Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k nVidia GT200 - další generace?

To je důvod proč vydali Hybrit SLI nemyslíte

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim,

karta ma 4 napajeci konektory... A co teprve 3 SLI :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno a schoří mi přívodní kabeli :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no ked sa poriadne pozriem na ten obrazok tak kacicka... pekne chrumakva, vonava... mnam !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Staci kouknout na popisek fotky:
"snad jste všichni pochopili, že tahle fotka je FAKE :-)"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja bych tomu i veril, muze to byt klido multicore GPU. Jak se rika na kazdem sprochu pravdy trochu a i by tomu nasvedcoval i zastaralejsi vyrobni proces, ktery asik maji osvedcen a tak by nemuseli byt probvlemy. Panove nebudte tak skepticti, jistou logiku to dava, jen ta spotreba trosinku mimo ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fotka je jednoznačný fake - stačí se podívat na holou 8800GTX a musí být všem jasné, jak nobá fotka vznikla:
http://www.xbitlabs.com/misc/picture/?src=/images/video/gf8800/gf8800_ca...

Ale 250W jako top spotřebě bych i věřil. Pokud vím, tak HD2900XT měl tuto hodnotu danou na 225W a 8800GTX na necelých 200W, takže až tak velký skok ve spotřebě by to nebyl a absolutně bych se toho nebál(osobně říkám, že na spotřebě až tak nezáleží, důležitý je jen hluk a ten NV drží už od doby GF6 u high-endu na velice slušných hodnotách).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

toto chce nasadit nVidia proti 45nm R700 s DDR5 ??? Tak to se asi v nVidii někdo zbláznil DDD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zlatá dobrá HD 2x00, 3x00 či 3870 X2 nebo 3870 vše s DX 10.1 a plnou implementací full HDCP (tedy včetně audia)...
Jsem moc zvědav jak na tom bude tato karta od nVidie výkonově a zda konečně poskytne i plnou nativní podporu HDCP. Možná se nějaká kousky s full HDCP najdou, ale to není práce nVidie, ale daného výrobce karty.
Jsou nějaké karty karty od nVidie s plnou plnou HDCP (včetně audia na HDMI či zkrz redukci DVI->HDMI)?
ATI to umí krásně....
Pro všechny mám karty jak ATI, tak nVidia. Nejsem vyhraněný zástupce jedné či druhé značky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Bohumil Stejskal: R700 bude na 55nm, protoze TSMC nema 45nm vyrobni proces vychytany, takze si to jeste nerisknou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohumil Stejskal: cip R700 bude nejspis 55nm a co ty vis jestli mu můžou konkurovat. Radim pockej si natesty a pak budes chytrejsí :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co tak dát procesor CPU 45-65W na přídavnou destičku a grafický čip přímo na desku pod pořádný chladič ?
Nebo konečně dát na základní desku vedle procesoru CPU i grafický procesor GPU ? 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re Stejskal:
1. minimálně ten obrázek je fake - důvod jsem už níže vysvětlil(pro zopakování - porovnejte fotku s 8800GTX).
2. R600(80nm) měla taky pokročilejší výrobní technologii oproti G80(90nm) a jak to s ní dopadlo... pamlejší, hřejivější a hlučnější...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No... i kdyby to byla pravda... tak at.. prvni generace bude zrava a zhava... pak to zmensej a zefektivnej, a teprve pak to zacne bejt zajivavy (;

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím, asi je to fake, 4 x napájecí konektor, to je už i na hi-end moc. Nicméně nedivil bych se té spotřebě - 65nm (zaběhnutý výrobní proces je lepší pro gigantická GPU i méně ztrátový díky menšímu počtu defektních jader při výrobě) Ati je ve výrobním procesu ale dál. Takže to bude asi tak - Nvidia obrovská drahá a nenažraná karta s obrovským výkonem pro pár bohatých a pohodové HD3870 55nm se skvělým poměrem cena/výkon/spotřeba dostačující na hraní dnešních her pro všechny ostatní, kteří nepotřebují SLI a nestačí jim ani výkon HD3870X2 a jsou ochotni dát za grafickou kartu, která bude za půl až rok stejně zastaralá více než 10 tis korun. Já kupuji grafickou kartu obvykle na rok a žádám nejlepší poměr cena/výkon/spotřeba/technologie. Před rokem takovou kartou byla X1950pro, dnes HD3850/70. V tomto ohledu je konkurenceschopná jen 8800GT, také hodně dobrá karta, nicméně Ati hraje "do karet" ;-) lepší dostupnost, 8800 je mnohdy předražovaná, navíc nemá implementováno DX10.1. Proto Ati. Hiend je něco jako propaganda - lidé kupují klidně i lowendové grafiky od výrobce, který má nejrychlejší grafiku. Takže je na každém, jak se k nákupu GK postaví - nakupovat to nejdražší umí každý, umění je ale nakoupit "chytře"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vzhledem k fotce jak již bylo řečeno předešlými je to zpráva tak akorát do koše.. Někdo si dal přáci, zakryl popis a ve photoshopu přidal 2 napájecí konektory. Tyhle prevíti uhlídat nejdou. Poslední velký fake co sem viděl byl nový Canon EOS 6, na kterej leckdo čeká a někdo ho udělal ve photoshopu. Jen zapomněl vyretušovat integrovanej blesk, kterej tahle třída nemá :-))
 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta fotka je nádherná. Sice pravděpodobné Fake , ale takhle nějak ten monolit a napájení může vypadat :) 65nm proces je výborný , pokud se na něm nezačne pouštět do oběhu další generace čipu bez pokročilých úsporných mechanismů . Nvidie si najde cestu do PC všech výkonových rozmazlenců a obdivovatelů nového 3Dmarku . A nepochybuji že jim bude jedno o kolik kW si karta řekne .My ostatní zatím doufejme , že k podobnému extrému nebude pod tlakem donucena i ATI :/ . Budoucnost patří úspornému a výkonnému řešení, doba obliby přímotopů pominula .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fotka je 100% fake, podívejte se na rozmazané "šroubky" držící GPU a pak detaily na zbytku kartě - jde jenom o zvětšenou G88 s připláclými napájecími konektory :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

