Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia bundluje k vybraným GeForce SSD Kingston

Chtějí to vyprodat? Fajn, chápu - ale pak ať nasadí rozumné cenovky. Po tý době 1050Ti od MSI i se 120GB nejlevnějším SSD za 4.899,- rozumné teda není. CZC před měsícem uměla "sama od sebe" Asus Strix provedení téhož za 4.149,- a dnes je například 3GB 1060 od Evga za 5.799,-

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak zkusit se to musí, když jsou ty ceny vyhnané takto vysoko - nějakého hejla na to asi nachytají.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ano, "každé zboží si najde svého kupce", že... A byť si i dokážu představit že to fakt někdo vezme jako dobrou nabídku, bylo by lepší kdyby se jim na to vykašlali. Takhle tu budeme mít nadsazené cenovky a zvěrstva typu GT1030 DDR4 dál...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak :-) Vadou na kráse jsou cenovky mnohem mnohem výš než v datu uvedení na trh...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

+1
Jo, za prve to znamena to, ze ten problem zbylych karet se kteryma si NVidia i vyrobci karet nevi rady, se tyka predevsim GTX1050Ti a GTX1060. Takze vic herni karty jako je GTX1070 a 1080 uz se doprodavaji a nic nebrani uvest novou generaci.

Naopak GTX1050Ti a GTX1060 jsou v obchodech silene predrazene a pokud clovek neni idiot nebo grafiku nutne nepotrebuje, tak kupovat si to i s bundlem SSD za tuhle vysokou cenu je magorina.

NVidie a MSI chcete prodat karty? Tak snizte ceny na realnou uroven!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proč všichni pořád dělají z milionu karet něco strašně velkého. Prodeje před miningem u NV byly po mnoho let mezi 9 až 10 miliony za kvartál. Milion karet je deset dní prodeje.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Asi ty karty nikdo nekupuje.
GTX1050Ti maximalne 3.500Kc
GTX1060/3 maximalne 4.500Kc
GTX1060/6 maximalne 5.500Kc
Pak se muzeme bavit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vtipný je, že krátce před miningem jsem už tu "Ti" za 3,5k viděl.
K dalšímu - těch 1060/3 za tu tvou cenovku bych sám po okolí udal okolo pěti kusů a tu 1060/6 bych vzal sám. Jenže je to holt jinak...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prej mimo CR uz ty ceny padaji, tady to Alza s CZC drzi nahore a ani nikdo z ostatnich nema zajem jit dolu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jedna z vyhod nasi zeme je, ze muzeme vcelku pohodlne nakupovat z ostatnich zemi EU. Proto je treba se na mistni nenasytne prodejce vykaslat a dat tech par stovek za dopravu navic. V sumari se to vyplati a u drazsich karet jsou rozdily obrovske, takove vegy se v okolnich zemich daji koupit bezne o 5k (cca 1/3) levneji..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problem je casto doprava. Pokud ma clovek nejakeho znameho cestaka, ktery jezdi treba do Nemecka a vezme mu to cestou, tak jiste usetri.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nakupoval som uz v caseking.de aj v mindfactory.de a doprava na slovensko ma vysla na 12€. do ciech to bude kus menej, predpokladam

kto nechce, hlada dovody :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

350Kc neni malo. Musela ta sleva byt vyrazna. Kazdopadne znamenam si. Dik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mindfactory.de rozdil mezi GTX1060/6 tam a na czc je aktualne 1.000Kc.
Asi teda take pristi grafiku koupim takto.

Jaky dopravce to vozi? Pres postu? To je v CR velke riziko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

myslim ze dpd. urcite kurier

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pozrel som si to,
DE GTX 1050 od 128 EUR https://www.mindfactory.de/Hardware/Grafikkarten+(VGA)/GeForce+GTX+fuer+Gaming.html/listing_sort/6

SK GTX 1050 od 152 EUR
https://www.alza.sk/lacne-graficke-karty-s-cipom-nvidia-geforce-gtx1050/...

Dík, tak už viem prečo sa síce stále píše že zľacňovanie, zlacňovanie ale stále grafiky na alze sú drahšie ako na začiatku roku, kedy GTX 1050 sa dala kúpiť i za 105 EUR a dokonca sú o cca 20% na alza.sk drahšie ako v Nemecku. Alza predáva i tam, https://www.alza.de/billige-nvidia-geforce-gtx-grafikkarten/18854530.htm kto vie aké tržby tam majú, keď sú minimálne v tejto oblasti tak predražení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste je tu reklamacni riziko. Pokud na grafice neco do 2-3 let odejde (mysleno v zaruce), tak balik zase zpet do Nemecka taky stoji docela dost.

