Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia k GeForce RTX začala bundlovat Battlefield V

Turing je prodrazeny jak prase, o tom bez debat, k prikladu mne nezajima ze ma RTX 2070 vykon jako GTX 1080, problem je ze stoji stejne jako GTX 1080, RTX 2070 by mela stat jako predchozi uvedena GTX 1070(kterou nahrazuje), dale predzasobeni Pascalem? vzdyt GTX 1080 Ti po kterych radeji "trvaly" zakaznici NVIDIE sahnou sou vyprodane, totez plati zachvili i pro GTX 1080, 1070 jak standartni tak v provedeni Ti jiz tolik netahne, dale GTX 1060 je v mnoha zbytecnych provedenich a kto ji chtel jiz si ji koupil, o GTX 1050 nemluve vyjma jeji zprasene a jiz na rok 2018 nedostacujici 2GB varianty. Ano chybi lepsi cenove nastavene podminky a nova stredni trida(primy tahoun) kde by GTX 2060 jiz plne podporovala api DirectX 12 a dohnala svym vykonem GTX 1070 do ceny 300€, blby kupon na blbou RT hru s priblblym pribehem BT V to jednoduse nezachrani, nekvalita FE odchazejicih karet jmenu RTX uz jenom finalne ubrala, hrebicek do rakvy byl zatlucen a to poradne.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Na ceny si stěžuj u AMD, nVidia dělá, co jí konkurence dovolí a co akceptují zákazníci. Další věc je inflace USD a CZK, vzájemný směnný kurz, potom si dovolím připomenout, že 21% si vezme stát, takže asi tak.
Cena RTX 2070 kolem 14000 mi přijde v pořádku.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

logika nV-fans..

kdyz je draha nVidie.. muze za to amd
kdyz je drahy amd.. muze za to amd ((:

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jj, AMD je kapitálově nejslabší z trojice AMD/nVidia/Intel a vždy za to může.
No pokud to tak je, tak to značí několik věcí:
1. Funguje konkurence
2. Ti dva bohatší jsou hamouni (asi pořád žijou s heslem "Greed is good") a proto prostě neprodají horší produkt, za stejné, nebo vyšší peníze...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Az budes kupovat rohlik za 50kc, tak to aspon budes moci svest na chybejiciho konkurenci pekare a nikoliv na lichvare, ktery to za 50kc prodava ;)
Uvaha hodna zaka 1 tridy ekonomky..

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ale stále tu máš jednu možnosť, nekupovať to. Ja sa tým celkom riadim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

..nez budes mit hlad :))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

otázkou je zda to ten lichvář koupí za 1 korunu nebo za 49 korun. Pokud to koupí za korunu, a prodává za 50, tak vedle se postaví druhý co to bude prodávat za 25 korun, protože to pořád bude skvělý kšeft když půjde o stejný rohlík.

Problém je že nyní tu máme dva rohlíky rozdílné kvality a jsou tady lidi co raději ten kvalitnější rohlík za 50 místo za 25. Dokud se nenajde někdo kdo za 25 bude prodávat rohlík kvalitativně srovnatelný s tím za 50, tak ten kdo prodává ten za 50 nemá důvod prodávat za 25, když se to prodává

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Cece, ty jsi komplikovany Jiriku.. kdyz je nekdo lichvar, tak asi nekoupi rohlik za 49kc.. Postav se nohama obcas taky na zem.. mozna to za tebe dela manzelka ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To nic meněmí na tom že když mám na trhu 2 rohlíky odlišné kvality a kvalitnější stojí víc, tak že se nenajde někdo kdo ten kvalitnější rohlík za tu cenu koupí a dokud to koupí tak jsou obě strany spokojené. Kdyby někdo jiný nabízel stejnou kvalitu za nižší cenu, tak ten první bude muset cenu snížit. Takhle funguje trh, pokud ti prodávající nebudou mít nějakou tajnou dohodu že budou držet ceny.

