Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nový Xbox a Playstation letos nevyjdou, ale dojde k jejich ohlášení

Vubec nejde o dobre prodeje, ty se nakonec uz v 2018 snizily, ale jak PS, tak Xbox cekaji na "slibene" grafiky od AMD pro hrani v 4K.
Snad sebou AMD hodi.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, jestli bych si na základě toho, že se Sony nepodaří do konce března 2019 prodat 100 milionů PS4 jak původně slíbila, ale „jen“ 98 milionů, troufal tvrdit, že prodeje nejsou dobré. Rok 2017 byl za celou historii současné generace nejsilnější, silnější než jakýkoli z prvních čtyř let prodejů. Takže i mírný pokles v roce 2018 znamená stále jeden z nejsilnějších roků za celou éru PS4.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ja netusim, co je pro Sony dobry prodej a co ne, jen rikam, ze se prodej ve 2018 oproti 2017 snizil a teda lze ocekavat, ze se snizi i ve 2019.

Druha vec je, jestli je vubec mozne, aby Sony vydala novou konzoli behem 2019 a ja verim, ze ne a to proto, ze hardware bude dodavat AMD a AMD nema hardware hotovy. V konzoli si myslim, ze bude nejake semiNAVI reseni.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A z čeho usuzuješ že AMD nemá HW hotovej?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HW IMHO hotový už je. Ale čeká se na to, až jej bude možné spolehlivě a levně vyrábět.
Myslím si, že přednost dostanou PC, kde marže na 7nm CPU (a možná i GPU) prostě budou pro AMD větší, přičemž ani jedna konzolová platforma dnes není vůbec zastaralá.

Děti mají doma PS4 (primárně na hraní ve čtyřech) a třeba takový Spiderman snese srovnání s AAA hrami z PC, prostě na gaučohraní FHD víceméně postačuje i dnes, přinejhorším lze s PS4Pro uvažovat i o 4K upscalingu. Jisté rezervy stávající platforma tedy ještě jednoznačně má a pro Sony je jakékoli oddálení nové platformy jen způsob, jak navýšit příjmy z té stávající.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačí nestačí to má každý nastavené jinak, já doufám ve zpětnou kompatibilitu, tím by uspokojili jak ty co chtějí něco výkonnějšího i ty co si vystačí s nižším rozlišením/fps a zároveň by bylo i dost her pro ty co neměli PS4 a koupili si až PS5.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já nejsem konzolář, ale naopak, snažím se to vidět nezaujatě a čistě z pohledu ekonomického.
Konzole nebudou nikdy tak výkonné jako PC, což se kompenzuje jednak vysokou optimalizací her, druhak tím, že ty hry sázejí ne primárně na vizuální kvalitu (kdo by taky z gauče, co je od TV několik metrů, prováděl inspekci kvality textur nebo detailnosti modelů, že?), ale na to, že jsou chytlavé, zábavné, vtipné, ... atp. a samozřejmě exkluzivním obsahem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

S tím bych teda nesouhlasil, většina exkluzivních her vypadá naprosto úžasně na úkor fps, umě schovávají nedostatky a ždímou HW na max. Jako jsou výjimky v podobě imigovek, ale většina jsou grafické orgie co HW dovolí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A tím jste vlastně chtěl říci co? Na fps máte limity pod které vás Sony ani Microsoft nepustí. A umně schovávat nedostatky a ždímat hw na max by měl snad být základ vždy a všude.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft se bude muset hodně posnažit. Obzvláště co se her týče. Nemám rád exkluzivity ale právě hry jako Horizon, Last of Us, Uncharted, jsou důvodem ke koupi u Sony.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A pritom nejsou ty hry nic extra :) btw neco se ti nelibi a stejne to budes podporovat ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč bych to nepodporoval, ty hry jsou naprostá pecka, jako hernímu vývojáři mi jde v první řadě o hru ne o korporátní politiku. A prodeje PS4 díky exkluzivitám svědčí jasně o tom že ty hry jsou dost extra.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

