FF som bol spokojny. Ale po prechode z W7 Enterprise x32 na W10 LTSC x64 mam s FF problem, s ktorym si momentalne neviem dat rady. Ked nainstalujem Firefox 72 x64, tak po kliknuti na ikonu FF zatuhne cely system na cca 3 minuty a nereaguje na nic. Skusal som aj ESR verziu, ale vysledok ten isty. Chrome, novy Edge funguju okamzite( povodny Edge v LTSC nie je) , ziadne tuhnutie systemu. PC je uz sice stary - i5 IvyBridge, 32 GB RAM, Intel SSD - ale FF by mal zvladat lavou zadnou. Este som neskusal nainstalovat 32 bit FF na x64 W10. Ale ak by niekoho nahodou napadlo v com by mohol byt problem, tak by som bol rad za kazdu radu. Vopred dakujem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

procexp.exe, pozrieť thready a uvidíš. Ja mám dlhodobo ku spokojnosti LTSB x64 a FF 72 x64 bez problémov. Prípadne skús FF safe mode.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na LTSB to funguje bez problemov na viacerych pocitacoch, to som skusal. Na notebooku DELL Latitude E5430 mi funguje FF aj na LTSC bez problemov. Ale na Optiplexe 7010, na jednom konkretnom nie. A pritom ciste instalacie vsetko z toho isteho instalacneho zdroja. Totalny blb nie som, s pocitacmi robim od 1991 roku, som aj MCP, s NTckami robim od Windows NT 3.5... Hodim to do virtualu pod Hyper-V a budem maturovat teda :-) Stve ma to z principu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkusil bych z legrace v FF vypnout HW akceleraci, možná se to bije s nějakým driverem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skusim. Je fakt, ze na inych Optiplexoch 7010 mam grafiku Intel HD4000 ( i3-3225 a i7-3770S procesory) a aj na notebooku E5430 je HD4000 ( i5-3230M). Akurat na tomto problematickom Optiplexe je nVidia Quadro P620. Kazdopadne dakujem za radu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V práci s firemním nastavením mi na W10 nefungujeFF 64bit, pouze 32bit, patrně důsledek nedokumentovaných změn ve W10. Komp je 64bit Dell. Všichni poděkujte za problémy ve Windows Microsoftu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ona bonzuje iba svojim
pamat zerie viac ako chromium

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On někdo používá Edge? Já ho použil jen na stažení Chromu...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, a mohl jsi na to použít mnohem vhodnější IE ;-).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Úplně v pohodě. Byť teď jsem, bohužel, musel přejít na Edge na Chromiu. ;-) Ale i původní Edge zcela v pohodě (pravda, to úplně první vydání byla katastrofa a obávám se, že tím MS opět pos.al reputaci prohlížeče jako takového :-/ ). Důvod - jelikož používám Wokna, tak se mi nechtělo posílat data někomu jinému než MS, které už mě jistě mělo "přečteného". :-o

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě by zajímalo, jestli máte taky někdo poslední dobou (měsíc dva ...) rozhašenej Firefox tak, že některý weby (mám pocit hlavně Burešovy weby) se odmítnou korektně zobrazit. Ani když vypnu adblock se to nespraví. Jediný jsem nepátral, jestli to není defaultně zaplou ochranou proti identifikaci id prohlížeče pomocí metadat (to je od několika posledních verzí). Web pak vypadá nějak takto: https://ctrlv.cz/hwFj

Nevíte, nemáte to taky?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jestli myslíš ten samý problém, Mně se to stává za situace kdy ze seznamu kliknu na nějaký odkaz například do Reflexu, pak je ta zobrazená stránka nečitelná. Přišel jsem na to,že seznam přidává na konec adresy svůj, patrně informační reklamní odkaz. Nejlepší je skočit do odkazového řádků a na konec v adrese je přidáno "utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null" to stačí odmazat a pak už se tránka zobrazí regulerně, aspoň tohle řeší můj problém

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to přesně tím, díky ti štědrá panno!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A v momentě psaní tohoto příspěvku mi Firefox spadl! ))) To bude boj Lukačoviče s Burešem a mě taky sledují...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můj Firefox funguje bezvadně, někde je jen přepnutý kvůli Privacy Badgeru, po jeho deaktivaci vše v pořádku. Takže pátrejte někde mezi židlí a klávesnicí a v nastavení. Archlinux, denně aktualizovaný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Su ronze korporatne softy ktore idu dobre len na IE, ak sa novy ChromeIE stane standard na ktorom budu tieto (nove) softy fungovat tak je to dobry krok.
Toto je ale otazka na dalsich 10 rokov.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jde vypnout manuálním smazáním.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo, ten debil co se za me zacal vydavat s tim neprestane a opet zmenil prezdivku. :-/ Uz mu ustupovat nebudu, nicmene teda pokud chcete reagovat na me, tak prosim najedte mysi na uzivatele a kdyz bude profil "redmarx", tak jsem to ja. Ostatni patvary je nekdo jiny, kdo se za me jen vydava.