teda pánové (a dámy?), když jsme s WIFTem zpracovali fotku geforce8800 do té podoby, kterou vidíte u zprávy, mysleli jsme si, že textový popisek velkého obrázku jasně říkající, že je to FAKE bude stačit. Zjevně ne, takže to tu ještě řeknu explicitně:

TA FOTKA JE FAKE!! vznikla v žertovné chvilce v rámci redakce pouhou úpravou gf8800gtx :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si myslim, ze pokud chce nvidia drzet krok s ATI, musi se uchylit k takto velkym chipum, kdyz neni schopna vice GPU-reseni. Zase kde pridava, tam notne ubira. Osazeno je pouze 64MB pameti. Tipuju to na 128MB L3 primo na chipu. Jen budu muset dokoupit druhy zdroj paralelne, protoze muj ma jen 2x 6ti pin. :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DTS, ty ses nepoucitelnej, prosimte, z toho obrazku V ZADNEM PRIPADE nevychazej. Delal ho Wift s Jezkem v Photoshopu. Uz to chapes ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> happymaster23:
Až nám budeš mít opravdu co přínosného říci a nebudou v tom sprosťárny, přijď. Smazáno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

paja6666: jenze on me david o par minut predbeh,aby to melo efekt :))
myslim, zes z meho prispevku preci nemoh myslet, ze to myslim vazne... ;-P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem nic sprostého nenapsal. Je to hnusná cenzura hodná tak hulánova blogu. Ale pokračuj, už ten trapas s tou anketou o Ladikovi se ti fakt povedl. Teď jeden rádobyvtipný obrázek a potom začneš mazat bezdůvodně příspěvky. To když jedno individuum začlo říkat že moje matka je "ku*va" a otec něco podobného, tak si pouze napsal, že by toho měl nechat. Až když jsem napsal, že to předám PČR, tak si to projistotu smazal, ty hrdino. A teď když napíšu, že je jedno jestli je na grafice hovno, jeden čip a nebo dva, tak se tě to náramně dotkne a začneš mazat. Očekávám, že se ten příspěvek vrátí. V opačném případě začnu nadávat, doopravdy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wow, už se těším, jak WIFT co nikdy nic nemaže a zásadně nikoho neBANuje si bude muset zašpinit svoje ručičky. A mě to koneckonců neuškodí, aspoň budu mít víc času a odreagování si najdu jinde...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> happymaster23:
Jestli fráze "třeba do té karty může na**at" (v plném znění) nezní sprostě, tak já jsem asi čínský bůh srandy. Prostě si dej chlapče pohov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uznávám, že jsem zvolil možná moc expresivní výraz, nicméně v tom je právě to moderování, že ten moderátor (to jako ty) to slovo upraví za slovo vhodné a maximálně upozorní uživatel přes PM (v tomto případě přes email), ať už se to neopakuje. Ale chápu, že to slovo nebyl celý problém toho příspěvku, to byla pouze ta pověstná záminka, viď? ;)

A něco tu pro tebe mám, já jsem se u toho normálně počural smíchy a teklo tak moc, že to proteklo židlí a teklo do až do sklepa.
http://srh.cz/pics/wiftova+vysnena+grafika+ktera+neni+monoliticka+wow.png

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> happymaster23:
Re: "v tom je právě to moderování, že ten moderátor (to jako ty) to slovo upraví za slovo vhodné a maximálně upozorní uživatel přes PM (v tomto případě přes email)"
... což je časově poněkud náročnější než příspěvek smazat a naznačit tak jeho tvůrci, že když bude podobným způsobem pokračovat, dopadnou další takové příspěvky stejně.
Ale neboj, plánuju prosadit něco, co nebude tak drsné, protože mi také není úplně po chuti, že se smaže celý příspěvek (jenže v tuto chvíli na hrdinství prostě není čas, jak říká známý). Když to projde, příspěvky na hranici (což byl i ten tvůj) se nebudou mazat, ale skrývat.
Jinak ta grafika je fakt pěkná :) Akorát bych ji udělal realističtěji. Neměla by dva napájecí konektory, ale jen jeden (protože dva se tam prostě nevejdou), a pokud by měla mít dva, zmenšil bych poměrně PCI Express konektor a záslepku s DVI konektory, aby bylo vidět, že ta karta je fakt hodně obrovská :). Díky za námět, budu si s tím chvilku hrát :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsem rád, že se ti ta grafika líbí :D. Co se týče té realističnosti - spíchl jsem to jenom tak na oko za deset minut, tak jestli si s tím chceš ještě pohrát, můžu ti poslat psd... ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> happymaster23:
To je dobrý, dík, já si vystačím s vlastními fotografiemi ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.