Osobně ale nikdy netvrdím že za vysoké ceny NV může AMD, kdokoli přece může vyrobit grafiku která by byla stejně kvalitní jako ta od NV a levnější, resp. se o to může pokusit, ale když to nejde ani AMD, tak se asi jen tak někdo nevynoří, možná intel za pár let.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V podstate mas pravdu, i v pripade trhu nedokonale konkurence (coz trh dedikovanych GPU nVidia vers. AMD je) si nVidia nemuze z pohledu pomeru produkce/cena uplne vsechno dovolit - vzdy se hleda cesta maximalniho zisku, tedy pomeru velikosti produkce k cene daneho vyrobku tak, aby vynos byl co nejvyssi a naklady co nejnizsi. Porad ma posledni slovo zakaznik, ktery muze vyuzit sveho prava proste nekoupit. Takto se ale chova kazdy vyrobce, bez ohledu na sympatie k te ci one znacce. Ony ty vysoke ceny nVidie paradoxne pomahaji i AMD, ale to samozrejme nikdo neprizna. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co konkurence dovolí? No vlastně je to pravda, když RX 580 4GB stojí 6000 s DPH (neberu v potaz "black friday" u skřeta) a 8GB varianta 6500 s DPH. Proti těm rozhodně GTX 1060 nevyplatí.
RX 590 je skladem na CZC za 8000 s DPH a v této cenové relaci nemá nVidia nic se stejným výkonem a podobnou cenou. Tudíž co se týče mainstreamu, není se čemu divit, že jim to nikdo nechce koupit.
Jinak stěžovat si u AMD, že má velice příjemné ceny (konečně) si určitě nebudu. Už jste někdy někoho přemlouval, aby vám prodal něco dráž?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

AMD má ceny stejné od vydání, nevšiml jsem si změny MSRP, kdo možná změnil cenovou politiku jsou výrobci, distribuce nebo prodejce, určitě ne AMD.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Někdo komentoval cenu v segmentu RX a GTX 1060? v CZK od 13500 nahoru AMD nic rozumného nemá. Pokud mám na výběr Vega 56 za 13500 nebo RTX 2070 za 14000, tak AMD fanboy kupuje Vegu, všichni ostatní RTX 2070.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Aktualne na czc. RTX2070 za 13490 vs Vega 56 za 11699. K tomu chci monitor 4K, min 30" max 32", g-sync nebo freesync. V g-syncu nic takovyho neexistuje. Ve freesyncu vyber ze 7 modelu. Vitez je jasny a nejen cenove...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak oprava. Je na ceskem trhu dostupny jeden g-sync monitor splnujici moje pozadavky. Acer XB321HKbmiphz s krasnou cenovkou 24 557 korun... proti tem sedmi s freesync na czc v cene od 8 990 kc do 20 990 kc.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ne všichni mění současně monitor a grafickou kartu a hlavně ne všichni chtějí freesync/gsync, například mně stačí, když karta udrží stabilních 60Hz a když ne, tak snížím detaily a nemusím se omezovat při výběru monitoru.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Kdo videl g-sync nebo freesync v akci tak uz nechce jinak. Monitor budu menit az vyhledove, ale proste je takovy stav ze to nvidia s g-sync totalne zazdila a vyber je zalostny. Navic normalni clovek kdyz uz kupuje grafiku za peticiselnou cenovku tak ji ma bud do totalniho zastarani nebo do jejiho chcipnuti a to je tak minimalne na 4 a vic let... to uz nejakych 60 fps bude bude jen za cenu hodne velkyho snizovani detailu nebo rozliseni a pak je ten g-sync nebo freesync mnohem lepsi cesta...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Freesync dostaneš zdarma u každého nového monitoru. Dostal se do standartnich specifikaci rozhraní. Za zbytecnej g sync modul si priplatis. Vzhledem k jeho ceně se vyplatí ho dávat jen do dražších monitoru. Ale to už se nacházíme v cenové kategorii kde pomalu ztrácí význam. Ps: existuje trik jak rozchodit Freesync i na nvidii. Jen musíš mít v pc ještě low end AMD grafiku. Na ní připojíš monitor a jako renderovaci kartu použiješ nvidii.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nekomentoval. Na druhou stranu v článku se píše o nadbytku v mainstreamu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak ty ale já v článku vidím, že si stěžují na to jak zákazníci nekupuj nové karty a tedy neakceptuji co jim nachystali. Battlefield (sám o sobě s mizernými prodeji) na tom nic nezmění.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokd se mi nelíbí cena nějakého výrobku, tak ho nekupuji, a kolik by ten výrobek stát? To je věc prodávajícího/výrobce kolik za to chce dostat.

