Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia chce cloudové hraní GeForce NOW na Macu

"Cena za využívání platformy zatím nebyla potvrzena, jisté však je, že GeForce NOW zajišťuje pouze akceleraci - samotnou hru musí mít uživatel zakoupenou."

Platí nasledovné (aspoň pre PC a u nás):
1) Pre používanie služby je potrebné platiť pravidlene raz za mesiac. Cena momentálne činí 10E.
2) V rámci základého poplatku z bodu 1) sú dostupné viaceré hry, ktoré môže používateľ hrať bez ich fyzickej kúpy (je tam napríklad Hitman Absolution, Tomb Raider (nie aktuálny ale predchádzajúci), nejaké batmanovky a pod)
3) Lepšie hry si je treba zakúpiť (napríklad Witcher 3 alebo Borderlands 2). Pričom ich kúpou používateľ získa aj licenčný klúč k danej hre buď na Steam alebo GOG. Totiž, aby ste mohli hrať vami zakúpené hry, stále musíte platiť za používanie služby sumu uvedenú v bode 1). Ak platiť prestanete, tak si ani zakúpené hry cez GeforceNOW nezahráte. Máte ale možnosť si ich stiahnuť a nainštalovať na svoj PC cez spomínaný Steam resp. GOG.

BTW ja by som celkom uvítal, keby poskytli možnosť akcelerácie hier už v 4K. Aktuálne u väčšiny hier je možné iba FHD a v niektorých výnimkách 2K. Ale máte aspoň zaručených 60FPS väčšinou na najvyššie detaily.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no hele, to o te library sem si taky myslel, tak sem zacal googlit a to co popisujes je geforce now pro shield/android tv

todle je krapet neco jinyho viz FAQ na strankach nvidie:
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/products/geforce-now/mac-pc/faq/

"With GeForce NOW, you can play the games that you already own by logging into Steam™ or Blizzard® Battle.net. You can install any of the games from our list of supported games that you already own, or purchase, onto your virtual GeForce NOW PC in the cloud, and it will be saved for instant play when you return."

"GeForce NOW for Mac is currently in beta. A PC beta will follow soon. Commercial availability will be announced at a later date."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha. Dík za info. Ja mám práve Shield 2017. Nepíše sa nikde, že by bol virtual GeforceNOW PC dostupný aj pre neho?

Aj keď vlastne z NTB by to potom tiež šlo. Len otázka je cena. Zatiaľčo pre Shield je momentálne celkom akceptovateľná, pamätám si, že na PC si pýtali nehorázne čiastky. Tak, že sa to ani neoplatilo. A tak to zrejme aj zostane, aby si nenarušili predajnosť Shieldu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no to je dobra otazka, ale podle me tomu nejak extra moc nebrani...

podle me budou pouzivat stejnou "technologii" jakou ted maji pro ten jejich "experimental stream" a na ten se pripojujes z chrome pres jejich addon
pocitam, ze ta jejich geforce now aplikacka je jen stand alone plugin z chrome

docela by me zajimalo co na to uplay/origin, kdyz uz tam mrdli steam a blizzard :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tiež si myslím, že tomu nič nebráni. A povedal by som, že by to bolo oveľa lepšie ako teraz. Ak by cena samozrejme zostala alebo by stúpla len minimálne (predsa len ponúkajú "nekonečný" diskový priestor). Aktuálne je výber hier nič moc. Hlavne staršie hry alebo také jednoduchšie hopkačky. Zaujímavé hry si je treba kúpiť zvlášť a stoja podľa mňa zdieračsky veľa (aspoň niektoré). Ešte u Witchera 3 GOTY chápem cenu tuším 49E. Ale pýtať si za Borderlands 2 dneska 45E je proste moc. Hlavne keď tie hry už vlastním na Steame.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Witcher 3 je stále drahý. Na steamu stojí stále 50éčok čo je teda dosť aj keď balíček obsahuje všetky dlc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasne. Witcher 3 ešte chápem. Ale ten Borderlands 2 mi nejde do hlavy prečo toľko stojí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne neznam, ale muze to byt dobre.