Jinak Chredge jsem jeste nezkousel, ale v praci mame od IT na Win10 jen Edge a Chrome, takze je jasny, ze jakmile prendaji Edge na Chredge, tak to pouzivat budu, protoze vsechno je lepsi nez Chrome.
Dobry je, jak se uzivatele postupne ozyvaji proti Chrome. Treba takove automaticke dokoncovani formularu, uz drive napsane polozky v Chrome smazat nejdou, jenom pres komplet odmazani historie, ale ne po jedne. Kdezto u Internet Exploreru a Firefoxu to jde. Chrome je proste omezene uplne ve vsem i v takoveto blbosti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo s čím zachází, tomu se ucho utrhne...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myslis jako, ze jsem stval fandy AMD svyma nazorama, tak ted oni respektive jeden z nich stve me? Nestve me to, jen upozornuji, ze to nejsem ja. Stejne tak nemyslim, ze to je fanda AMD, proste je to nejaky troll, ktery se nudi a svuj mizerny zivot se rozhodl si nejak obohatit na muj ukor. Me to v podstate ani nevadi, stejne se nikdo osobne nezname, tak at si tu chvili stesti uzije.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nie, pretože si debil... nekonečne čakajúci, s virtuálnym kamarátom ktorý má problém.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, a ty bys měl být s takovými komentáři automaticky mazán. Pokud je u vás na Slovači takové urážení normální, tak si to tam nechte a nelezte na české diskuze, pls.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Inter-net - medzinárodná sieť. Redmarx je otravný ako indiánsky šíp, a to je fakt, prostě no!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zadny urazeni neprobehlo. Jen konstatoval fakta na zaklade toho co tu Red dlouhodobe predvadi...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ak si si za poslednych cca 7 rokov nevsimol chovanie RedMarxa, tak tu mas naznak:
Google: "redmarx" počkám site:diit.cz
About 276 results (0.27 seconds)
https://dopice.sk/nZn

Google: "redmarx" nekoupím site:diit.cz
About 367 results (0.33 seconds)
https://dopice.sk/nZo

Jednoznacnym vitazom sa stava uzivatel RedMarx, ktory si radsej nekupi.
Uzivatel RedMarx, ktory si radsej pocka, skoncil na slusnom druhom mieste.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já vidím jen "Redmax" ne "Redmarx"...tak to nejsi Ty?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

https://diit.cz/profil/redmarx
Real name:
RedMaX
Osobní informace
Jméno:
Rudolf
Příjmení:
Max
Historie
Účet existuje již
7 let 3 měsíce
Přezdívka:
RedMaX

https://diit.cz/profil/red-max
Real name:
RedMaX
Osobní informace
Jméno:
Red
Příjmení:
MaX
Historie
Účet existuje již
19 hodin 14 min
Přezdívka:
RedMaX

Ktery profil je pravy a ktery je falesny, je zjevne z doby, jak dlouho profil existuje.
Jedinny jedinecny udaj v mistnim systemu prihlasovani je profilove jmeno z adresy profilu:
https://diit.cz/profil/redmarx
Vsechny ostatni udaje je mozne libovolne menit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, já jsem to začal používat jako pracovní prohlížeč. Na svoje věci mám firefox, pracovní jsme měl IE+Chrome, teď používám jen Edge

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chrome nepouzivam, je to vysledkem nekvalitni paskvil na zbirani tuny crapware, osobnich informaci plus sere reklamy, jedine Mozilla Firefox + AdBlock plus, nemit tohle silim z prohlizeni dnesniho webu zasraneho tunami reklam, to jiste na YouTube, bez AdB kazdych 3 - 5 minut zasrana reklama.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nové profily s duplicitními přezdívkami budou smazány. Pokud to nebude stačit, přibude ban na všechny IP adresy, ze kterých se uživatelé stojící za profilem přihlásili.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

dik

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zajimave, ja novy profil nebyl a presto jsem byl smazan.

Nicmene to chapu a kazda sranda musi skoncit.

Technicka - fakt je celkkem chyba nekontrlovat prezdivky na unikatnost - aspon ta zakaldni kontrlola, ze nesmi byt pouzit identicky retezec znaku by tam skutecne mela byt. A lepe jeste i s temi kontrolami na UTF znaky z cyrilice .... nebo jednoduseji nejake UFT znaky uplne zakazat, staci ceska abecena a pripadne i slovenska, nikdo tu azbuku ani cinstinu pouzivat nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky ti nebyl smazán profil, jen příspěvek :-).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jsem si na vánoce "dárek" - jetej Utrabook Asus Zen s Win10. (dle mě to programoval IT mladík na tabletu a hlavně pro tablet... Samé posuvné tlačítko volby... Nic pro práci myší - musím jej chytit a táhnout a navíc se často změna hned bez potvrzení stane! :-( Jak u Androida... To může být nebezpečné! při přehmatu - ukliknutí se)

Vše mám aktuální a ejhle, Edge neumí klávesovou zkratku - zpět! (pomocí Backspace) Musím jak trotl najet šipkou myši nad šipečku zpět nahoře vlevo a trefit se ni... Jak nepratické a pomalé! :-(

Tak nejprve zapomenou ve Windows průzkumníku souborů na tlačítko - "O úroveň výš"