Stejně tak kde je psáno že 2070 nahrazuje 1070, v některých recenzích RTX padly informace že nebudou titany a 2080Ti nahrazuje titan, 2080 nahrazuje 80Ti, 70 nahrazuje 80. odpovídá tomu výkon i ceny.

A opět nějaká neznalost ale Pascal plně podporuje všechny featury DX12, kdyby ne, DX12 hry by na tom nemohly běže.

Chápu že někomu hnulo žlučí že jeho oblíbená značka výkonu RTX karet nemůže konkurovat a zároveň si takovou kartu nemůže dovolit, holt prémiové značky a zboží není pro každého, ale aby člověk nadával na vše na co nemá...

A ještě "kdo ji chtěl si ji koupil", to je zase co? Jako že si tu kartu nikdo nekoupí? Počítače se přestaly prodávat, neexisutjí lidi co dnes kupují nový počítač a dávají do něj grafiku? Neexistují lidé kterým starý HW dosloužil teď a hledají náhradu? Neexistují lidé kteří si dnes kupují svůj první počítač a chtějí do něj právě takto výkonnou kartu? Prodává se to pořád protože se pořád najde někdo kdo to chce/potřebuje.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Porad stejny kecy dokola...uz s tim nudis..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl jsem napsat "no comment", ale to by samo sebe popíralo.
Copak pan Jiří. Jak říkám - šup s ním někam do vedení firmy, nebo aspoň marketingového oddělení. Tam většinou nevadí, že vypouštěné informace jsou bludy, nebo hlouposti. Osobně jsem podobných zažil hodně - moc toho neuměli, ale strašně kolem toho nakecali.

EDIT: Chybně formulováno, že to nikomu nevadí. Spíš by se hodilo říct, že tak to bývá a většinou ti lidé ještě stoupají.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To uz tak byva, ze ti co neco umi a makaji nemaji cas na politikareni ve firme.. tyhle tluchuby jsem zazil taky. Obcas to nebyli jen tluchubove, ale i skvely prdelolizalove a bonzaci..
:)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"mne nezajima ze ma RTX 2070 vykon jako GTX 1080, problem je ze stoji stejne jako GTX 1080, RTX 2070 by mela stat jako predchozi uvedena GTX 1070(kterou nahrazuje)" - vetsi hovadinu jsem uz dlouho necetl :)
Ja tam zadny problem nevidim.
Jednak vykon urcuje cenu, tzn. ze i kdyby rtx2030 mela vykon jako 1080, tak porad bude stat stejne jako 1080, i kdyz podle nazvu by mela mit nejmensi vykon z rtx2000 rady (hypoteticky). To by museli byt v nvidii uplne blby, aby dali vykon 1080 za 2000kc, nebo za kolik se da poridit 1030. Z ktery planety ze jsi sem prilit? Jsem snad jediny, kdo zcela objektivne toto chape? Kterej vymastenec da tomuhle plus, to mi hlava nebere.
A jednak 1070 v dobe uvedeni stala snad 14-18 tisic (?), coz zhruba odpovida dnesni 2070, takze... na co si vlastne ztezujes? (1080 FE byla za 21400,-)
Proc se prodavala lepe 1080Ti, nez 2080 je snad taky jasne. Vice muziky, za mene penez. To same 2070 vs. 1080. 2070 ma lehce vyssi vykon a cena je srovnatelna, zakaznici kupuji 2070. Je cena poslednich 1080Ti prilis vysoka? Zakaznici kupuji vice 2080... Za RT a Tensory si nvidia nic neuctuje, cenu urcuje vykon v klasicke rasterizaci. Ta vsiva nvidia :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"...olí a co akceptují zákazníci." Jenže v tom se právě mílíš. Podle slintů NVIDIE to vypadá, že ani pravidelní zákazníci hiendu a nvidie, novou řadu nijak oslnivě neakceptují. Proč by potom nvidia házela vinu na Pascaly?
Spíš to vypadá, že RTX je prodejně mizerná a nvidia kvuli záchraně akcií kope na všechny strany jak rozzlobené děcko.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Prodeje za kvartál nebyly takové jaké se predikovaly, stále ale tržby NV rostly, navíc v tom posledním kompletním kvartálu se ty RTX karty nemohly plně projevit.