PS konzoly sa nepredavaju koli exkluzivitam a uz vobec nie koli kvalite a vykonu konzol PS (svedci o tom ta neskutocna hlucnost konzol PS, lebo Sony nedokaze svoje vyrobky uchladit tichym chladenim, alebo nema o to zaujem).
PS konzoly sa predavaju hlavne koli svojmu menu. Predal som zakaznikovi Xbox, ozval sa po par dnoch, chcel pomoct a prva veta, "kupil som od vas plejstejšn..."
Ludia maju v sebe zakodovany nazov hernej konzoly nazvom plejstejšn, malo kto pozna nejaky Xbox a uz vobec nie iny konzolovy system. Takze ked ide nakupovat, hlavne do kamenneho obchodu a pyta plejstenšn, tak uz vidim, ako mu predajca ponukne aj Xbox One alebo Nintendo alebo neviem, co je este na trhu. Vytiahne na pult PS4 Slim, lebo PS4 Pro by nekupil bezny laik a uz sa predaje zvysuju. Sony vobec netazi z exkluzivit a uz vobec nie z kvality svojich vyrobkov ale zo zabehnuteho mena!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze to trochu zjednodusujete. Je dost konzolistu, kteri si PS chvali prave kvuli exklusivitam.
Co se tyce hlucnosti, tak nevim jak bezna PS4, ale PS4Pro, kterou mam doma je az prekvapive ticha pri hrani. Takze Vase vyjadreni neni korektni.
Jinak jmeno urcite hraje svoji roli na trhu, predevsim v momente, kdy si jej Mrkvosoft sam poslapal jeste pred uvedenim XOX one na trh. To ze ma dnes nejvykonejsi konzoli s nejlepsi grafikou, uz reputaci XOX, kterou ma od zacatku nezachrani. Ja jsem sel taky do PS i presto, ze mne treba na XOX lakali 4k Bluray..hold MS nema moc dobre jmeno..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ked si zapnete hru Farming Simulator, tak PS4 skoro nepocut ale hrajte na nej nieco, co vytazi procesory naplno, napr novy Spiderman, tak vam netreba vobec pouzivat fen na vlasy, staci sa postavit za konzolu a tak vam vyfuka vlasy, ze maloktory fen by ju prekonal :D
Mal som klasicku PS4 FAT, bola to hroza, co sa tyka hlucnosti, vymenil som za PS4 Pro a kus zmena tam bola. Leze ked chce hra konzolu vymackat naplno, ste tam, kde bola PS4 Fat.
Skuste si ale zahrat akukolvek hru na Xbox 360 od verzie Slim 2010 (FAT boli hlucne) az po Xbox One X a ani neviete, ze vam bezi nejaka konzola ;-)
Plus ta strasna ergonomia PS ovladacov a zabudovane srackove nabijacie clanky v ich ovladacoch. Aky vyznam ma bezdrotovy ovladac ked mu chcipne vnutorna bateria?!? Musi ist na kabel a o bezdrotovom hrani uz nemoze byz rec. Je toho viac, co je proti PS konzolam ale to by som tu musel pisat kopec textu, lenze tolko casu si PS konzoly odomna nazasluzia ;-)
P.S. Ma doma viac konzolovych systemov, teda okrem Switchu, lebo taky drahy skrap mi netreba. Pisem to preto, ze ja mam systemy ocekovane a nepisem len blbosti vycitane niekde na webe ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"novy Spiderman, tak vam netreba vobec pouzivat fen na vlasy, staci sa postavit za konzolu a tak vam vyfuka vlasy, ze maloktory fen by ju prekonal :D
.. verte neverte, ale PS4Pro, kterou mam doma timto opravdu netrpi a pri hrani je opravu ticha. Spiderman je jedna ze her, ktere mam taky. Dalsi je napr. Kingdom deliverence..myslim, ze narocnejsi titul tezko najdete :)
Podle mne prilis generalizujete, protoze jsem zrovna pripad, na ktery Vase vyjadreni neplati.

Co se tyce kvality baterii v ovladacich, nevim..zatim ji nemam tak dlouho, aby se to projevilo.

Jinak ja osobne proti XOX One X nemam..podle mne je to nejlepsi konzole na trhu. XOX je uz vykonove docela sragora a normalni PS4 je lepsi koupe. Nebyt toho, ze je XOX X od Mrkvosoftu, mozna bych ji dal i prednost pred PS4 Pro...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz roky sledujem, ze pre PS-filov neplatia ziadne argumenrty, ako keby boli slepi a hluchi... :D
Ale co sa tyka vyrobkov MS, tak pre PS-unix filov je MS nepripustny uz z principu. Dal som do ruk jednemu takemu PS-filovi ovladac na Xbox360 a aj na XboxOne konzolu. Videl som mu na ociach, ze mu sadol, ze mu oci zaziarili ale z pomedzi zubov mu vyslo, ze "fuj..." Podobne som reagoval na Depeche Mode, ked som bol student - metalista. Doma som si popocuval aj Depeche Mode, malo to svoju dynamiku ale pred kamosmi - "bleeee." :D :D :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak Vas komentar je docela mimo. Ja urcite nejsem PS-pozitivni.. konzoli mam cca mesic, pred ni jsem zadnou konzoli nikdy nevlastnil.
Jinymi slovy, stejne jako je mimo vas puvodni komentar, stejne je mimo i tento.. jinak si uzijte svuj konzolovy svet.
Xbox na vecne casy a nikdy jinak ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsetke moje komentare su mimo, hlavne, ze tie vase su ok. :D
A prave teraz by tu sadol ten moj prvy, lebo vkuse si protirecite a bla bla bla blabolite... Ste novacik, nepoznate konzoly, nikdy ste predtym konzolu nemal, pisete, ze Xbox One X je super masina, chcete byt s nim na vecne casy.... ...ale aj tak ste si len kupil PS4. :D :D :D
No nic, trolov je vsade dost, tak preco by aj tu jeden nezapadol, ze? Zvazujte co pisete, aby ste nebol do buducna za blca... ;-) peace with you...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Playstation 5 bude do letnich olympijskych her konajicich se v Japonsku v roce 2020 minimalne dostupna v tamnich obchodech, pujde o prestiz domace znacky Sony.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo a bude umet i 8k(kdyz tak uz)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bude umet 8K jako ted 4K ;-)
Osobne jsem nikdy zadnou herni krabicku nevlastnil. Ale k vanocum jsem poridil Xbox one X.
Duvod deti a abych jim na hrani upgradoval PC za stavajici ceny se muzu vyprdnout.
Protoze cena za RAm neklesa ani k nejakemu optimu a GPU jsou drahe jako pes. Xbox one X stal 409€ a dve hry zdarma …. pokud se dalsi generace Xboxu povede a podpora klavesnice s mysi bude standartni myslim si ze uz ani ja si herni PC stavet nebudu. Na hry typu Warthunder a podobne to uz ani nema smysl a casu je cim dal tim mene

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.