I kdyz mozna by sla ta grafika reklamovat i u autorizovaného servisu u nas .... nevite nekdo prosim, jak to je?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je mozne, zatial som stale predal grafiku tak do roka, to sa mi vyplatilo

inac, tu informaciu by sm chcel vediet aj ja, ako to je so servisom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechci slevu zadarmo, pravil vychytrale doktor Zelí...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Předražená grafika a zarážka do dveří? No táto, neber to!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud někdo staví mašinu na nenáročné hraní s rozpočtem 12-15 tisíc, tak je to zajímavá nabídka s 1050Ti, když je to kolem 17-20 tisíc, tak 1060 s 240GB SSD není špatný deal, byť ho to omezí na ten specifický, poměrně drahý model MSI.

1050Ti je nicméně poměrně drahá, souhlas, nejlevnější by mohly být už od necelých 3900 korun v nějakém OEM/referenčním provedení, nic takového ale v krámech nevidím.
U 1060 je ofiko cena 249 USD, což aktuálně znamená asi 6900 korun s tím že půjde o nejlevnější varianty - de facto referenční blower nebo nějaké OEM varianty a takové na krámech opět nejsou.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ceny grafik jsou stale mimo realitu, jak NVidia, tak AMD. A nejaky Ackovy Kingstone rozumej ten nejobycejnejsi nejhorsi model SSD tomu taky nejak nepomuze.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak Kingston Now A400 - 480GB jsem zkusmo za ty prachy bral na test pro sebe, i proto, aby Zaklínač a pár dalších kousků nebyly na plotně. Stěžovat si na to nemůžu a beru, že pro někoho, kdo do dneška SSD neměl (alespoň na systém) je to proti plotně posun... ale popravdě, kolik takových ještě dneska je?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ted nevim, ale myslim, ze jsem cetl ze A400 je stejne jen nejakej preznacenej brand. Podle me lepsi UV500 jen o malo drazsi, to je teda snad preznacena Toshiba. UV400 byl pry dobry SSD vzhledem k cene, ale ta uz byla vyssi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozumím, ale je to na test jestli se to (byť jako aktuálně nejlevnější) dá někomu na ty gamesy se zavřenýma očima (nadsázka) schválit. Co zatím sleduju, tak bez problémů ano. Ale jo - nic dalšího krom poměru cena/výkon od toho nečekám...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není to tak dávno (cca 2roky zpět) kdy tady BTJ močil na všechny kdo tvrdili, že nějakej ten HDD Black je lepší jak SSD... jen třeba za tu dobu konečně zmoudřeli a koupili si také SSD.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Cítiš sa byť chytrý, porovnávať dnešok s tým čo bolo pred 2 rokmi?

Tak mi poraď, čo bolo pre mňa výhodnejšie pred 2 rokmi. Kúpiť si 4TB disk alebo 240GB SSD za tú istú cenu?

Ja som kúpil oboje, ale ak by som sa mal rozhodnúť len pre jedno, kúpil by som 4TB disk, lebo je sakra rozdiel ušetriť pár sekúnd pri štarte systému a nemať si kam uložiť videá z mobilu alebo si počkať pri štarte systému no mať uložené a zálohované všetky foto a videá.
Dnes namiesto 240 v tej istej cene je 480GB SSD.

Určite pred 2 rokmi bolo rozumnejšie pre hráča si kúpiť v rovnakej cene 1-2TB disk ako 120GB SSD. Notebooky s 32GB SSD naštartujú rýchlejšie ako tie s 500GB HDD, ale nič na ne neuložíš, len budeš pravidelne vymazávať cache od chrome, aby ti vôbec fungoval systém lebo s 0B free sa toho veľa urobiť nedá.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumim proc ma byt HDD a SSD stejny produkt?

Co je vyhodnejsi HDD nebo za stejne penize GK GT710?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dneska rozhodně HDD :))))))))))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V práci mám 120GB a včetně práce, programů a windows mám pořád 30GB volno. Kdo neměl před 2 roky na SSD byl už tehdá socka co nemá druhým doporučovat HDD jen kvůli tomu, že sama nemá na SSD. To je prostě špatně.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak ona se nám doba pohnula a i krom cen - on ten Black už není co býval... Někde na (asi budu smazán) Hwcooling.net bylo relativně nedávno porovnání WD disků od Greena (přes různé obskurní mutace) po Gold a Black - informativně doporučuju ;) Kéž by se i na Diitu našel někdo, kdo by tyto věci OBČAS testnul...

