Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nový rychlejší kompakt Canon PowerShot G9 X Mark II stále bez 4k videa

Osobne bych ocenil fotoaparat, ktery video vubec natacet neumi. Pro me je to naprosto zbytecna funkce, kdyz chci fotakem fotit. Naopak kdybych chtel tocit video, jsem az tak divnej, ze bych si sel do obchodu koupit videokameru.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aj ja radšej používam kameru na video, ale začínam mať pocit že na novinky v tejto oblasti výrobcovia kašlú.
Už dlho som nenarazil na kameru so snímačom 1/2,3" alebo väčším, s 2160p50 alebo 1080p100 so záznamom 4:2:2 (alebo lepším) a optickým zoomom 20x pri cene do 2500€. A toto je presne to čo ja vyčkávam už minimálne rok (chcel by som nahradiť moju XA20, Canon svoju XF radu už viac ako 4 roky neaktualizoval). Najbližšie k tomu je Panasonic HC-X1000E alebo HC-X1, ale stále to nie je ono.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky mam trochu dojem, ze se kvuli 4K docela zasadne upgraduje opravdu profi vybaveni pro filmare, ale segment pod tim nejak stagnuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud budete hledat kameru dle Vašich představ, tak do 2500 Euro ji asi nenajdete, takové vychytávky mají právě jen videofoťáky GH4, GH5. Pokud byste si přidal, tak za cca 5000E by se už asi něco našlo.
Spíše se poohlédněte po kamerách od 10 tisíc Eur výše. Tam si určitě vyberete. Jinak budete do konce života jen čekat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no keď to vedia dať do fotoaparátov GH4 či GH5, tak prečo nie aj do poloprofesionálnych kamier.
Napr. taký Canon XF100 by stačilo dať novší procesor a snímač, dať režim 2160p50 a 1080p100 a viac nepotrebujem. Všetky potrebné komponenty už majú. XF100 má Digic3, takže ak by dali Digic5 alebo Digic6 tak by to mohlo stíhať, vzhľadom na to že by bola potrebná menšia kompresia.

Proste jednoducho na ten segment kašlú. Ako vravím jediný blízko je Panasonic (čo som pozeral Sony tak je v tomto segmente tiež slabý).

Čo sa týka cenového segmentu, tak 10k€ je mimo toho na čo to potrebujem ja. Ak by to bol primárny zdroj môjho príjmu tak OK, zaplatím aj 10k, ale natáčanie rôznych podujatí je pre mňa len hobby a občasný bočný príjem. Preto pozerám v cene do 2500 (XA20 ma stála 1700)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, a nebudu možná daleko od pravdy, že kdyby konkrétně Canon dal do kamer funkce, ketré jsou v jeho zrcadlovkách, tak by prodej zrcadlovek rapidně klesl. Ono stačí, že zrcadlovky tvrdě válcují bezrcadlovky. A jinak Canon, ten má ceny dost přestřelené, skoro jako Sony. Stačí kouknou na poslední modely, tam je cena od 100 tisíc výše. A to je opravdu příliš na to, že každých půl roku přijde nějaká inovace nebo nový model ( to co předvedl Sony, na jaře 2016 A6300, který se přehřívá, na podzim pak A6500, totéž co A6300, ale už se nepřehřívá. A majitelé A6300 si rvou vlasy ). A tak nějak si s námi výrobci hrají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale zase by stúpol predaj kamier. Snáď Panasonic predstaví nejaký výkonnejší model ako HC-X1 ktorý by doplnil chýbajúcu funkčnosť, alebo sa snáď k obnoveniu rady XF dostane Canon (ten už tú radu neobnovil od roku 2010 (XF100/XF300) resp. 2014 (XF200)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U Panasoniku jsou ještě 4K modely AG-UX 90 a AG-UX 180. Cena bude ale určitě vyšší než HC-X1. To už jsou, podle označení, profi modely. A Canon se orientuje na svoji Cinema EOS řadu C 100, C300, C500 a nejnověji C700, tak kdoví, jestli ještě oživí řadu XF.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to obnovovanie rady Cinema EOS som si všimol a preto dúfam že rok 2017 už bude na rade XF. predsalen by bola škoda túto radu zrušiť, nakoľko na šport sa fotoaparát veľmi nehodí a Cinema je s kolískovo ovládaním zoomom drahá. Tu je najlepšie použiť XA alebo XF. XA vylepšili zmenou snímača, ale to bolo asi tak všetko. ale XF100/300 majú čo zlepšovať

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protoze takoveho fotoaparatu se proda mene kusu, bude logicky drazsi na vyrobu.

