Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia chystá nový model GeForce GTX 1060 s GDDR5X

Nedává mi to smysl... jedině snad... čipy na GTX 1080 prodávala Nvidia i spolu s pamětmi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, na nataktovaný Polaris stačí i přetočená klasická 1060. Ikdyby Polaris dali frekvenci co má nyní nejlepší nereferenčka tak se to prostě nevyplatí. Ledaže by přidali SP na 2560, pak by další "kastrát" Pascalu měl šanci jako 1060Ti s GDDR5X a o něco více SP ale pod 1070, pak by mohla zůstat i 256bit sběrnice protože ani 10Ghz 192bit by to proti 2560SP a 256bit AMD nezachránilo.
Ostatně třeba OEM GTX 660 by mohla vyprávět, to byla zajímavá kartička.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co tak varianta "nvidii zůstala na skladě děsná halda GP104 čipů, potřebuje se jich nějak zbavit a prodeje 1070 a výš na to nestačí"?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Defunujme haldu. Porůznu se psalo asi o milionu čipů - celkově, ne jen GP104. 1M NV karet se prodá zhruba za 10 dní, takže o něčem jako "halda" se dá polemizovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I kdyby tve informace byly presne, tak je docela slusny rozdil mit ten 1M chipu neudatelnych, zralych na odpis, nebo ten milion poslat na trh a neco na tom "nicem" vydelat. I na tom jednom milionu puvodne zmetkovych chipu urcite vydelaji par desitek milionu USD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty údaje jde snadno dohledat, prodejnosti v kusech se dají najít a NV dělá v posledních letech docela konstantně projdeje mezi 9 až 10M ks za kvartál. A to jsou údaje do doby než vypukla těžební horečka.

Stačí i trošku přemýšlet, kde by firma točila miliardy dolarů když by prodávala "pár" kusů po pár stovkách., nehledě na to že cena na krámech je cena za celou kartu, nikoli za čip a paměti, tzn NV z toho nevidí plné sumy.

Samo mít a nemím 1M čipů je rozdíl, ale tohle je jen jakási "drobná" rezerva, ne nějaké číslo které je nějak fatální.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo, jenze vetsina tech bezne prodanejch cipu je lowend, jenze ty prebytky jsou highend..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo? Já zase četl několik článků kde se primárně mluví o lowend čipech, tedy 1050/1060

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by to ale proboha kombinovali s dražšími GDDR5X, když stačí čip osekat o něco míň a fláknout tam GDDR5.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne to proste prijde, ze Huang je totalne z formy. Nejdriv nezvladnuta RTX rada, predcasne uvedeni raytracingu, ted uz milionta GTX1060 a pritom nazev GTX1060Ti pro mirne vykonejsi kartu maji stale neobsazeny.
Ale zaroven to asi znamena, ze GTX2060 opravdu nechavaji pro budouci kartu z rady Volta pardon Turing, coz je skoro to same. Takze asi to vypada, ze by chteli pro radu Turing delsi zivot podobne jako pro Pascal. A to je zase dobre pro AMD, protoze cilit NAVI vykonem mirne nad Turing je myslim realne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aktuálně AMD potřebuje přidat u své TOP karty téměř 100% výkonu aby cílili na výkon Touringu. Při přechodu na 14nm dokázali jen 50%

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale preco desiatkova rada? Nebolo by zaujimavejsie keby tie chipy prebalili uz ako 20x0 radu? Aj ked to by asi bol skor low-end z pohladu akym sa prebaluju existujuce chipy do nizsich rad dalsich generacii kariet, zvlast ked sa nieco suska o tom ze 2060 by mali byt prebalene Pascaly na urovni 1080. Takto to asi predaju s vyssou cenou ako 1060 a zaroven uvedu prebalene starsie vykonnejsie cipy ako 2060 za o 100 dolarov vyssiu cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě je možné, že 2060 nebude a budou prodávat akorát vylepšené 1060 a doprodají 1070 a 1080. Jednak je to levnější, vylepšení 20xy řady bez funkcí pro raytracing nejsou až taková a pak ten maglajz ve jménech. Na pultě by v jeden moment byly vedle sebe 1060 3GB, (5GB), 6GB, 1060 vylepšená, 2060 (přeznačená 1080/1070). To je těžce matoucí skoro pro každého.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Matoucí to není, stačí kouknout na parametry, u aut to třeba nikomu nevadí, jeden model a X motorizací, X stupňů výbavy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mnoho možností matoucích je. Nehledě na to, že výběru auta člověk věnuje víc času, než GK, tak X motorizací jsou různě taktované čipy, X stupňů výbavy jsou řady jako Windforce nebo Aorus s různými větráky či rozměry. U GK je zásadní čip a zbytek je obal, proto by různý počet výpočetních jednotek/jader měl mít jiné označení. Stejně jako u aut by jiný podvozek měl být tak zásadní změna, že se změní název modelu.

Ale to je nejspíš věc názoru, třeba jiní zvládají vysvětlit uživatelům lépe, na co si dát pozor při výběru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to byli deaktovovane 1080, ktere by slo treba castecne odemknout..tak to by bylo zajimavy ;))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tak ono už se dnes snad takové čipy ani nenajdou protože se ty deaktivované části fyzicky ničí, nebo ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš než že by byly deaktivované části fyzicky zničené jsou vypnuté fyzicky (tuším, že jejich napájení je přeřízlé laserem ještě před zapouzdřením).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo, něco takového s laserem jsem měl na mysli, výsledek je že to prostě biosem člověk neupraví na vyšší model a počítám že tohle už nedá dohromady nikdo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím, deaktivované části se fyzicky neničí, ale přesným laserem se přepálí spoje té deaktivované části na zbytek čipu (což ve výsledku je to samé jako fyzická likvidace)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.