Dodatek k tý době - mám v kompu ve stejné kapacitě 3,5´/7200/64 WD Red (zakoupeno 2011) a Toshibu P300 3,5´/7200/64 (zakoupeno 2016) - ten kdysi proslavený Red se výkonnostně tý P300 nedívá ani na záda. Holt doba kráčí kupředu ;)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Pokud někdo staví mašinu na nenáročné hraní s rozpočtem 12-15 tisíc, tak je to zajímavá nabídka"

Není, ceny grafik jsou šílené.Za ty peníze raději Ryzen 2400G, omezit detaily a hrát na tom než přijde nová generace grafik, pak jen dokoupit grafiku. Takhle bude mít člověk alespoň slušný CPU základ, když teď koupí lowend intel CPU a předraženou 1050ti, bude to muset při budoucím upgradu vyhodit všechno i s deskou protože Intel (předpokládám budget-oriented usera, kdyby peníze měl, asi si nebude kupovat sestavu za takové peníze)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

není to sleva zadarmo, zhruba jako normální cena gk plus plná za to ssd. Jenže za čtyřku Ti prostě nesežene, zvlášť když si objednává sestavu v jmenovaných obchodech. Takže obchod je to zajímavý, proti intg. Vega je 1050Ti je úplně jiná liga na které se dá dobře hrát, zvlášť když se vypustí vyhlazování.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas na levne PC radeji 2400G nebo koupit tu GTX1050Ti v bazaru, tam to totiz lidi chteji prodat narozdil od obchodu typu Alza a CZC a tudiz uz ceny padaji hodne dolu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tohle jsem chtěl nejdřív napsat taky, ale pak jsem si rozklikl nabídky v e-shopech a to je prostě bizar. Ceny jsou pořád mimo řádově o dva tisíce a i po odečtení ceny toho ssd "zdarma" jsou ty ceny pořád mimo. Ke všemu to byly ceny po(!) cashbacku. Armor je navíc ta levnější řada.
To ssd je samozřejmě fajn, když člověk staví celej komp, ale zrovna toto ssd?
Na první pohled lákavá nabídka, ale na ten druhý musí každý uznat, že je to jak střelit se do nohy. Předražená karta a totální dno všech ssd, kde může odejít kdykoliv cokoliv a jelikož je to dárek, tak bůhví jak to bude se zárukou. Vybral bych si spíš bazarovou kartu a ssd klidně nějaký dražší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

120GB SSD nemá význam kupovať. Určite nie s grafickou kartou v balíku. Okrem toho že je to nechutne predražené, treba si pozrieť koľko dnes stojí 240 či rovno 480GB SSD.

120GB SSD je akurát tak na systém a musíte ku tomu dokúpiť disk na hry a dáta. 240 sú len o cca 20 Eur drahšie a určo by som dnes kupoval 480GB za cca 90 Eur (aj keď časom zlacnia, cca 3-5 rokov bude stačiť). Tam sa vopchá systém a niekoľko nových hier, taký Payday2 má 50GB, mnohé nové F2P strielačky sú od cca 8GB vyššie. Kto si kúpi hernú grafiku, snáď nie na to, aby hral 8bit skvosty.

Ten 120GB Kingstone môžu začať dávať ako reklamný darček. Možno do "office" PC je ok (ak neukladáte videá), ale ak budete mať 16-32GB RAM a hibernujete PC... ja mám zo 120GB partície voľných len 11GB (so zapnutou kopresiou). To mám ešte 2x 4TB disky na dáta a na systémový disk neukladám nič. Stačí že si tam chrome a hry ukladajú samé dáta, uložené pozície, históriu a pod.

Môj prvý zvlášť kupovaný SSD bolo 2x240GB. 120GB bolo málo a vhodné akurát tak do starého PC na web.
Túto akciu hodnotím negatívne. Extrémne predražené, úžitná hodnota nízka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja mám zo 120GB partície voľných len 11GB (so zapnutou kopresiou).
----
nevyhoda windows.
mam120GB ssd a 78GB volneho, (home je spolu s / na ssd) vratane par hier (tw, witcher2, torchlight2) filmy na nas, ako pracovny odkladaci na fotky 1TB 2,5" 5900rpm disk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám původní verzi (!!!) 128GB Adata SP920 čistě na Systém a Program Files (stabilně přes 50GB volného místa). Na data (zálohy, práce, filmy...porno ;)) mám klasiku a na gamesy jsem si po letech pořídil nejlevnější (kapacitně "dostačující") SSD na trhu. Předtím byly na plotně. Každý máme prostě jiné potřeby a preference...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jo ;) Od 2016 mám v kompu 240GB Kingstona na systém (zaplněný cca z půlky), plotnový tero WD na data (to je taková keš na třídění dat před lifrováním na NAS) a kruciální ssd tero hlavně na stýmový hry :) To poslední oceňuji hlavně u her, kde jeden musí být rychle v mapě, aby zhaftnul slušnou zbraň :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.