Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia chystá GK180 Atlas, GPU s 2880 stream-procesory

Čip GK110 je sice na trhu již nějaký pátek, ale dosud nevyšel v plně aktivní konfiguraci, která by (ať už hráčům nebo profesionálům) nabídla všech 2880 stream-procesorů najednou.

Plná GK110 už vyšla, jako Quadro K6000 http://www.nvidia.com/object/quadro-desktop-gpus-specs.html

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Možná jsem to málo zdůraznil, ale tou závorkou jsou míněné GeForce a Tesly.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>Čip GK110 je sice na trhu již nějaký pátek, ale dosud nevyšel v plně aktivní konfiguraci, která by (ať už hráčům nebo profesionálům)

Takze Quadro se neprodava profesionalum? Tohle je opravdu hodne zavadejici - update clanku by se rozhodne hodil.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To bych napsal "hráčům i grafikům", ale ok, přeformuluju to, abych se nedotknul nějakého profesionálního grafika :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, takze vesmes stejny krok jako GF100 -> GF110. Ono jim nakonec ani jina volba nezbyva, pokud si chteji udrzet vykonostni trun... Prostor na nove, vetsi jadro uz neni. :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

to bych se moc divil, kdyby Nvidia vydala něco většího než 550mm2 čip, ale nikdy neříkej nikdy že ? :o))

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Dříve či později nastane ten moment kdy dojde k odseparování GPGPU a herních GPU. Masivní čipy kde tunu místa zabíraj herně nepotřebné DP jednotky a další věci a na druhou stranu výpočetní čip kde tunu místa zabírají TMU, rops a jiné výpočetně nepotřebné jednotky, to prostě neni ono. Bejval bych čekal že Nvidia vydá velké čistě herní GPU či čistě výpočetní, ale ani jedno asi nebude pravda.

Existence tohoto GPU mi přijde naprosto nelogická. GK110 jednak umí PCI-E 3.0 bez problémů (protože mi tak funguje), a druhak kvůli 6% výkonu se nenavrhuje novej high end čip. Už jen proto že GK110 neni využívána na plnej potenciál, ty co se prodávaj jsou balancovány na výkon vs watt ne max výkon. Tian má OC maj minimálně 25% bez zvedání voltáže + ještě nejsou plně aktivní, vydávat novej čip pro 6% výkonu neni logický když z toho současného jde vytřískat ještě 30%.

Existence toho čipu je naprosto nelogická. Logický naopak bylo to jak Nvidie se svými 28nm čipy nakádala doteď, prodávat s co největšim ziskem a neplejtvat penězma na nové čipy, protože ty základní 4 tuto generaci pokrejou, kdežto AMD vydává novou řadu 28nm GPU které Nvidia může konkurovat tou starou řadou 28nm GPU, to by pro NV znělo dobře, nebejt tohodle nelogického a postradatelného GK180 nebo jak se to má jmenovat.

Dle mého názoru to byl čip navrhovanej jinam, původně pro jinej proces, prostě něco u čeho nevyšel plán a NV se to rozhodla předělat na 28nm TSMC a vydat, něco jako byl Cayman u AMD.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No, tak OBR tvrdí že to vlastjě je GK110, ale jen přejmenovaná a v plné konfiguraci. To by dávalo mnohem větší smysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno mě spíš zaujala změna pcie gen 2 na gen 3 - to by taky mohlo něco na výkonu přidat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jj...to bude znatelný nárůst výkonu o cca 0,5% v 4k rozlišení :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jenom ci ta GK180 bude nativne podporovat i DirectX 11.2, ne jako GK104 ktera tyto technologie emuluje softwarove zatim co AMD ji po strance hardware plne zvlada(HD7000) co dokazuje i tim ze pro rozsireni verze api DX11(11.2) bude stacit dopsat podporu ze strany ovladacu. Kdyz uz GK111 ale 180? to musi v NVIDII tahnout jiny matros :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.