Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k nVidia GeForce GTX 295 poráží Radeon HD 4870 X2

"Super spotřeba, hehe" povídal majitel Matroxe G-450 s chladičem o velikosti asi 3 x 3 x 0,5 cm

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je milé, když se alespoň některý server odváží "na plnou hubu" okomentovat aroganci regionálního PR nVidie :-) Tohle se bohužel ke čtenářům většinou vůbec nedostává...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

trapne ...a neskoro prichadza novy kral februar?????....ved dnes v poho frcim na 24..s rozl 1900x1200 full detail...s radeonom hd4870....trapne....lol

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Kolik je pet deleno nulou? Neco me uniklo nebo by se mel WIFT stydet? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@gi
Možná jsi to nepochopil ty, že tím bylo myšleno, jako vůbec. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hm tak fo Falloute to zrovna moc nefunguje...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ta grafika papa stejne jako celej muj komp s HD4870 :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to Boris911:

sice jsem ze zakladky pryc uz vice nez ctvrt stoleti ale tahda byl vysledek jakehokoliv deleni nulou rovny nekonecnu. Cize IMHO bych rekl ze mysleno bylo: "... nekonecne krat hodnejsi..."

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

>> gi:
Podle mých výpočtů při dělení nulou vzniká nekonečno ;).

>> XMarty:
A protože nevím, co se stane, když se nekonečno násobí nulou, odpustil jsem si dovětek typu a ani tak by nám to nebylo moc platné ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: A podle mych vypoctu pri deleni nulou vznika vyjimka :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Nalozil si im aj za mna, dakujem. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

qee: Pri programovani vznikne vyjimka. U matematickeho vypoctu vznika nekonecno.. Diky tomu se daji pocitat limity a jine veci :-(..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Nekonecno nebo minus nekonecno. V pripade 5/0 to nejde rozhodnout, takze to je chybna operace. Takhle limita z 5/x pro x jdouci k 0 zprava, to by bylo plus nekonecno.

To rovnez odpovida na otazku "co se stane, když se nekonečno násobí nulou": zalezi na tom, jake je to nekonecno a jaka 0 (tedy z jakych limit pochazi). Pokud je to "prava" 0, nepochazejici z limity, tak ji ani nasobeni nekonecnem nevylepsi.

XMarty: Na tohle ti zakladka nestaci, vlastne si nejsem jisty jestli se to uci na vsech strednich skolach.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

qee: Po pravde mam pocit, ze numericky koprocesor 80387 - respektive dnes spis FPU s nim kompatibilni - vyuzije faktu ze ma dve nuly - plus nulu a minus nulu - a proto vrati spravne nekonecno. Nekonecno krat 0 je pak NaN (Not a Number).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to nekonecno je len akesi symbolicke vyjadrenie..ta vynimka sedi viac..skus si predstavit ako rozdelis pizzu na 0 casti;) myslim ze v matematike je skor "zakazane" delenie 0..alebo 5/0 = rovnica nemá riesenie

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

OT: Hmm, tak standardní dělení nulou je samozřejmě ehmm (nevím, jak to říci)... nicméně pokud to budete brát jako počítání s limitou, jako dělení číslem blížícím se nule, pak opravdu bude výsledek nekonečno

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> hkmaly:
Na základce nás učili víc pitomostí, než jen že nulou dělit nejde ;-). Ale už bych to neřešil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Striktne algebraicky nie je delenie 0 definovane...
Dokonca aj analyza s tym ma problem, pretoze ak zapiseme delenie prostrednictvom limity, tak dostaneme:
lim [x->0] a/x, tak tato limita neexistuje, pretoze ak sa k nej blizime zlava, tak je to -oo a z prava je to +oo, teda limita neexistuje...
To hovori rigorozna matematika.
Ak sa k tej nule blizime, tak vysledok sa naozaj blizi nekonecnu, ale priamo v nule nastava singularita a BODKA!!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pizza se na "nula" částí rozdělí konzumací :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

subdivider: presne tak:)

