Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nový HD formát pro kamery

Výborně, teď už chybí jen další dva konkurenční formáty... :o/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně je zas kravina nahrávat na dvd. Dal bych tam 300GB hard disk a byl by klid, případně staré dobré kazety.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Radsej nahravat na kazetu ako na dvd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc tam kruci nedaji neco 8 cm Bluray? aspon by se tam veslo 40minut v nejvyssi kvalite a to uz docela ujde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nový HD formát pro kamery??? Nový = automaticky lepčí???... No já bych přivítal spíše dobrý(!) formát pro kamery včetně media a tím je pro mě  AVI a nějakoej MPEG-4 (např.já miluju XviD) a záznam na HDD! :-) Pak lze stříhat (bez přechodů a efektů samože) beze ztráty a rychle - v přímé kopii!!! :-)
(možná tak ještě DV na HDD, ale u HD kamer by to bylo asi už příliš moc dat, tak chápu nutnost větší komprese, asi jako udig. fotek se nepoužívá běžně RAW ani TIFF ale JPG a s větším rozlišením jak fotek tak videa je stejně i větší kompresibilita a nemusí nutně růst úměrně objemdat!)
 
Pak by na HDD vyšlo třeba i 30-40 h (hodin! né minut!) záznamu v HD např. 1280x720p a se  stereozvukem dokonce nekompromovaném ve WAV (PCM 48kHz/16bit!), což u koncertů a přednesů je kolikrát důležitější, než obrazová kvalita! (ta bejvá u videoclipů často umělecky i "umělecky" schválně rozmlžována,rozostřena a všelijak degradována stejně, ale činel nesmí šišlat jak z empegovejch kamer i z těch HD!...)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Teraz to bude moda, vezmes kameru, do nej vlozis 8cm nieco (cd, dvd, br ?), natocis si material a napalene medium iba vlozis priamo do stolneho prehravaca. IMO celkom dobry postup, lebo odpada cele trapenie s FireWire, Nero VE a pod.
Takze preto opticke media a nie kazety.
BTW 18Mbit/s, to je trocha sialene, je to moc, sak AVI filmy idu max. na 2000Kbit/s

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mno jenom na okraj - AVI nepodporuje variabilni datovy tok, tudiz jsou tam dodavane umele pakety ktere jednak nic neobsahuji, druhak simuluji konstantni datovy tok. Tudiz AVI a MPEG-4 je zcela nesmyslna kombinace, o tom ze by snad byla nejlepsi nema cenu mluvit. Kdyz MPEG-4 video, tak kontejner MPEG-4 kde se nemuseji delat prasarny pri multiplexovani zvuku s obrazem. Bezkompresni zvuk ve WAVu ? Ano, klidne, akorat ze to muze byt jenom STEREO :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

18Mbit je vic nez dost, zpis az zbytecne moc, bezny DVD se pomoci h264 vpohode vejde do 1Mbitu, 2Mbity jsou naprosto dostacujici pri PAL rozliseni na cokoli.

2ptc: Kdyz uz kontejner, tak mkv, kde neni problem se zvukem a navic diky XML strukture umi primo vlozeny titulky a spoustu dalsich veci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pocuj ptc ten ODSakEda trepe dve na tri uz zopar rokov a ma to v hlave pomotane, odkedy zaviedli do blazinca net od vtedy tu buci debility.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ODSakEda: Idiote, AVC je nejvyspělejší verze MPEG4! Xvid se mu nemůže rovnat!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no konecne, DV je strasne nekvalitni

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

niekomu nedochadza ze 18 megabit pretoze lebo na 2 megabity by bolo treba iny vypocetny vykon aby sa to spakovalo, ked si to potom prepakuje clovek na 2 megabit viacpriechodovo tak to moze kludne vyzerat rovnako ale sotva to bude pakovat realtime