Je treba to chapat jako nahradu konzole, nikoli herniho PC. Proste tichy levny pocitac (windows, mac), nainstalovane geforce now, hru koupite ve sleve a platite akorat mesicne geforce now.

Znamej to ma k Shieldu a nemuze si to vynachvalit.

Osobne ale nemam problem s hernim PC, ze to trochu huci me nezajima a nechci platit mesicni najem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja som tiež so Shieldom a s GeforceNOW spokojný čo sa týka služby. Akurát mi vadia ceny niektorých hier. Ale funkčnosť celého riešenia je výborná. Cena za službu je pohoda podľa mňa. Ak by to zostalo na tých 10E, tak prečo nie. To máš 120E ročne. Keby to aj stálo 20E na GefroceNOW PC, stále je to v pohode. Proste nemusíš riešiť vlastný high end PC. Budeš mať virtuálny, ktorý sa bude upgradovať mimo teba. To by mi až tak nevadilo. Ale potom by som už chcel aj aby dokázal renderovať v 4K.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Musíš řešit ultrahighend linku a i tak máš některé parametry (odezvu) horší než na nejlevnějším APU, tak si nech highend PC od cesty. Pokud je funkčnost celého řešení cloudového hraní výborná, tak si někdy půjč levnou PS4 a srovnej. Podle analýzy cloudového hraní to i na nadprůměrné lince vycházelo mnohem hůř, než na PC asi za 13 tisíc Kč.

Je to logické - hráči řeší jakou TV ke konzoli, nebo jaký monitor s minimálním input lagem a odezvou panelu a pak přijde něco tak strašného jako cloud gaming, který k tomu všemu přidá taková čísla, že je úplně jedno jaké máte zobrazovadlo. Ale jo, ty obrázky se taky hejbou, BSOD to neudělalo, tak bude funkčnost výborná:).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja nijak nekritizujem ani neporovnávam s high end PC. Mne sa to zdalo dostatočne plynulé a aj to dostatočne rýchlo reagovalo. Nemal som s tým problém. Ak s tým niekto iný problém má, tak to beriem. Čo nechápem sú skôr takéto komentáre. Mám aj high end PC, takže viem to porovnať. Pre mňa proste GeforceNOW funguje výborne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zřejmě jazykové nedorozumění. V ČR slovo „výborně" znamená ve školním hodnocení to nejlepší a v běžné řeči něco jako hodně blízko dokonalosti. Až vyjde nějaký kvalitní test (kvalita obrazu při udávaném rozlišení a odezvy), tak vsázím na APU Excavator spojený s nejhorším shit monitorem na aktuálním trhu než na cloud gaming provozovaný na nejlepším herním monitoru na nadprůměrné 30 Mbit optické lince, ale třeba se mýlím a na porážku cloudu bude třeba novější APU s Vegou:). Wifi nebo ADSL by těžce soupeřilo i s integrovaným Intelem. Celkově je cloud gaming blbost, protože HW je levný a úsporný - extrémy highendu lze z úvahy vypustit, protože shitovní cloud sotva konkuruje mainstreamu.