pastelka: pravda..to co z teba vypadne potom uz pizza nieje..teda..nejedol by som to;D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>Pastelka
Konzumacia Pizze je operaciou odcitania. Kazdy od celku jedenim odpocita svoj (nenulovy) zlomok pizze... :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1: nelze delit 0, tzn. vyraz 5/0 jako takovy nema smysl, proto se zavadi limita
2: lim[x->0+](5/x)=oo; lim[x->0-](5/x)=-oo => s timto urcite nema matematicka analyza problemy (viz subdivider)
3: neurcite vyrazi typu [0*oo], [oo/oo], [0/0] aj. se resi pomoci l'Hospitalova pravidla, napr: f(x)=sin(x)/x, pro tuto funkci se lim[x->0-]f(x)=lim[x->0+]f(x)=1
4: pokud mame nejakou funkci s singularnim bodem (napr. 0), pro kterou se limita zprava i zleva blizi k urcitym rozdilnym cislum (napr. f(0-)=-2 a f(0+)=1) potom nam nic nebrani v tom, abysme si dodefinovali funkcni hodnotu v bode 0 jako aritmeticky prumer limit, tzn. f(0)=(f(0-)+f(0+))/2=-1/2 (udelat to muzeme prave proto, ze v 0 neni f(x) definovana)
4: f(x)=sin(x)/x, pro tuto funkci se lim[x->0-]=lim[x->0+]=1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

>>xdafi
Mas uplnu pravdu, ja som chcel len jednoduchsie argumentovat...
Ale l'Hospital riesi len vyrazy ake si napisal a nie konecne cislo lomeno 0...
To dodefinovanie sa mi uplne nezda, pretoze sice dodefinujes nejake cislo napr. { f(0)=(f(0-)+f(0+))/2=-1/2 } ale povodna funkcia tam stale nebude mat limitu, pretoze si skus tam urobit prstencove okolie nuly a vyuzi "espilon-delta" definiciu limity. Podla mna ti to tam vybuchne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>xdafi
Velke sorry z mojej strany - v definicii limity sa prave berie prstencove okolie O(a) a samotny bod a sa tam neberie...
Clovek zabuda (dokonca aj Matfyzak)... :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Fascinuje me, co je tu expertu na matematiku. Mohli byste pro zajimavost uvadet jeste skolu :-)

Mimochodem dle meho 5/0 neni proste definovano, protoze takove cislo by muselo reseni rovnice 0x=5. Limity sou krasna vec, ale tady se mluvi o 0, ne o cisle ktere se ji blizi, takze limity nejsou na miste. (MFF UK)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to subdivider:
Mas pravdu s tim prstencovym okolim, ale ten arit. prumer se pouziva, kdyz potrebujes nekde pocitat s hodnotou funkce tam, kde neni definovana a pritom ma urcite limity zprava i zleva (aspon tohle jsem videl pouzivat v praxi). Samozrejme diky neexistenci okoli nemuzes urcit derivaci (nelze urcit derivaci bodu :)) Zdravim

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jezkovy voci, co to tady melete?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ježkovy voči ... TDP 289W ... to je víc než zbytek kompu dohromady. Zajímalo by mě čím se takový topidýlko chladí...
Každopádně je dobré, že nVidia je zas v čele (i když se čtyřměsíčním zpožděním). Už se těším na odpověď ATI :-).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

