Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nový snímač pro Fuji X10 a X-S1 nebude kreslit měsíčky v úplňku

Podle mě to je spíš problém dlouhé expozice, než ISO. I když to s tím tedy souvisí, ale až druhotně, kdy malé ISO žádá delší expozici.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Projevuje se to i na fotkách za slunečného dne, jen to díky vyššímu jasu není tak rušivé. Jde imho o situace, kdy dochází k lokální přeexpozici a je vedlejší, jestli se tam dané množství fotonů nakumuluje dlouhou expozicí nebo vysokým jasem scény. Jsem hlavně zvědavej, jak se Fuji zachová, až bude mít připravené nové snímače - jestli bude flashovat jen firmware a vydávat kulaté přepaly to za vlastnost produktu, nebo zafinancuje výměnu snímačů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Todle vypadá na přelévání elektronů z přeexponovaných do vedlejších buněk. Na je každý firmware krátký, zde pomůže jen jiný snímač. Divím se, že to takto pustili do výroby. Je taky zvláštní, že to dělá kolečka, u normálních CCD se elektrony přelévají po řádcích (nevím, jak je tomu u CMOS/MOS).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, jeden by u Fuji čekal trojúhelníky nebo šestiúhelníky...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ehm nesouhlasim s tvrzenim, ze je jedno, zda zmenim clonu, nebo cas ;-)

Kdyz jsem fotil u more a mel nekde prepal, tak kdyz jsem menil jen cas, tak jsem nakonec mel prepal pryc, ale zbytek byl tmavy ....

Kdyz jsem zmenil clonu, nebo nasadil ND, tak se vyrazne eliminoval, zatimco zbytek byl OK

Takze ja radim zaclonit ;-)))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.