„Ja nijak nekritizujem ani neporovnávam s high end PC."
„Proste nemusíš riešiť vlastný high end PC. Budeš mať virtuálny, ktorý sa bude upgradovať mimo teba."
Další nedorozumění. Zde lehkou kritiku používáš a srovnání je zcela zřetelné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Výborné pre mňa v tomto kontexte znamená, že funguje ako má a že som s tým nemal problém. Proste to ber tak, že je to to isté ako keď niekto tvrdí, že bez 60 FPS si nezahrá a iný, že mu stačí 30 FPS a viac. Nemusíme všetko vnímať rovnako. Ja som proste nenašiel žiadne negatívum na GeforceNOW. Používam ho v prostredí, kde nemám k dispozícii svoj PC, ale iba NTB. To, čo ale mám, je 250 MBit optiku a Shield. Tak prečo to nevyužiť? S GeforceNOW mám 1080p a niekde aj 2K s garantovanými 60 FPS. A to vo výbornej kvalite. Hral som na tom napríklad Hitman Absolution v 2K na najvyššie detaily alebo Tom Raidera z roku 2012 vo FHD na najvyššie (vrátane TressFX). Neregistroval som lagy v ovládaní a v reakciách. Možno keby si sa na to pozrel ty, tak by si to hrať nemohol. Ja to ale hodnotím iba zo svojho pohľadu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na tak rychle optice, pokud to spojeni na servery NV je relativne "kratke", nejde pres nejake kriticke misto a doma to mas treba vedene kabelem z routeru, tak je to skoro idealni pripad pro takove Cloudove hrani :)
Bylo by zajimave porovnat s VDSL a ADSL2 pripojenim, ktere asi bude beznejsi u vetsiny lidi. Taky nejaky prenos po vzduchu, by byl zajimavy testovaci pripad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musel som pripojiť Shield k routru káblom. Cez WiFi už bolo cítiť lagovanie. Po kábly systém reaguje tak, že si ani neuvedomujem, že sa obraz renderuje niekde inde. Ale ako píšem vyššie, iný človek by to mohol vnímať rozdielne. Každopádne tie testy ako píšeš by zaujímali aj mňa. GeforceNOW má tieto odporúčania na pripojnie:

Connectivity Requirements

GeForce NOW streaming quality automatically adjusts to the speed of your broadband connection.
10 Megabits per second – Required broadband connection speed
20 Megabits per second – Recommended for 720p 60 FPS quality
50 Megabits per second – Recommended for 1080p 60 FPS quality
< 60ms ping time to one of six NVIDIA datacenters world-wide

Viď:

https://shield.nvidia.com/support/geforce-now/system-requirements/2

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pekny prehled. Ono ty naroky na lepsi streaming jsou uz docela dobry :) Ta linka musi byt min VDSL(2), aby to slusne jelo. Myslim, ze u nas je prumer pod 20M/s a k tomu je treba pripocist, chovani site ve spickach. ADSL2 je tim padem uplne pase. Na MM to asi teda fakt nebude.
Ale jinak gratuluji, ze ti to jede tak dobre a ta WiFi, to je jasny, ono se to chova trosku jako MM ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To s tým MM si zrejme v NV uvedomujú tiež. Zatiaľ čo som videl v popise hier, ktoré normálne majú podporu multiplayera, tak v tejto službe majú v popise priamo napísané, že nie je podporovaný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Má to celé jeden háček. Streamované hraní není použitelné pro ONLINE hry... Je tam prostě input lag díky delayi. Ten input lag je cítit i když mám herní stroj v obýváku a hraju z ložnice.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale tuhle službu si na online hry snad nikdo kupovat nebude. Na SuperMario asi doprí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

což drtivou většinu cílové skupiny opravdu nijak netrápí. Bezdrát internet, bezdrát ovladače, bezdrát co jde, velká TV.... tohle není služba pro esport ale pro casual hráče, kteří něco jako input lag neřeší ani nevnímají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Shield síce podporuje aj bezdrôtové pripojenie k netu, ale kto chce hrať (či už cez GeforceNOW alebo streamovať z PC), tak musí ísť cez pevné pripojenie k routru. Žiadna WiFi. S káblovým pripojením vnímam iba lagy, ktoré spôsobí NTB ak niekde nestíha. Ak je pustené niečo s čím NTB nemá problém, tak som si lagov není vedomý. A tak to je aj s GeforceNOW. Dostávam stabilných 60 FPS pri FHD (či niekde aj 2K) a reaguje to z môjho pohľadu hneď. Ak máš dostatočné internetové pripojenie, tak tieto služby fungujú výborne. Nemám im čo vyčítať.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jasně to jen potvrzuje to že něco jako input lag většinou v diskuzích šíří frikulíni co ve finále ani nemají HW, který by jim ty hry utáhl stabilně, ale budou sáhodlouze vykládat jak je to zásadní že jakýkoli inputlag znemožní hraní.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