Videokamera uz davno nema prilis smysl, krome toho ze musis mit na krku dve zarizeni z nichz kazde ma jine akumulatory tak kamera ktera se kvalitou obrazu vyrovna kompaktu stoji od 20.000 Kc nahoru (stejne velky snimac, u kamer je to sama 1/6").

Ideal je fotoaparat, ktery nataci video a soucasne fotografuje snimky v plne kvalite snimace aniz by to melo vliv na natacene video. Coz umi treba CX Nikony.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Canon HF G40 (ci G30, XA20, XA30) má napr 1/2,3" FullHD CMOS snímač čo kvalitatívne pri videu podáva veľmi dobré výsledky, navyše pridáva komfort ovládania zoomu ako na profi kamerách. Je fajn točiť fotoaparátom ale ako náhle potrebujete plynulé zoomovanie tam a späť prestáva objektív fotoaparátu a jeho zaostrovanie stíhať.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Canon 80D s 18-135 Nano USM, mohou mít i kamerové ovládání(servo) zoomu objektivu. Dále mají seřiditelnou rychlost zaostřování(přeostřování) a možnost klepnout si na dotykovém displeji kam chci zaostřit. Je pravda že jste ale omezen jen na tento objektiv v řadě APS-C. Celá sestava je pak ale univerzální jak na fotografování, tak na natáčení, objektivy je tichý přizpůsobený v části AF a IS pro natáčení. Pokud oželíte dotykové AF tak pak i s tělem např. 7D Mark II. A pokud oželíte i DPAF a seřiditelnou rychlost přeostřování, tak asi i s jakýmkoliv starším APS-C Canon tělem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Canon 80D mám, ale ten objektív nie a ani by som ho nebral, nakoľko má pre mňa nevyhovujúci ohniskoví rozsah. Na 80D mám 18-200 a v najdlhšom ohnisku je priblíženie menšie ako na XA20. Tu by mal byť ohniskový rozsah ekvivalnetný 35mm 26.8-536mm, podľa stránky výrobcu, a toto žiadny mne známy objektív pre fotoaparát nemá

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jestli divnej, já ale natáčím už jen foťákem, mám Lumixe GH4 a to proto, že neexistuje žádná kamera v dané cenové kategorii, která by nabídla tak špičkový obraz díky datovým tokům 100 až 200Mbit.A navíc skvěle fotí. Takže za śebe říkám, kameru už ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

toto dosť záleží od toho čo natáčate. Klasická kamera poskytuje určitý komfort ovládania, ktorý fotoaparát neponúka. Áno, na rôzne klipy, alebo viacmenej statické scény (divadlo) je fotoaparát použiteľný, Ale ak by ste s tým skúsili dynamicky natáčať napr. futbal, zrazu zistite že spôsob ovládania fotoaparátu je veľmi nepraktický.
Ale ten dátový tok musím uznať, to by som chcel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak na sport je jednoznačně lepší kamera, tam si opravdu neumím představit točit foťákem, ale pokud jde o svatby, maturitní plesy, oslavy, divadlo, pak jak zmiňujte klipy, tam vítězí foťák. To trochu nepraktické ovládání díky jiné ergonomii, se dá cvikem zvládnout, není to nepřekonatelná překážka. Navíc při natáčení se sliderem je foták také výhoda, u mě určitě, kamera, kterou mám, by byla moc těžká.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Důležitou vlastností této velice schopné G9X řady je to, že je to jediný 1" kompakt který je opravdu, ale opravdu jeans friendly. I původní Sony RX100 je trošku tlustší...

http://camerasize.com/compact/#636,332,491.397,673.374,487.396,288.377,ha,t

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne z techle malych (byt je o fous vetsi) compactu zaujal nejvic Panasonic Lumix DMC-TZ100. Ten "mega" 10x opticky zoom v tehle velikost fotaku v kombinaci s 1' senzorem a jeste k tomu zabudovanym viewfinderem mi prijde jako hodne dobra vybava.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja nevim co furt mate s tim Videem Je to Kopaktni Fotoaparat Ne kompaktni kamera kdo chce kvalitni video at si koupi kameru nebo pouzije svuj hyper foun.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.