(to není totéž co tlačítko "Zpět", protože bořím-li se do rootu podsložek a přes zástupce skočím na jiný fyzický disk, zpět je postupně zpět až na předchozí disk - stejně jak jsem se vnořil jen pozpátku až tam kde jsem začal.
Ale "O úroveň výš" je vracení jen v tom posledním disku, do nadřazených složek až nahoru jen v něm! Ne stejně dle historie vnořování se, což činí tlačítko "Zpět")

a teďkaj zase toto :-( ................. - nejde pro změnu zpět, tedy alespon že jen klávesou a šipkou nahoře vlevo ano :-))

Nebo něco dělám špatně já??? :-/ Ostatním Vám to (Zpět) v Edge prohlížeči webů jde i klávesou Backspace?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V Edge to nejde. Zkus stahnout novy Chredge, tam by to jit mozna mohlo. Chredge mas ted volne ke stazeni, do Win10 bude pridavan lidem postupne, takze v horizontu nekolika mesicu by ho meli dostat vsichni.

V pruzkumniku tu ikonu o uroven vys mam, ale pouzivam Classic Shell, stale ve Windows 10 funguje, tak mozna je to tim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dík za tip.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám dojem, že to zavedl Chromej jako default, že od jistý doby se zpět nedělá backspacem, ale Alt+ ← (šipka vlevo), vpřed je pak logicky Alt+→ (šipka vpravo). Byl to vopruz si zvyknout (jednak je to změna a jednak jsou to dvě klávesy místo jedný), ale docela jsem to ocenil. Občas se totiž stávalo, že jsem třeba něco psal, udělal jsem nějakou chybku ve smyslu špatnej text a k tomu změna focusu z psacího rámečku a Backspace místo aby smazal text, mě přesunul o stránku zpět, takže jsem přišel o všechno, co jsem napsal. Ostatně některý "chytrý" weby pak neměly klasický textový pole, ale něco dynamickýho javascriptovýho a tam byl Backspace sázka do loterie, většinou to vyhrál prohlížeč (tzn. udělalo to zpět).

Chromej Edge po něm tuhle fíčuru podědil.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Alt+ ← (šipka vlevo) a Alt+→ (šipka vpravo) pamatuju ještě z dob W2000 + IE 5.0 nebo RH 4.1 + FF kdovíkolik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha :). Mně ta klávesová zkratka přijde nejspíš tak obskurní, že jsem o ní nevěděl až do doby, kdy zmizela „podpora backspace“ :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ve Vivaldi je BACKSPACE defaultne jako "zpet" s moznou uzivatelskou zmenou. V Opere je ALT+doleva, ale je mozne si to prenastavit nebo i pridat jako druhou moznost ten backspace. Kdo se nechce ucit neustale se menici klavesove zkratky podle toho, jak se vyvojari zrovna vyspali, neni preci nejmensi problem pouzivat Operu nebo Vivaldi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dík za vyčerpávající vysvetlení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V pr§zkumníkovi o úroveň výš normálně je, taková ta šipka nahoru vedle šipek zpět/vpřed, nebo použijte Alt+šipka nahoru. Nebo použijte nějaký normální souborový manažer, třeba Total Commander.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ve Win7 ??? :-()

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, ve Win10.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já vím že je to šipka nahoru za Zpět a Vpřed - právě o to jsem psal! A ta právě toto tlačítko ve Win7 chybělo :-(... A že ve Win10 opět je :-)

Aha, takže jen Vaše drobná nepozornost :-( Stane se :-) Psal jsem o dvou "problémech" po sobě a o tomto ("O úroveň výš") jsem psal v souvislosti s Win7 a prohlížečem složek ;-) O problému "Zpět" a absenci funkce Backspace) jsem psal, logicky, ve Win10. (Win7 asi ani neznalo Edge, ne?)

Normální ;-)) prohlížeč, jako např. ten Total Commander, taky používám :-) Spíše však "jen" při přesunu většího množství souborů. (při správě databází) I tak díky za snahu a tip :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kup si šestitlačítkovou myš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mám :-), ale proč nedodržovat tradice - klasické kláv. zkratky. Kdo nedodržuje tradice, zhyne!

Někdy se mi na ultrabooku nechce zapínat myš a dotekovou plošku mám jen 3 - tlačítkovou ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Blik, vždyť je to Chrome, to u vás nevíte???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty jo to je složitě schované nastavení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vida, další nepotřebný klon na bázi Chromia, jen s jinými práskacími funkcemi než má Chrome. Ještěže stále máme Mozillu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bohu, vlastně MS..., žel :-( přesně tak! :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozilla jde kolem mne. Vždycky mě zajímalo, z čeho je financovaná. Všude jsem se dočetl jen to, že jde o neziskovou organizaci. A, ať se na mne nikdo nezlobí, podle mě je neziskovka vždy na někom závislá. A potom vyvstává otázka, co je taková organizace ochotna nabídnout, aby dostala dotaci na provoz. Ale rád bych se mýlil a někdo, kdo to toho vidí, mi to blíže vysvětlí. Díkec

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.