input lag je vesmes problem pouze zavodnich a FPS her...
3rd person, strategie, tahovky, "diabla" nebudou vubec problem
nvidia uz to betatestuje roky a funguje jim to docela pekne, ja sem s brachem odehral par "local coop only" her pres net uplne v poho, bo to premapuje tvuj gamepad "na druhou stranu"

a co se tyka onech "online" her, tak je potreba rict co si pred tim clovek predstavuje, bo online je treba i Hearthstone...
dibalo 3, world of tanks/war thunder je podle me taky uplne bez problemu hratelny

vsak, kazdej kdo ma nvidiu si to muze vyzkouset, staci si nainstallovat to strasne moc evil geforce experience a zapnout si experimentalni stream :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslm si, ze budou MM typu WOT v pohode hratelne. Tu hru jsem 2 roky hral, a uz jen domaci bezna WIFI to zpomalovala a to to neni nijak extremne rychly multiplayer. Ted se ti bude ten delay scitat..protoze jeden dostanes z WOT serveru na NV server a dalsi z NV serveru tobe na konzoli a k tomu dalsi delay na tve vstupni zarizeni. Dovolim si tvrdit, ze pro MM hry to bude problem. Je mozne, ze v nejake idealni situaci to pujde, ale jinak se to bude hrat blbe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Opět jsme u casual hráčů u nihž to bude irelevantní třeba jen kvůli reakční době nebo hráčským schopnostem. Tohle je ale největší skupina hráčů na které NV taky bude cílit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele, podle mne to pro MM musis pres tu sluzbu vyzkouset, aby jsi neco takoveho mohl tvrdit. Musis brat v potaz, ze ty onlinovky funguji o dost jinka, nez normalni single hry. Mas u nic treba pocitani fyziky, aby jsi trefil objekt na ktery strilis. Uz v momente, kdy jej vidis u sebe, tak uz to vlastne nemusi byt pravda, a to jen diky zpozdeni, ktere nastalo tim, ze souperici hrac s tim mezi tim pohnul. Abych to zkratil, ty zpozdeni se tady stridaji jak po ceste k tobe, tak i nez dorazi na MM server. Tam je pak treba i nejaka logika, ktera se vlastne snazi i korigovat, tyhle ty zpozdeni, atd. Podle mne takova obecna vyjadreni ala pujde to bla bla jsou zavadejici a musi se to napred vyzkouset. Kazdy taky nema domu natazenou optiku az ke dverim..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po shlednuti prispevku od MMoravcika ohledne naroku na linku, tak muzes podle mne na nejake MM (alespon WOT a vyse) celkem uspesne zapomenout, pokud nemaji natazeny kabel z NV datacentra primo do na servery dane hry. Taky tvoje linka musi byt aspon VDSL(2).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On si to může zapnout úplně každý přes steam home streaming...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je jenom po LANu ne ? ... jo vlastne VPN na tu sem zapomel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Bezdrát internet, bezdrát ovladače, bezdrát co jde, velká TV.... tohle není služba pro esport ale pro casual hráče, kteří něco jako input lag neřeší ani nevnímají"

+1 navic jsi me dokonale rozesmal, protoze se obavam, ze jsi zaroven velmi trefne pichl do vetsiny mistniho frkulinskeho osazenstva ac to mozna ani nebyl umysl. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prave ze naopak.Ten komentar jen ukazuje ze ani on ani ty nemate vubec poneti o cem mluvite ;)
ps:..ono to nebude poprve

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.