Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia chystá jak Ampere, tak Turing. První na hraní, druhý na těžbu

No už to vidím. Turing bude drahý (nerentabilní) jako těžební neprodejný. A týden po vydání si najdou způsob jak to obejít a na Amperu se bude vesele těžit. A jediné karty skladem budou právě Turing :D :D :D.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

A co když na to půjde Nvidia opačně a Turing bude levnější než Amper, ale bude osekaný jinak (např.bude bez obrazových výstupů a možnosti přeposlat obraz do jiné karty)? Plus bude mít třeba od Nvidie zkrácenou záruku na půl roku (což by znamenalo, že u nás ho jako koncák neseženete, protože jen šílený distributor/prodejce by držel dvouletou záruku na takový produkt vlastní triko).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Normální distributor má přehled, kolik se kterého zboží reklamuje, tak to může jednoduše promítnout do ceny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ved to je ten problem zakonnej 24-mesacnej zaruky,ze pleti len pre fyzicke osoby. Pre pravnicke osoby nemusi byt ani den..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vsetko je samozrejme relativne. Ak by sme predavali na ICO s nulovou zarukou ako tvrdis ty (imho maju 12mesiacov) tak sa kludne moze stat, ze nabuduce to dana firma kupi inde, kde niesu kkti a ked ja ako predajca od velkoskladu mam 24mesiacov nemam jediny dovod davat na ico 0 mesiacov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle me to je vsechno snuska nesmyslu postavena na spekulacich, ktere proste jenom nekdo vydedukoval z tech kodovych jmen. Za prve sef Nvidie jasne rekl, ze tezebni manie nestoji Nvidii za to aby kvuli tomu navrhovala specificke cipy pro mining.

https://www.fudzilla.com/news/graphics/45583-nvidia-thinks-that-cryptocu...

Za druhe jmena predchozich architektur jako Fermi, Kepler, Maxwell, Pascal taky zrovna neevokuji nic co by naznacovalo jejich specificke zamereni, na vsech vznikly jak herni tak vypocetni cipy, takze vyvozovat neco ze jmena Turing je prinejmensim usmevne :-)

Navic se nikde zadne kodove jmeno Apere nepotvrdilo, cele to vychazi jen z necich spekulaci typu jedna baba povidala a osobne bych spis veril v toho Turinga od Reuters nez nejakemu anonymu z nemeckeho fora.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

+1, jsi jeden z těch co se nenechávají strhávat davem, jak jsem na to narážel v článku s anketou "zvolte si název nové generace nVidia".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

AMD to může zabalit. ;)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia Turing, packaged by AMD?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To sa Nvidia takto snaží zbaviť svojich zákazníkov ???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíš zajistit, aby těžěbní karty po skončení kryptománie nezaplavily herní trh a nesnížily prodeje GeForce.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

což se tedy rozhodně nepovede. Těch karet v těžebních počítačích je už příliš moc.
Jestli začnou těžaři prodávat - tak jim nebude na ceně za kartu záležet - karta už se zaplatila - teď jen minimalizovat ztráty.
A co to udělá s trhem asi tušíme

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kupovat kartu na ktery se tezilo neni zrovna nejlepsi napad

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Důvod?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chlazení slabé napájecí kaskády, které neuvěřitelným způsobem trpí a teploty na kartách běžně maximální provozní teploty udávané výrobcem komponent. Jenže to byste musel nahlédnou pod pokličku a izolace, kterými se výrobci snaží zamaskovat nekvalitní chlazení, které nelze tak snadno změřit např.: FLIR. Jádro 80°C, ale VRM se peče i přes 125°C a to je zkrátka moc, protože NVidia při výpočtech žere neskutečně více, než při herní zátěži, pro kterou byla optimalizována a zatěžuje se celé jádro. Většina karet sotva udrží nativní takty (většina se prostě podtkatuje), natož ty "boost, turbo..."

