Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD uvedla A10-7800, úsporné APU útočí na Core i3

Amd by potřebovalo zvednout výkon na jádro tak o 50% (pokud by zvedlo výkon na jádro na dvojnásobek bylo by zase na výsluní). Přijde mi že posledních 8 let nějak zaspali.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A tím je veškerá diskuze k tomuto tématu ukončená, bo není se dál o čem bavit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Cekam, kde se tento CPU objevi k prodeji, pro me je to idealni volba do PC.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nápodobně. :-) Taktovat nehodlám, ty Kčkové modely nepotřebuju (nehledě na jejich poddimenzovanou paměťovou sběrnici) a TDP kolem 60W se mi hodí. Už aby to tu bylo.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No jelikoz budu stavet lowend pc tak by me zajimalo v cem bude toto lepsi/horsi nez Intel Core i3-4150 kdyz nepocitam apu. Amd jsem pouzival 7 let,ale ted sem na 90% rozhodnut pro intel. Dik za info

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ačko má o dvě jádra víc a trochu víc cache pro každé jádro, i3 je uspornější a jeho jádra jsou podle všeho efektivnější.

Podle srovnání na netu má paměťový řadič Áčka o přibližně 9 GB/s větší propustnost. (25 GB/s i3 vs 34 GB/s Ačko)

Ale jestli už jseš rozhodnutej tak asi není co řešit.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To je pořád Kaveri sem, Kaveri tam, ale zvláštní je, že o ne úplně odladěném power managementu se tu člověk nikde nedozví. Jo aha, jsme vlastně na AMDiit, že ;-)

https://semiaccurate.com/forums/showpost.php?s=b1dd6c514960aee1a6087e4b6...

Takže asi zase lepší počkat na další model ...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže náhodný post od neznámého člověka s 30 příspěvky a půl roku starou registracína spekulačním fóru, kde má každý uživatel vlastní „pravdu“, máme považovat za spolehlivý zdroj informací? Ten power management je zřejmě rozbitý hodně zajímavým způsobem, když 45W Kaveri je asi 2× energeticky efektivnější než 45 Trinity a mobilní 35W Kaveri dává o 50% vyšší výkon než mobilní 35W Richland…
http://diit.cz/clanek/amd-kaveri-mobilni-apu
To na příliš rozbitý power management nevypadá :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak pokud je to vlastnost (nebo funkce), že při vytížení iGPU leze CPU max na 3GHz tak potom se omlouvám.
http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2372896

U Vás v testu jsem se to bohužel nedočetl, v grafech je uvedeno u Kaveri stále 3,7/4 GHz a u her není zmíněno, na kolik tedy jel CPU vytížen, když byla v provozu v zátěži integrovaná grafika

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ten člověk, ať je to kdokoliv má zcela určitě přístup k interním informacím AMD a je rozhodně spolehlivějším zdrojem než SeronX. (který si spoustu věcí prostě jen vymýšlí)

Throttlení na desktopových Kaveri můžu potvrdit, nelze to obejít žádným nastavením v Biosu.Do notebooků a HTPC vhodná feature. Pro uživatele desktopu zvyklé taktovat zároveň CPU i GPU problém... Předchozí APU títmo problémem netrpěly.End of story.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jj právě, když jsem si doma testoval Richlanda, takové chování jsem nezaznamenal. Při plném vytížení GPU i CPU naráz jsem sice neměl násobiče v turbu, ale rozhodně se CPU bezdůvodně nezpomalilo pod "defaultní" frekvenci. V desktopu bych to ani nečekal :(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.