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proboha, na co se trápit s 8cm médiem? Na co zbytečně zvětšovat rozměry kamery? Spotřeba určitě taky bude větší díky laseru.. Zatím jsou k dispozici 4 GB SD karty, do budoucna se kapacita ještě zvýší. Malé rozměry, malá hmotnost, malá spotřeba energie.. Myslím že to je úplně ideální záznamové médium.. Výmysl jako tento je pro mě zbytečnost..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2magara: tobe prozmenu nedochazi, ze jesli komprimujes do AVC 1Mbit nebo 20Mbit je uplne jedno, vypocetne je to narocny skoro stejne, jen se neztrati tolik dat, ale pri dekompresi je to samo o dost narocnejsi, protoze musis zpracovat daleko vic dat. Algoritmus je ale furt stejnej, pokud pominu moznosti nastaveni, ktery ale u videokamery asi zadny mit nebudes.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Adamantium: Ak to ches pocitat takto no napr. na pasku miniDV natrepes cca 12GB pri 2,5Mbyte/s pri cene pasky cca 100 a cene 4GB flash karty je to sakra rozdiel. Sa zamysli co pustis z gumy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsetko je to spotrebka, tu ide o prachy za cele zariadenie, pasky len tak nevymyznu.. chvalabohu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Adamantium má jednoznačně pravdu, pásky dolů cenově nepůjdou, ale flash karty celou dobu jdou a půjdou v poměru kapacita/cena dolů dramaticky. A navíc se i zrychlují na 10-20MByte/s (ne Mbit).
Pro srovnání před 3 lety byla u velkoobchodu Levi koncová cena 1GB CF karty 7tis. Kč (bez DPH), dnes po 3 letech stojí jen 700Kč, což je 10 násobný pokles a ještě je navíc vysokorychlostní. A již dnes se začínají dělat 16GB flash karty, ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jakékoliv DVD videokamery jsou jen výkřikem do tmy. Současnost kamer je HDD a budoucnost flash.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Igor:
Kolikrát mohu nahrát miniDV pásku aniž by se mi nějak zvláště redukovala kvalita? Určitě ne ani 1% toho co zápis na SD kartu.. Kdepak pásky, to je pryč stejně jako MC kazety u audia...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Adamantium: Pásky ještě chvíli vydrží a jsou k tomu dobré důvody. Jednak je to kapacita a pak to, že páska po nahrání může rovnou sloužit k archivaci. To u flash pamětí ještě dlouho nebude - než bude 10GB flash k dispozici za 100Kč. To, že flash zvládne 1000 přepisů a páska jen pár, nikoho moc nezajímá - při ceně kazety je to jedno. Další výhodou je, že kazeta je standard, což se o různých typech flash bohužel říct nedá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jirka:
Teď budu mluvit za sebe, ale archivovat si kazety mi přijde zbytečné, pohodlně se dají archivovat DVD či DVD-RAM, na které si obsah kazety přetáhnu. Jinak co se týče standardu, pomalu ale jistě se začíná prosazovat jeden formát a to SD u ostatních výrobců než u Sony, která má svůj vlastní a to memory stick. Pominu SD mini a SD micro, ke kterým je dodávána nebo lze dokoupit redukce na SD. Nevidím v tom vůbec žádný problém. Ale jak říkám, vyjádřil jsem tím pouze svou touhu po pokroku a po zbavení se pro mě archaických pásek a kazet, i když tento způsob mnohým může plně vyhovovat a své domácí video si na tom archivovat...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No to je parada dalsi kravina-10 minut zaznamu :-)Obcas upravuju videa z toho dalsiho zazraku od sony co to praska do mpeg2 do vobu na dvd a je to fakt parada.Predstava co tu kdosi psal jak supne jen do prehravace a jedem je super az na to ze vzdy potrebujete strihat a potom poznate jak sou tyto reseni na nic.Navic kdyz sem si ji pujcoval tak vydrz baterie katastrofa-diky laseru to zere jak blby o kvalite vystupu nemluve i kdyz zde to bude snad lepsi.nicmene 10 minut je vysmech ale sonny frkne mensi masaz reklamni a pujde to samo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tady si asi nikdo neuvědomuje, že těch 18Mbps je jen jako maximum, který stejně nikdo běžně používat nebude. I 4Mbps jsou už dost dobrá kvalita.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

JVC dělá kameru s diskem, ideální v kombinaci s firewire..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

cau, potreboval by som poradit ako vytiahnut streamy z mpeg4 kontajnera. nahraval som z VLC a koli plnemu disku sa na konci nahravania neulozili metadata (hlavicka)
diky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych chtěl jen upozornit, že se prodává Sony HDR-UX1 resp. HDR-SR1 už od podzimu, takže zase až taková _hot_new_ to není. A formát AVCHD vůbec není jenom pro DVD (SR1 má 30 GB HDD). Panasonic pravda přichází s novými HD kamerami až teď. AVCHD lze přehrávat přímo pomocí PS3.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.