Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia GeForce 267.91 WHQL řeší problémy GeForce GTX 590

Po zmene souboru .inf jedou i na GTX580.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

trosku ot ale
http://blogs.amd.com/play/2011/03/25/2056/
chcel by som vyjadrenie kazdeho platku v cechach kde 590 "rozdrtila" 6990 :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nikde, tvrdí to maximálně neserózní plátky a lidé typu terrorist a Igor Staněk. Realita je taková, že 590 GTX nestojí za investici, když za stejný peníz lze sehnat mnohem lepší produkt.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

fajn, takze tomshardware, xbitlabs a techpowerup jsou neseriozni platky. cesky ehw take? hmm :) "ti co nejsou s nami jsou proti nam" zda se. neboli pokud s nami nekdo nesouhlasi, urcite podvadeji. tak to jsme se vratili o dvacet pet let zpatky. amd je opet trapna. vybere si ctyri review (z toho dva o kterych jsem snad ani neslysel), nazve je "leading reviewers" a je hotova. to, ze je na netu spousta znamych review stranek, kde vyhrava nvidia, uz jaksi tise opomneli :D

pokud mam dve karty, ktere jsou stejne vykone (rozdil 5 fps nahoru nebo dolu me fakt nezajima), stejne drahe (stejna dolarova startovaci cena), ale pritom SLI profily jsou daleko stabilnejsi nez CF profily a GTX590 je jen z poloviny hlucna oproti HD6990, tak je vysledek jasny. pro to 1,5% lidi, kteri si chteji koupit takove dvoucipovky, je GTX590 rozhodne snesitelnejsi. tedy pokud nebydli vedle nadrazi, ktere by skoro mohlo HD6990 prekricet :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle testů nejde jednoznačně určit, která karta je prokazatelně silnější bez honění chyby měření. Ale co jde určit je hlučnost, délka, spotřeba a atd...Zde bohužel po součtu výhod vítězí GTX 590 (sám bych šel spíš do ní a to většinou radši volím AMD). Takže bohužel AMD to má jako RP článek neboli nemá cenu řešit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A rozdíl ceny je minimální na CZC HD 6990 je 15 146,- (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=88058) a GTX 590 je 15 499,- (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=88927)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevšiml jsem si, že by uvedené servery použily výraz "rozdrtila", na což jsem ve svém příspěvku reagoval. Ale zvykl jsem si, že ty reaguješ vždy na něco jiného, než píšu a taky, že překroutíš co se dá, jen aby jsi si mohl ucáknout ve prospěch zelených.

Jinak k tvému blitku: "daleko stabilnější", "z poloviny hlučná", 5 fps tě najednou nezajímá - aby taky ano, když je Nvidia ztrácí :-) AMD pouze vyzvalo Nvidii, aby doložila své kydy konkrétními důkazy, nic víc. Myslíš si snad, že Nvidia ve svých prezentacích ukazuje recenze a benchmarky, kde je lepší AMD? Naopak ještě rozesílá recenzentům upravené demo HAWX 2 :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

blitky? hmm. tak si to rozebereme:
"SLI daleko stabilnější" - popres ze mimo tech v recenzich nejexponovanejsich titulu CF casto selhava tak, ze je vykon i vyrazne horsi nez jedne HD6950 nebo dokonce pod mirou hratelnosti?

"GTX590 jen z poloviny hlučná jak HD6990" - popres, ze GTX590 je o ~10dB mene hlasita? a vis co znamena 10dB pro lidske ucho? polovicni hluk

"Myslíš si snad, že Nvidia ve svých prezentacích ukazuje recenze a benchmarky, kde je lepší AMD?" a ona snad amd ukazuje benchmarky, kde je lepsi nvidia? ty naivko :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1) popřu, definici slova "často selhává" si představuju jinak než v jedné hře z padesáti.

2) popřu, poloviční hluk GTX 590 oproti HD 6990 prostě nemá.

3) to jsem nikdy nenapsal, reagoval jsem na to, že máš problém s výběrem odkazů AMD

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1) podivej se na xbitlabs, kde testuji hodne her, nebo obecne na review, kde hry testuji ve vice nastavenich. zahy zjistis, ze CF profily selhavaji daleko casteji, nez amd tvrdi. o faktu, ze na HD6990 snad CF ani nejde vypnout a mas tedy v takovych propadech smulu, se uz v amd vubec nezminuji. jsou to chudaci

2)
http://www.anandtech.com/show/4239/nvidias-geforce-gtx-590-duking-it-out...

GTX590 57.9 dB
HD6990 65 dB
delta 7.1 dB

http://extrahardware.cnews.cz/geforce-gtx-590-recenze-test-srovnani-vyko...

GTX590 57.0 dB
HD6990 64.3 dB
delta 7.3 dB

HD6990 (@880MHz) 70.8 dB
delta 13.3 dB

tvuj denial stroha fakta nezmeni. navic subjektivne recenzenti rikaji, ze GTX590 ma daleko nizsi zvukovy projev nez vysoke zvuky, ktere ze sebe vydava HD6990

3) a problem s vyberem odkazu od amd mam. dokonce, v prubehu prohlizeni tech odkazu kvuli zjisteni hlucnosti (chtel jsem mit vysledky od amd) jsem zjistil, ze ve trech ze ctyrech tech amd-vybranych review meri hlucnost jen v jednom a to jeste na hre just cause. LOOOOOOOOOOOOOOOOL a tomuhle AMD rika "leading reviewers"? :DDDDDD to je TOTALNI FAIL amd :) jak muzou leading reviewers nemerit hluk? :DDDD

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jakýpak denial ty angličtináři? Proč mi pořád vkládáš do huby něco co jsem nikdy neřekl? Já přece netvrdím, že 6990 není hlučnější než GTX 590. Samozřejmě že je, navíc je to asi nejhlučnější karta na trhu a klidně přiznám, že bych si takový vysavač určitě nekoupil. To je prostě fakt, a já narozdíl od tebe fakta nepopírám ani nevyvracím. Jen jsem popřel, že by byla dvakrát hlučnější než GTX 590, což opravdu není. Občas mám fakt pocit, že ty mé odpovědi buď nechápeš, nebo nechceš chápat. Anebo jsi tak natvrdlý.