He he koukám že se nám tu sešly dvoje "hedgehog eyes" ve stejný čas rofl

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako ATInar musim uznat, ze nVidia ma korunu za nejvykonnejsi grafiku, ale jako koncovej uzivatel ma i korunu za nejvetsiho zrouta el. Takze sakum prask se tesim s cim se pochlubi ATI. No uprime, koupite si ji nekdo? Ja teda ne, Cekam na AM3 a pak utratim vse co pujde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 jamoko: Pikantní je, že spotřeba GTX295 je podle některých serverů nižší, než je spotřeba 4870X2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to co..?
ved im spravte temu o nulach nech sa mozu poriadne vystrikat.(ale ved ja nic, len ma to trocha nastvalo ze sa cela debata toci o prkotinach)
--
cervenokozci sa ukajaju na par hrach a melu neco o stvormesacnom prvenstve ati. pritom je jasne, ze nvidia nebola nikdy porazena. proste idiot si vsima maximalne fps(ked hra, asi cumi len do steny a pritom si masti pero). nehovoriac o crysis, kde tie cervene hnusne ovladace s ich smiesnym hw nemaju sancu. coze?.. ze crysis je zle optimalizovany?... no to mozu tvrdit len idioti, ta hra je proste najlepsi graficky skvost. asi by chceli optimalizovat tak ze budu degradovat kvalitu.. omg. a ked aj, to nic nemini na tom, ze ati to nestiha tak dobre ako nvidiaa to je fakt. mozte sa cervenaci aj rozdrapit... chachahca ...viete preco vas neznasam?.. lebo kto si da dos systemu tie hnus ovladace je pre mna retard. ale mam vas aj rad, pretoze vase tupe mozgy znizuju cenu mojej nedokonalej, ale stale najlepsej grafiky aka jestvuje na trhu.

a dalsia vec...
nvidii staci stary vyrobny proces(65nm) aby porazila ati(40-55nm). kriste vy cerveny tupci, spamatajte sa, ved ked nvidia nahodi rovnaky vyrobny proces, co ako nemusi, ati si ani neskrtne.

smiesna ati sa snazi uz velmi dlho ale aj tak sa jej nedari porazit nvidiu s ich ich niekolko rocnymi jadrami. ati su jednoducho suflikanti ked nevedia optimalizovat na tu istu uroven ako nvidia a tak to riesia zmensovanim procesu, fakt uzastne..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto vynikající karta, která dominuje ve hrách jako je Dead Space a jaké jsou vlastně hardwarové nároky takové hry: Grafická karta: Geforce 6800 nebo lepší / Ati X1600 nebo lepší. Karta musí podporovat Shader Model 3.0 a mít 256 MB paměti. ?
 
Takto vypadají normální testy http://news.mydrivers.com/1/123/123710.htm navíc ty ovladače jsou falešné http://plaza.fi:80/muropaketti/futuremark-ei-aio-hyvaksya-nvidian-uusimp... namísto sníků, manipulují s výcledky, chybí DX10.1 ...
 
CO DODAT??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JAK BY BULVÁR  ??? "GeForce GTX 295 (podle oné předčasně vypuštěné recenze) v drtivé většině testů konečně poráží 4 měsíce starý Radeon HD 4870 X2 a nVidia tímto počinem potvrzuje, že "

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

cervenokozci sa ukajaju na par hrach a melu neco o stvormesacnom prvenstve ati. pritom je jasne, ze nvidia nebola nikdy porazena. proste idiot si vsima maximalne fps(ked hra, asi cumi len do steny a pritom si masti pero). nehovoriac o crysis, kde tie cervene hnusne ovladace s ich smiesnym hw nemaju sancu. coze?.. ze crysis je zle optimalizovany?... no to mozu tvrdit len idioti, ta hra je proste najlepsi graficky skvost. asi by chceli optimalizovat tak ze budu degradovat kvalitu.. omg. a ked aj, to nic nemieni na tom, ze ati to nestiha tak dobre ako nvidiaa to je fakt. mozte sa cervenaci aj rozdrapit... chachaha ...viete preco vas neznasam?.. lebo kto si da do systemu tie hnusne ovladace, je pre mna retard. ale mam vas zaroven aj rad, pretoze vase tupe mozgy znizuju cenu mojej nedokonalej, ale stale najlepsej grafiky aka jestvuje na trhu.

a dalsia vec...
nvidii staci stary vyrobny proces(65nm) aby porazila ati(55nm). kriste vy cerveny tupci, spamatajte sa, ved ked nvidia nahodi rovnaky vyrobny proces, co ako nemusi, ati si ani neskrtne.