Akcie šly dolů hlavně kvůli tomu že predikce na další kvartál se snížily a jsou nižší než investoři očekávali.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

akcie sli dolu milanku, protoze byli totalne prepaleny, stejne jako mnoho jinych..kdyz uz mas nutkavou tendenci obhajovat kazde hovno co NV udela a vyrobi, tak aspon nebud tak blby a koukni se na graf, kde vidis cenu akcii jak zacina rust daleko rychleji od roku 2016 nez do te doby. Rok 2017 je uz extremni az do rijna 2018... Kluci prisli na to, ze zlata bublina nebude, tot vse. S NV to nema vlastne ani moc spolecneho.
https://www.google.com/search?q=nvidia+stock&ie=utf-8&oe=utf-8&client=fi...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Jenom se na té vlně taky už viděli a chtěli se povozit ještě víc. Jenže tak nějak z té výšky přehlédli, co se děje dole...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

1: cenu ovlivňují investoři a finanční analitici na základě očekávání a reálných výsledků. V tomto směru to není nic co dělá NV.

2: bavíme se tu o cenách akcií ne o produktu NV

3: ano ceny akcií NV propadly, vím a komentuji právě ten důvod. Investoři předpokládali nějaké finanční výsledky a těch nedosáhli, o tu byl příspěvek na který reaguji, i když NV nedosáhla očekávaných tržeb, tržby stále meziročně i mezi kvartálně vzrostly. Dodávám že cenu akcií ale ovlivnily i odhady tržeb na další kvartál, který je nižší než ve 3. kvartále a to bývá 4. kvartál na prodeje nejsilnější. To v ceně akcií hraje možná ještě větší vliv než nesplněné očekávání minulého kvartálu

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

ad1. samozrejme, nikdo tohle nerozporoval
ad2. komentar mimo misu
ad3. nepochopil jsi..ad muj komentar vyse. Akcie NV byly prepalene, stejne jako mnoho jinych akcii. s NV to v principu vubec nesouvisi a NV ani nikde nekritizuji.
Pouzivej trochu selsky rozum..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Je treba si klast otazku, co prinesla nova rada? 2080Ti a dal uz jen vykon, co uz tu byl. A 2080Ti je desne draha, takze i to malo lidi, kteri by treba chteli vyssi vykon, se na to radsi vyprdne. Lidi s 1080Ti nemaji duvod kupovat 2080, lidi s 1080 nemaji duvod kupovat 2070 a novych zakazniku uz moc nenajdeme. RT taky neni zadny terno... V nvidii hulej divnek matros, jestli predpokladali vysoke prodeje v podstate s jednou novou kartou, ktera je pomalu 2x drazsi, nez ta za ni. Kdyby dali na 2080Ti normalni cenu, byly by na tom lip.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Která karta tu v pohodě dávala 4K rozlišení nad 60fps, když si odmyslíme raytracing a kolik stála?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Prave proto se vyprdneme na cely RT, RTX nema na to silu a hotovo!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

.....koukám na ten obrázek...já vím, už byl na netu s podobným komentářem......ale, můj praděd mě vyprávěl o IWW, ale o pipce v kabátě a plešatým vousáči v tílku nic neříkal....tak nevím...no, ale spíš věřím jemu, bo tam byl skutečně.....
B

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jestli on nebyl náhodou trochu "nekorektní". Mluvil alespoň o transgenderech, a "people of color"?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

vím o čem mluvíš....já....ale on by ti určitě nerozuměl....uměl jenom pár cizích slov, aby se najedl a napil v cizí zemi (v anglii se tenkrát nebojovalo)....a navíc to byl muž
B

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V dané situaci se zpackaným RT asi dobrý krok. Tak nějak to dává smysl - RT hra k RT kartě. Kupovat grafiku ale kvůli jedné hře? Hmm, tak nějak bych si stejně raději koupil 1080TI a nějaké 2070/2080 s battlefieldem vůbec neřešil

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.