Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nový video chip ATI Theater 550 Pro

Sakra proc tu nebyly takovehle veci pred X lety (HW mpeg2, soucasne zpracovani zvuku). Dnes uz si to nekoupim, kdyz za par mesicu bude DVB-T (testovaci provoz na 3Mbit se 6 let starymy kodery nepocitam).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ATi sice vyrábí prima čipy, ale software většinou nic-moc. Taky chybí podpora pro rozlišení plného palu (nebo alespo těch 576 řádek). Na stránkách ati jsem ale nic o rozlišení nenašel... nevíte někdo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No kdysi davno MMC umelo opravdu pouze 480 radek, ale to uz je hooodne dlouho. Ja provozuju AIW Hercules R9800SE (= Theater 200 + posledni MMC 9.02) a mpeg2 720x576 neni problem. Co bych ale zase vytkl ja je nesmyslne defaultni nastaveni grabovani v mpeg4 (= divx do avi) na 640x576 a je to otrava porad prehazovat, navic nelze dat 768x576, jen 720.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zachytavani audia umi i starsi chipy : BT878, SAA7134, CX... Comb filter taky neni novinka. Je to dobra vec pro oddeleni barev ale PAL zustane PAL (uzke frekvencni pasmo barevne slozky). Jeste kdyby umel HW deinterlace :-)
Lovoc: k tomu DVB-T: cetl jsem anekdotu o temelinu: termin dokonceni je T+2, tzn. ode dneska za dva mesice :) O Dvbt asi plati podobna rovnice, tzn. nebude nikdy.
Ja uz takhle cekam pres dva roky, v pocitaci mam stary TView99 s chipem BT878. Obcas se vyloze podivam na SAA7134, na PixelView s hw MPeg, na DVD rekorder v obchodaku. Obavam se ze plati Murphyho zakon: kdyz si koupim novy "analogovy" hw, tak zitra spusteji DVB-T. V opacnem pripade ho nespusteji.
Jinak SAA7134 je urcite super, ale svuj TView sem brutalne odrusil, a novou kartu bych asi takhle neprasil. Krome toho sem si napsal vlastni sw jen pro BT878. Nechce se mi psat novy a nejaky DScaler nebo ATV mi nestaci. Predevsim je muj sw rychly, jednoduchy, pouziva dma. Jinak nic neumi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

martin: No ono je hezke ze zvuk umi i starsi chipy, ale kdyz jsou vyrobci liny a v implementaci na karte ji nepouziji, tak je to vime na co :-)
Co se tyce toho DVB-T, take to ve me zacina cim dal tim vice vzbuzovat neduveru, ale porad jsem jeste optimista.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lovok: dík za info, tak to bych možná o nějakým ATi tuneru zauvažoval :-)
Martin: digitalizace u 878 je, ale je mono :-(. U leckerých karet s Philipsem 7134 si jí můžeš i vyzkoušet s FlyTV2000.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

LOVOK: To je nějaké divné, já mám taky Herkula AIW 9800SE a měl jsem všechny MMC asi tak od 7.7 až do 9.02 a ve vešech mám defeaultně nastavené DVD kvalita (MPEG2) 768x576, zvuk 48kHz.
Ale mám jiný problém. Nevím od které verze, ale v plánovači nahrávání mi teď chybí TV. Mám tam akorát CD player a File player. TV nějak zmizela. Nikdy jsme to dřív nepoužíval, ale teď by se mi to hodilo a vím na 100% že to tam dřív bylo. Nevíte někdo co s tím? :-( Jinak mám asi na kartě taky ten ATI Theater 550 Pro, protože tak hnusně jak na tom odkazu mi to teda nenahrává. :-)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Lovok: mate na mysli sw nebo hw implementaci ? Karty s BT878 skutecne casto nemaji priveden audio signal z tuneru k BT878.
Kartu s SAA7134 jsem jeste nezkousel ale z principu vyplyva ze pokud tento chip dekoduje stereo tak jde i dma grabovani. Chip obsahuje stereodekoder i dma radic, vyrobce karty to asi neovlivni.
Neco jineho je sw, ale ten je snad taky od Philipsu (referencni driver v nejakem sdk). Jediny problem vidim ve vzorkovaci frekvenci, ktera je nestandartni a nejde menit.
S DVB-T jsem taky trochu optimista. Jednou to snad spusteji a mozna v te dobe budou takove kompy a disky, ze pujde prubezne ukladat cely multiplex. Na pocitaci si otevru Electronic Program Guide, kliknu na film a ten se spusti, treba i mesic stary. Zajimalo by me jak se budou financovat komercni TV - na reklamy se nikdo koukat nebude.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.