smiesna ati sa snazi uz velmi dlho ale aj tak sa jej nedari porazit nvidiu s ich niekolko rocnymi jadrami. ati su jednoducho suflikanti ked nevedia optimalizovat na tu istu uroven ako nvidia a tak to riesia zmensovanim procesu, fakt uzastne.. iste, mensi proces je lepsi, ale na co ho robit ked nemusim(hovori si nvidia)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

při zakoupení této karty vám do týdne přijde blahopřejný dopis vlastnoručně podepsaný od ředitele ČEZu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to rajsky: Prosimte bez se utrit...
Mas argumenty jak pubos.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

O 15 snímků víc v Call Of Duty v rozlišení 2560X1600 s 4XAA? Tak to si ty dva krajíce chleba hned běžím koupit :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

2 paste: mam odjakziva geforce ale ty si magor vole...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jeste najit cvoka co si do kompu narve cosi se spotrebou 300W!!! se mi zda ze na tomhle se sice hry hrajou hezky za to se ale krapitek prodrazi... neni nad to mit misto elektromeru vrtulnik...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Obr se opravdu "překonal", leč ráno orgasticky pištěl, jak je NVidia úžasná a jak výrazně "drtí" ATI/AMD. Nynější verze je oproti "předuveřejněné" velmi umírněná.
Přitom nejde vlastně o skutečné testy, ale pouhá kompilace na bulvárním internetovém plátku...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

peknej kousek:) ale zajimalo by me jak by se tvarili z CEZu kdybych jim tim zatavil loziska v elektromeru:D:D mit to spotrebu pod 100W v HIGH-ENDu tak si ji rad koupim:))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vy slovensti bratia jste dobri hybridi :o) zrejme slovenska verze atitoma. je uplne jedno co mas v komplu, stejne vetsina stoji za prd. zakazniky bude spis zajimat cena a naklady. nez 1.5fps vic v nejake hre.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To paste: konečně chápu význam slova "nvidiot". Díky za vysvětlení tohoto pojmu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to tu pred par mesiacmi bol clanok, ci ma CDRserver banovat Ladika. Jeho vyplody su slahacka oproti tym zvastom rajskyho, pasteho a Atitoma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nechci se zastavat pasteho, ale pouze zkopiroval to co napsal nekdo jiny a dodal k tomu jeste neco ve stylu odpovedi...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

O 15 FPS a 100W víc ... ehm jsem na rozpacích . Tohle je jasné prvenství Nvidie ?
Spotřeba karty při běžném užívání (Kéž by to bylo 50%hry a 50% práce ;) a porovnání klasického vzhledu vs Aero s permanentním vytěžováním čipu ) to jsou další podstatné hodnoty které nás zajímají ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Wifte - ten článek je tragický ... nic nemáme , tak budeme spekulovat ?
Bulvár nemám rád ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

cim vesci pravdu rajsky ma, tim vic to cervenokozcov prudi :) ..nikdo predse neda dopustit na sve (ked aj nedokonale) detatko, ktore mu v porovnani s konkurenci dela radost za manej penezi. suflikanti proste nikdy nebudu videt do sveho systemu, nic take ich ani nezajima, chcu sa len ihruskat a poupratovane k dokonalosti mat nemusej

to, ze nekdo ma invidiu, este neznamena, ze neni suflikant

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vykonnejsia - slabsia ako ATI ... mozno ma o 15 FPS viac v sialenom rozliseni, ale nebyt ATI, takato karta by stala 1200 a nie 500 dolarov a vsetci by tu slintali nad niecim nedosiahnutelnym za 23 tisic korun.
Priniest vykon o 15 FPS nizsi ale za cenu 2.5x mensiu malo nieco do seba.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy se nVidi nepovede zamést pod kobereček to co se stalo. Radeon byla skoro půl roku nejlepší grafika na trhu, na to se nezapomíná a když dneska srovnáme výkony, spotřebu, cenu tak je HD 4870 tam kde byla předtím a nVidia na ní prostě nestačí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.