Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia GeForce GTX Titan Z „odložen na neurčito“

Jsem to říkal hned na začátku ještě před vydáním R9 295x2. Že R9 295x2 bude normálně v prodeji a GTX Titan Z se tam ani nedostane, že to bude další papírová grafika :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono doba sa aj posunula, dnes vsetci idu po mobilnom segmente a spotrebe. Toto su cisto karty len pre marketing aby ukazali ze su stale top, ale realne predaje budu zanedbatelne oproti nakladom na marketing, servis, predaj. Ani by som sa nedivil, pri tom ako nVidia slape k Tegre K1, ze sa casom uplne vykaslu na desktop highend a taketo karty sa budu robit len v prevedeni pre Cuda vypocty alebo profi Quadro.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

spíš bych řekl, že jim vypálila rybník R9 295x2

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je to karta pouze pro obsazení výkonového trůnu. Tj. čistý marketing, a tady to AMD tentokrát vyhrálo na celé čáře.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

taky předpokládám, že to tak bude. Pravděpodobně nechcou vydat jejich nový "top" produkt, dokud aspoň nepřekonají (a nebo aspoň nedoženou) výkon R9 295x2

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

K tomu vypalenemu rybniku, nechapu jak muze nekdo zduvodnovat nevydani karty hypotetickym rozdilem vykonu v radu procent, kdyz rozdil ceny je v radu nasobku. Si to predstavujete jak hurvinek valku.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

A on snad někdo zdůvodňuje vyšším výkonem 295x? Prostě jim AMD vypálilo rybník - jak výkonem, tak především cenou. Není co řešit ;)

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Cenou jiste ne, viz predchozi produkty, ktere sly na trh. Co se tyce vykonu, mylne predpokladate, ze skutecna cilova skupna zakazniku bere AMD jako alternativu. Titan se kupuje misto Tesly, kdyz nepotrebujete ECC a Tesla support. Zadny enthusiast gamer si neporidi TitanZ, kdyz muze mit za ty prachy Quad 780Ti vcetne lga 2011 platformy.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pokud budeme za cílovou oblast těchto produktů považovat 4k rozlišení, pak už dvojice GTX 780 Ti, která běží na 837/876 MHz, je v řádu procent (konkrétně ~6 %) pomalejší než R9 295 X2:
http://www.computerbase.de/2014-04/amd-radeon-r9-295x2-benchmark-test/5/
Titan Z má oproti samostatným kartám základní takt ještě o 16 % níž a TDP o 25 % níž. V takové situaci lze jen těžko očekávat, že rozdíl výkonu mezi R9 295 X2 a Titan Z by byl pouze na úrovni jednotek procent; daleko reálnější se zdá, že by se stávajícími parametry zaostával o 10-20 %.

Jak Nvidia ukázala s oběma Titany, tak ~dvojnásobná cena oproti konkurenci jí problém nedělá, pokud je karta o jakékoli nenulové procento rychlejší než konkurenční produkt. Problém může být jedině v tom, že tentokrát karta rychlejší není.

Spíš by mě zajímalo, jestli Nvidia Titan Z zruší úplně a postaví ho až na Maxwellu, nebo zvýší TDP / takty / chlazení a pustí ho na trh jen o pár týdnů nebo měsíců později.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Titan Z je naprostej úlet a nemá zákazníka o to jde. Titan se podařilo udat protože:

- Ve své době to byla karta s nejsylnějšim hrubym výkonem ale zároveň solidními provozními vlastnostmi.
- Někteří je nakupovali jako cuda DP výpočetní karty.

Ani jedna z těchto skupin si Titan Z nekoupí. Proč?

- Neni ani 2x rychlejší jak titan black či GTX780TI, je tak o 70-80% možná (pominu li AFR a vliv MS), ale stojí 3x tolik.
- Hrubej herní výkon bude mít 295 vyšší. Titan Z by to mohl zvrátit jen s modem power targetu a masivnim OC, což se stock vzduchem asi nepůjde, + furt je zde ta extrémní cena. Žádnej hráč si to teda nikdy nekoupí.
- Jako výpočetní karta taky useless. Proč? Protože oproti klasickýmu Titanu je katastrofálně nevýhodná. Kupí 2x Titanu místo tohodle člověk záská vyšší výkon a o 50% nišší cenu. Navíc drtivá většina lidí co to potřebovala postavit na této generaci už to postavené má na prvních Titanech. Takže zde se taky nedá udat.

Ta karta prostě nemá šanci se prodat v jakémkoliv segmentu trhu. Leda kdyby měla cenu jakou si zaslouží, ala tak 70-80% nad klasickym Titanem, na což evidentně Nvidia nehodlá přistoupit.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Kedar Míša > cena problemem opravdu nebude, je to tak uzce profilovany produkt ze by si cenu pro tech par tisic zakazniku obhajil, problem bude tedy hlavne ve vykonu, ktery proste nemuze dosahovat R9 295X2

i ona R9 295X si cenu obhaji, a to stoji priblizne tolik co trojice OC R9 290X ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právě proto, že si tu kartu kupují lidé co přesně vědí co chtějí a vyznají se v HW by ta karta byla neprodejná. Dva Titan Black stojí 48 tisíc a jsou ve všech ohledech lepší než ta šíleně předražená dvoučipovka co by se jim ani výkonem nevyrovnala.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

:D jak by mohla kdyz je o 20k levnejsi :D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

:D at si ten šmejd nechaju :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.