Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia hlásí zvýšený zájem o high-end

Ani zakaznici nemaji tuseni komu je serie titan urcena. Kupuji ji prevazne ti, co nevedi co s penezi. Ani u predeslych Titanu to vlastne nikdy nebylo jasne, ale u poslednich iteraci, ktere nemaji vyssi vykon v DP to neni jasne uz vubec.
Dost pochybuji, ze stoji za zminku ti, kteri potrebuji 12 GB VRAM pro CUDA. A dost pochybuju, ze existuje i nekdo, kdo potrebuje 12GB VRAM pro hry. Existuje ale vetsina tech, kteri proste zaplati cokoliv za "to nejlepsi" bez ohledu na to o jak ekonomicky stupidni volbu se muze jednat.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jak kteří zákazníci, ale pro mne to byla jasná volba. Myslím první Titan. Stejné CC 3.5 jako Tesly a to je sakra rozdíl, jestli si do vývojářského PC dám teslu nebo titan. Cena je třetinová - Titan jasná volba. O VRAM ani nemluvě. 6GB ideální na ladění. Jenom člověk musí oželet profi ovladače.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak. Rodney len potrebuje prudiť na niečo od NVIDie ako býva u neho zvykom. Ako píše dolu SamanCZ, GPU_RT je tiež dôvod prečo kúpiť Titana už len kvôli 12GB VRAM (a samozrejme adekvátneho výkonu). Jediné v čom má Rodeny pravdu je, že na iba hry je to naozaj neekonomická voľba, čím sa ale ľudia, ktorým 1000$ nechýba aj tak nezapodievajú. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a to nVidia to nejlepší není, AMD si ji teď dává k snídaní i bez podvodů, jimž je nVidia vždy plná

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Také to celé (viz. absence reálných dat) bude kacha typu JPP, protože pokud nemáme reálné data, tak nVidia může vytvářet hoax proto, aby stimulovala zákazníky ke koupi hi-end produktů, protože tak "půjdou s davem" a člověk je v podstatě stádní tvor, takže by to o pár kýžených % mohlo prodeje zvednout.

Já bych raději šel do karet s HBM ramkami - to je lepší hi-end volba, ale ta cena, ta cena... :-/

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

A v čom ti dnes HBM ramky pomôžu u Fury? Pretože vyšší výkon ti proste nedajú a pre budúcnosť je skôr lepšie kúpiť GPU s väčšou VRAM (keď už sa bavíme o high end grafikách). Ja osbne by som ale dnes grafiku nekupoval. Počkám si na prvú generáciu na nižšom výrobnom procese a grafiku, ktorá bude minimálne 2krát tak výkonná ako moja dnešná GTX 780.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"zájem o dražší grafické karty vztažený relativně k celkovému objemu prodaných modelů"
.
No tak to je snad ku_va jasne ne, ze kdyz se celkove prodava mnohem mene karet (protoze CPU+GPU na jednom chipu), tak matematicky je pomer prodanych high-end karet v pomeru k celkovemu poctu vetsi. (i kdyby se jich prodalo o polovinu mene)..
.
Marketingove oddeleni muselo vytvorit "promising" zpravu pro akcionare????

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

+ je k tomu nutne pripocitat ze za ty 3 roky co se trh nikam poradne nepohnul je trh narvany grafikami stredniho vykonu. Takze tech co je kupuji je minimum - v bazarech je jich uz tuny.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

+low end na rovnakej úrovni, ako low end predchádzajúcej generácie...kto by vyhadzoval peniaze za rovnaké, ako má doma..(zopár sa predá, ale...)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

On je totiž furt stejnej. To samé pro mainstream. Kolikrát už AMd reciklovalo Pitcain čip. Původně 7850/7870, pak 270/270x nyní 370/370x... 3,5 roku, stejná karta. Kdokoliv kdo si koupil mainstream za paolsedních 3,5roku nemá na co upgradovat. Nvidia sice vydala nové produkty (960 a pod), ale jejich cena je naprosto přestřelená vzhledem k tomu jakej je to HW. Cena je nastavená tak aby poměr cena/výkon odpovídal těm 3,5 roku starejm produktům, tzn upgrade z nich je nesmysl.

Jediný co se za ty roky vyvíjí je high end. Začali jsem na 7970, pak přišel titan 1, následovaly jej GTX780/TI a Hawaii radeony, tenhle rok jsme přivítali GTX980TI a Fury. Tzn high end je jediná oblast kde se něco děje, není tedy divu že je to jediná oblast kde neklesá zájem.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Hele, realita, vali se mi tu 8800 ... kdyz ji pichnu do stroje, tak si na ni zahraju cokoli. Mozna ne v max nastaveni, ale zahraju. 7 let stara karta. Vizualni rozdily budou ... smesny.

Vykonostni rozdil vuci aktualni odpovidajici karte (15kKc) bude ... mozna ... 30% (+ podpora nejakych veci navic), ingame to bude spis min. Cim dal vic lidi vubec externi kartu nema. Staci jim integrovana. I proto se logicky prodavaji v % vic vykonejsi modely, protoze integrovana grafarna dneska vpohode sfoukne cokoli do 5k. Takze aby mela externi vubec nejakej smysl, 10kKc je tak zaklad.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jako zakaznik Titana (puvodniho) me slousil vypocetne ale ne v DP, vyuzival jsem ho na GPU-RT diky jeho dvojnasobne pameti oproti hernim kartam, a co znam jine majitele Titanu v ruznych revizich a generacich, tak drtiva vetsina ho mela za stejnym ucelem, tedy GPU-RT, neznam nikoho kdo by Titan vyuzival pro DP, a docela verim ze pokud nekdo poridil Titany na DP, tak to bylo vetsi mnozstvi tech karet a nejednalo se o soukrome osoby, ale spise o firmy

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.