Vlastní čip umí měřit a logovat telemetrii, ale jako uživatel se k těmto údajům nedostanete. U jedné karty to prodejce řešit nebude (jako u disků), ale u 1000ks už ano.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hlupost. Jak s tou telemetriou, tak s tou nepredajnostou. Pamatam si na rok 2014 a hromady r280/280x/290 ktorymi sa zaplavil trh, predavali sa za par korun ako rohliky, to riziko opotrebenia sa odrazilo na predajnej cene, takze mnoho ludi neriesilo povod grafiky, ked cena za kartu bola smiesna. ;) Mimo ine, na naprostu vacsinu tych kariet boli zaruky 3 roky, takze to, ze karta smazila 1 rok vkuse nicomu nevadilo. Aspon sa otestovala zmetkovost a zmetky poodchadzali do par tyzdnov/mesiacov a drziaky ten rok vydrzali v pohode. A aj ked nejaka ta karta v hernom kompe pak odisla, tak sa uplatnila zaruka. A hadaj co, niektore modely uz neboli skladom, tak sa vyplacal podla zakona cashback. Takze zakaznik, ktory si kupil r280x za 3600Kc a ta mu po pol roku odisla, tak obdrzal od predajcu formou dobropisu 7600Kc, cims vlastne este zarobil. A ze takych pripadov osobne poznam.. Neverim, ze pri najblizsie bazarovej horucke tomu bude inak, ako pred par rokmi. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právě, že ty karty na tom budou většinou líp, než na kterých se hodně hraje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak, ale takové blbosti píšou lidé s nulovými praktickými poznatky. Moje těžební NITRO plusky mají mezi 53-55 stupni a žerou buď 100W nebo 130W při dualu. Já bych si tedy nekoupil karty od hráče - velká šance že to měl přetaktované a zavřené v case

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bazarový prodej Pascalů už Nvidii trápit nebude. S novou generací bude GTX 1060 na úrovni low-endu a GTX 1070 na úrovni mainstreamu. Takže tam toho Pascal moc neohrozí. Pokud by se ale ve velkém začaly bazarově prodávat karty generace Ampere v době, kdy ještě budou na trhu, tak už by to problém byl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano souhlas. Jestli nejaky tezar pocital, ze proda Pascal, tak po vydani Ampery leda za hubicku.

"Vega se povedla" :-)

Dneska jsi me ve vlaku uplne odrovnal. Ted lidi koukali, cemu se v tom mobile smeju, proste jsem byl za blazna.

Jinak, jestli to vyjde, tak super, ale este lepsi by bylo, kdyby sel Turing a Ampera kombinovat. Ted me nezajima nejaka kryplomanie, ale treba mit v PC Amperu na hrani a Turing by zaroven enkodoval nebo dejme tomu nekomu pocital SETi. Byla by to parada, ale tohle NVidia nejspis nedovoli.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Ted me nezajima nejaka kryplomanie"
Mohu se zeptat na důvod?
A). Máš nedostatečné znalosti této oblasti
B). Jsi socka a nemáš na úvodní investici
C). Nemáš na to koule
D). Jsi moralista a tím že netěžíš zachraňuješ svět

Ať už je to jakákoliv z možností, proč tedy komentuješ něco co tě nezajímá? Asi budeš takový ten egohonič co si myslí, že jeho názor musí všichni slyšet, i když nikoho nezajímá, druhý pan prezident :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

""Ted me nezajima nejaka kryplomanie""
Pochopil jsem to tak, že chce (teď) diskutovat/navrhnout možnosti jiného využití.

"Ať už je to jakákoliv z možností, proč tedy komentuješ něco co tě nezajímá?"
Protože ho to(těžební karta) zajímá (i) z jiného důvodu, který uvedl?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jen se obávám, že většině ta 1060, 1070 bude bohatě stačit - a obvzlášť pokud budou za "hubičku"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli Ampery budou a nebudou vyrazne drazsi nez Pascaly v dobe pred manii, tak ja jdu urcite do Ampery.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je snad už dnešní stav ne ? Lowend GTX1050 stála kolem 2500 a tou dnešní mánií kolem na tom nic nezmění ;) ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, kde lidi berou, že by je to mělo trápit. Lidi co si kupujou bazarový karty si novou stejně většinou nekoupí a lidi co si kupujou nový si koupí zase novou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to svým způsobem nový segment trhu - bazar z těžby.
Ty karty byly provozovány za vhodných podmínek. Budou v záruce. A konec konců můžou bejt od kámoše co těžil a ne z anonymního bazaru. A bude jich pravděpodobně fakt hodně což by mělo způsobit velký pokles ceny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak tomu aj bude. Rok 2014 sa udialo to same a neni jediny dovod, preco by tomu malo byt v blizkej buducnosti inak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Heslo dne :Kupujte kupujte nebudou ;) .Zrovna vcera jsem.si tak broukal , Tu Rig tam Rig vsude Rig ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.