Pořád opomíjíš fakt, že hlavním účelem toho článku AMD bylo ukázat, že Nvidia lže, když tvrdí, že má "nejrychlejší kartu na světě". To, že si každá firma vybere recenze, které se jí hodí, je naprosto logické. Děláš to tak koneckonců i ty ve svých geniálních komentářích (viz tvé tradiční anandtechy). Existují totiž benchmarky, které výkon změří spolehlivě a každému recenzentovi stejně a ty mluví zcela jasně.

Pokud budeš mít chvilku, mohl bys zde napsat (myslím že by to zajímalo mnoho lidí), proč máš takovou averzi vůči AMD a zároveň tak miluješ Nvidii? A hlavně netvrď, že u mě je to přesně naopak, protože není. Sympatizuji sice momentálně s Radeony, ale není to taková láska až za hrob, jakou ty cítíš k Nvidii a už vůbec netrpím takovou nenávistí k Nvidii jako ty k AMD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

decibelove rozdily v hlucnosti mluvi dost jasne. pretaktovana HD6990 je dokonce vice nez dvakrat hlucnejsi nez GTX590

tvoje pocity, zhrzenost nebo cokoliv jineho me ani trochu nezajima. do amd budu ryt do te doby, dokud budou honit vykon na ukor kvality, aby dohnali konkurenci. az si nejaky jouda k te HD6990 koupi IPS panel s AdobeRGB a ona mu ve hre ze 64bitovych barev s alfou udela 32bitove, srazi teselacni slozitost na polovinu oproti tomu, co zamyslel designer a jako v pripade metra nevyrenderuje near field atmosfericke efekty, tak si bude rvat vlasy jak naletel. to je kvalitka, vazne :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ach jaj, ta nv je posledne roky dajaky chaos :) keby nemali to physx, tak ani nie je ziaden dovod. Uz aby bol Kepler ci ako sa to vola :) Ja mam 2x6970 890mhz za 660€ sDPH, a tiez by amd mohlo daco vymysliet aby v hrach mali podporu na svoju fyziku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ani PhysX není žádný důvod, to jen na okraj. Mrtvé rozhraní, které nevyužívá téměž žádný vývojář (20 her za 5 let, z toho pouze 4 AAA tituly, navíc s nulovým vlivem na hratelnost, pouze trochu víc kouře a bordelu).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

i tech 20 her je vic nez softwaru pro ati stream a hd3d LOL

navic nebude nahodou novy unreal engine podporovat physX take? a na tom bude urcite postaveno dost her, jestli se to aspon trochu priblizi predchozimu UE :D a kde je amd? nikde. prohledavaji cely internet aby nasli alespon jeste pate review, kde vyhrala HD6990 .. :DD

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co má Stream společného s PhysX? Asi totéž co ty a inteligentní člověk - vůbec nic. Takže se radši zdrž komentáře a běž se kochat odlétávajícími dlaždicemi v Batmanovi a Mafii. To je totiž vrchol technologie, kterou zde obhajuješ :-)

Nový Unreal Engine je v nedohlednu a pochybuju, že se tvůrci vůbec budou zabývat nějakým Physx. Ano, podpora sice je v aktuálním UE3, ale ta je tam již dávno (tehdy ještě asi tvůrci mylně očekávali, že se třeba tento nesmysl uchytí) a jak jsem již psal, žádný normální vývojář už ji nevyužívá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zadny normalni vyvojar ji nevyuziva? :D to ale nic nerika o tom, kolik vyvojaruji vyuziva. pro tebe ti, co physx vyuzivaji nejsou normalni. to je ale hochu tvuj nazor. tech "nenormalnich" je cela rada ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jistě. Očekávám v nejbližších letech hromady her s HW podporu PhysX. Schválně kdy vyšla poslední - jejda, to už je sedm měsíců? Jak je to možné, když je PhysX taková bomba... Ale mysli si co chceš, já vím prostě svoje :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tvoje klamy jsou tak snadno prokouknutelne. ve spouste her neni physx protoze tam neni potreba. maji jen jednoduche fyzikalni efekty. tam, kde chteji udelat neco extra, na co uz by bezne cpu nestacilo, pouziji physx - pokrocile destrukce okoli, animovane odevy atd., na tohle vsechno uz bezne cpu nestaci. a jen v takovych hrach ma physx nebo podobny system smysl

takze mily ukulele, zkus se zamyslet ne v kolika hrach za poslednich 10 let physx je, ale v kolika hrach z tech, ktere tak pokrocile efekty potrebuji, physx je. imo je ve vetsine. a zdejsi ctenari nebyvaji moc casto natvrdli a myslim, ze tohle moc dobre chapou

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ukaž mi v Mafii 2 pokročilou destrukci okolí a dám ti za pravdu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

fajn, no problemo. a nekoukej jen na odletavajici bordel, ale i na to jak se treba lame drevo, jak se vlni kabaty a na detaily vybuchu. imo to stoji za videni

http://www.youtube.com/watch?v=0v1NgyzQ9tM
http://www.youtube.com/watch?v=ONQfbGBtitY&feature=related

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jeste ste meli napsat ze drivery ktery nV dodava ji odpali spolehlive.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to aspon bylo vtipny, ty tvoje blitky tady...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Po OC má pravdu :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.