Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nový ovladač Nvidia Optimus řeší problém s kompatibilitou

Nemůžu se nějak zbavit pocitu, že vydání nového intelovského driveru a následné komplikace s nekompatibilitou s nvidia optimus není jen náhoda. Nebo že by jen opravdu ojedinělá náhodná chybka?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě by Intelu Optimus opravdu neměl vadit, naopak. Intel si prodá svoje, Nvidia si prodá svoje a když bude možné mezi tím za chodu automaticky přepínat, pak by mělo být takové zboží spíše atraktivnější. Leda by někdo tak nenáviděl Nvidii, že by si kvůli tomu nekoupil ani toho Intela, když už je to "dva v jednom" :). Je samozřejmě otázka, jaký vliv to má na výsledný "poměr na trhu", když prodají v ten moment oba jeden kus. Na jednu stranu Intel by měl asi lepší zastoupení, kdyby se s každou jeho (řekněmě) třetí grafikou (a to jsem spíš optimista) neprodala i jedna Nvidie "navíc", ale zase na druhou stranu pokud by optimus podporoval prodeje Intelových GPU, pak je to zase plus, otázka tedy je, nakolik je to výhodné. Já myslím, že tohle by mělo být výhodné pro obě strany a sabotování Optimusu ze strany Intelu mi přijde už jako příliš paranoidní. Ale třeba to tak opravdu je, těžko říci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jde jim o to aby se levné netbooky moc nevylepšovaly a nekonkurovaly dražším notebookům (a dražším komponentám Intelu v nich). Stačí si vzpomenout na jejich prosazování omezení velikosti displejů netbooků.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.